Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Kihalt az orrszarvú, veszélyben a disznók

2013.11.07. 19:07 Módosítva: 2013.11.07. 19:10

PÁLFFY NEM IVOTT, EZ RÁGALMAZÁS

Novák Előd Facebook oldalán azzal vádolta a KDNP-s Pálffy Istvánt, hogy kedden részeg volt az ülésteremben. Az esetről készült videón a képviselő odament kezet fogni az éppen felszólaló Józsa Istvánhoz, majd a hátul ülő jobbikosoknak kezdett el magyarázkodni, hogy miért kell elsietnie az ülésteremből. A jobbikosok kézjellel mutatták a levezető elnöknek, hogy szerintük mi is van Pálffyval, majd nevettek. Pállfy viszont bejelentette, mindenkit beperel, aki azt állítja, hogy ivott.

odamegy320 640.gif

MÉGIS CSÖKKEN A SERTÉSHÚS ÁFÁJA

Az élő- és a félsertés általános forgalmi adója 5 százalékra csökken 2014. január 1-jétől a jelenlegi 27 százalékról - jelentette be a kormány szerdai döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Szerinte a mostani döntés az élelmiszerek áfacsökkentésének első lépése, jövőre további mérséklések lehetnek. Bár korábban szó volt a baromfihús áfájának csökkentéséről is, a miniszter erről most nem tett említést. Rogán Antal néhány hete még azt mondta, csak akkor csökkentik a hús áfáját, ha biztosítottnak látják, hogy azzal együtt csökken a kiskereskedelmi ár is.

142 TRAFIKOT BEZÁRNAK

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság eddig 142 nemzeti dohányboltban függesztette fel a forgalmazást, mert 18 év alattit szolgáltak ki, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pedig 124 jogosultság visszavonását kezdeményezte, közölték.

MINDEN ÖTÖDIK VOLT PSZÁFOSTÓL MEGVÁLNAK

A felügyeleti területet érintő húszszázalékos létszámleépítésről döntött a Magyar Nemzeti Bank. A csökkentés alapvetően a jegybank pénzügyi felügyeleti területére vonatkozik, ezen belül döntően a támogató szervezeti egységeket érinti, közölte honlapján a jegybank.

MARAD AZ ERZSÉBET-UTALVÁNY

A kormány megtárgyalta az Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatos kérdéseket; a tárcákhoz eddig érkezett visszajelzések alapján a munkavállalók számára ez a juttatási forma fontos, szeretik, így marad, jelentette ki Giró-Szász András. A korábbi hírek arról szóltak, hogy megszűnhet ez a juttatási forma.

A RABLÓ IVOTT, BELEHALT, EZ MEG EMBERÖLÉS

A nyomozók csütörtök reggel emberölés gyanúsítottjaként hallgatták ki V. Pált, a fagyállós mérgezési ügy vácszentlászlói gazdáját. A 37 éves férfi pár napja még tagadta, hogy megmérgezte volna a saját borát, most viszont a rendőrségen elismerte a bűncselekmény elkövetését. A mérgezésbe több napos haldoklás után belehalt a bortolvaj, és többen kórházba kerültek.

HERMANN OTTÓ MÁR NEM FOROG A SÍRJÁBAN

Visszaállították eredeti állapotába Herman Ottó síremlékét a miskolci felsőhámori temetőben. A sírt Kovács László, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője nemrég átépíttette. A régi sírkőre rakták rá az új, ráadásul ízléstelen darabot, melyre a képviselő nevét is rávésték. A miskolci önkormányzat elnézést is kért az akció miatt.

TITOKZATOSKODIK BAJÁRÓL A FIDESZ, BÉKÉSCSABÁN NEM TÖRI MAGÁT

A Fidesz és a KDNP kivételével a bajai időközi önkormányzati választáson jelöltet állító pártok mindegyikéről kiderült, mennyit költöttek a bajai kampányra. Az adatokat az Átlátszó.hu kérte ki a pártoktól, és a kormánypártok kivételével mindenki válaszolt is a megkeresésre. A fideszes Kovács Csabát megszorongató Teket Melinda kampánya 1,3 millióba került. Közben a hétvégén ismét időközi önkormányzati választás következik, ám az ellenzéki összefogás jelöltje már a startvonal előtt elhasalt. Így az egyetlen baloldali jelölt az LMP színeiben indul. Ő az Indexnek elmondta, arrafelé nincs valami nagy kampány, a Fidesz sem töri magát.

TŐZSDÉRE MENT A TWITTER

A Twitter szerda este bejelentette, hogy csütörtökön 26 dolláron kezdi meg a kereskedést a NASDAQ-on. A cég összesen hetvenmillió részvényt ad el az összese 545 millió részvényéből. Ez azt jelenti, hogy 1,82 milliárd dollárral lesz gazdagabb. Ez majdnem eléri a Google IPO-ját, ami 1,9 milliárd dolláros volt. A Twitter piaci értékét ez a részvényárfolyam 14,2 milliárdosra teszi, ami nagyjából kétszerese a Grouponénak és a legnagyobb szabású tőzsdére lépés a Facebook IPO-ja óta. A részvény iránt hatalmas volt az érdeklődés, a 26 dollárra belőtt árfolyam 40 dollár fölé ugrott nyitáskor.

KIHALT A NYUGATI FEKETE ORRSZARVÚ

Az IUCN nemzetközi természetvédő szervezet hivatalosan kihalttá nyilvánította a nyugati fekete rinocéroszt, pontos magyar nevén nyugat-afrikai keskenyszájú orrszarvút (Diceros bicornis longipes), ezzel újabb orrszarvú-alfaj tűnt el a Föld felszínéről. Az utolsó élő példányt Nyugat-Afrikában látták 2006-ban. Az afrikai orrszarvúpopuláció a hatvanas évekig több százezres nagyságrendű volt, azonban az elmúlt évtizedekben az orvvadászat a kihalás szélére juttatott minden orrszarvúfajt.

A VOLT ANGOL KAPITÁNY ÉRKEZHET A MAGYAR VÁLOGATOTT ÉLÉRE

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor három kiszemelttel tárgyal Egervári Sándor lemondása után üresen maradt szövetségi kapitányi posztról, közülük az egyik Sven Göran Eriksson. A svéd edző korábban évekig vezette az angol válogatottat, majd azóta volt a Manchester Citynél, Mexikóban, Elefántcsontparton, megfordult Dubajban is, legvégül pedig Kínába ment pénzt keresni.

MA NYÍLIK AZ ERKEL SZÍNHÁZ

Erkel Ferenc születésének évfordulóján ünnepi gálaesttel nyílik meg az 1,7 milliárd forintból felújított Erkel Színház. Az átalakítás során a nézőtér 1935-ről 1819-re csökkent, az Erkel azonban így is a legtöbb nézőt befogadó hazai színház.