Megmondtuk előre!

2013.11.25. 19:01

ITT A TÉL

Vége a szokatlanul meleg ősznek: egyszerre esett 0 fok alá a nappali hőmérséklet, és kezdett el havazni. Dobogókőn ötcentis hó van, a fővárosi gumisoknál azonnal elfogyott a hétre az összes szabad időpont. És ha valaki még mindig kételkedne: hétfőre virradóra az FKF Zrt. is tesztelte a téli üzemmódot – a síkosságmentesítő célgépek sikeresen kivonultak!

GYEREKEKKEL BORULT FEL EGY KISBUSZ

Gyerekeket szállító kisbusz borult fel hétfő délután Pécs és Abaliget között. A jármű megcsúszott, majd árokba hajtott a mecseki útszakaszon, a Remete rét közelében. A balesetben egy felnőtt, a kisbusz vezetője és egy kisgyerek sérült meg könnyebben. A környéken órák óta havazik.

EGY MÁSIK NAVOS IS KITÁLALT

Fokozatosan leépítették a Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságát a kormányváltás óta, idén pedig fel is számolták egy gyors kormányrendelettel. Egy volt ottani vezető adóellenőr most névtelenül azt állítja, hogy a NAV Főigazgatóságán védték a legnagyobb adócsalókat, bürokratikus úton elkenték az ügyeket, elakasztották az eljárásokat. Szerinte a bizonyítékok még elérhetőek a NAV-nál, de mivel nem nyilvános adatok, csak egy parlamenti vizsgálóbizottság deríthetné ki.

A KÖZÖS KÉPVISELŐKNEK KI KELL TENNIÜK A REZSIJELENTÉST

A közös képviselőnek időről időre tájékoztatnia kell a lakókat az elért rezsicsökkentésről, akkor is, ha egyébként fizetés nélkül, társadalmi munkában végzi a feladatát. Ha nem teszi, vagy nem elég jól, és a lakók felnyomják, még meg is büntetik. Németh Szilárd rezsibiztos legújabb javaslatának egyik felében saját, korábbi hibáit javítgatja, másikban újabb problémákat okoz.

zerz3ro tumblr.gif
Fotó: zeroz3ro.tumblr.com

BRÜSSZEL VÉGET VETNEK AZ ADÓELKERÜLÉSNEK

Véget érhet az adóelkerülő multik kora. Az Európai Bizottság az anya- és leányvállalatok adózási szabályait meghatározó irányelv módosításával zárná be a társasági adóztatás uniós rendszerében lévő kiskapukat, közölte hétfőn Algirdas Semeta adóügyekért felelős uniós biztos.

AZ LG ELISMERTE, HOGY KÉMKEDTEK A TÉVÉI

Az LG elismerte, hogy az okostévéi információkat gyűjtenek a felhasználók tévénézési szokásairól, akkor is, amikor azt nem engedélyezik. A dél-koreai gyártó tévéi gyűjtik, hogy mit néz a felhasználó, majd visszaküldik az LG-nek, hogy ez alapján további, neki tetsző tartalmakat ajánljanak. A funkciót elvileg ki lehet kapcsolni, de a tévé ilyenkor is folytatja az adatgyűjtést.  A cég azután vizsgálta meg a problémát, hogy az egyik felhasználó elemzése kiderítette az okostévék furcsa viselkedését.

215 MILLIÓ FORINT A VILÁG LEGDRÁGÁBB SZEMÉLYI SZÁMÍTÓGÉPE

977 ezer dollárért, vagyis nagyjából 215 millió 716 ezer forintért kelt el az a különleges tervezésű Mac Pro számítógép, amire egy az AIDS, a TBC és a malária ellen harcoló alapítvány javára rendezett jótékonysági rendezvényen lehetett licitálni. A gép dizájnjáért az Apple tervezője, Jony Ive felel, a piros fémhenger mostantól hivatalosan is a világ legdrágább személyi számítógépe.

MA HATVAN ÉVE, BLA BLA

1953. november 25-én Magyarország barátságos mérkőzésen legyőzte Angliát. Ez volt hatvan éve, amit úgy ünnepelt meg a magyar futballtársadalom és a sportmédia, mintha tegnap vb-t nyertünk volna. A saját cikkünkből viszont az derül ki, hogy ennek a meccsnek ma már teljesen más a megítélése és az üzenete mint évekkel ezelőtt.

1403210 683506271682681 2056074050 o

VILÁGREKORD A MAGYAR BAJNOKSÁGBAN

Egészen megdöbbentő módon az idén még egy meccs sem zárult 0-0-val az NB I.-ben, de a tavalyi szezonban is vissza kell mennünk áprilisig, a Honvéd-Kecskemétig, hogy 0-0-ával találkozzunk. Összeállításunkból kiderült, hogy más bajnokságokban a gól nélküli döntetlen mennyire gyakori.

MEGHAL A FAMILY GUY EGYIK FONTOS SZEREPLŐJE

A Seth MacFarlane nevéhez fűződő animációs sorozatot szeretnék egy kicsit felrázni, ezért úgy döntöttek, hogy megválnak az egyik legfontosabb karaktertől: egy autó üti majd el szegénykét