Sikkasztás, áfacsalás, Csernobil

2013.11.27. 19:41

A NAV-ELLENŐR SZERINT A FIDESZ 2 ÉVE TUD AZ ÁFACSALÁSOKRÓL

A Fidesz bojkottja miatt nem volt határozatképes a számvevőszéki és költségvetési bizottság ellenőrző albizottságának ülése, amelyen Horváth Andrást hallgatták meg. A volt adóellenőr elmondta, hogy az ügyről a Fidesz-frakció is tudott, és Lázár Jánost, Cséfalvay Zoltánt és Rogán Antalt is értesítette. A közvetítő Révész Máriusz volt, ő azonban nem emlékszik erre, és a Fidesz-frakció is tagadta, hogy foglalkoztak volna az üggyel.  

SIKKASZTÁSGYANÚ A PETŐ INTÉZETBEN

A dolgozók egy csoportja részletes feljelentést tett az egészségügyi intézmény menedzsmentje ellen, mivel szerintük több esetben is felvetődhet a sikkasztás, a hűtlen kezelés és az okirat-hamisítás alapos gyanúja. Az intézetnél az elmúlt időkben egymásnak adták a kilincset a gazdasági vezetők: mind elmenekült.

UKRAJNA NEM VÁLASZTOTT BRÜSSZEL ÉS MOSZKVA KÖZÖTT

Kijevben még zajlanak az EU-párti ellenzéki tüntetések, de a kormány döntött: a Keleti Partnerség csütörtökön kezdődő vilniusi csúcsán Viktor Janukovics nem írja alá a társulási szerződést az EU-val. Hosszabb távon hajlandó ugyan erre, de csak háromoldalú az (EU-ukrán-orosz) tárgyalásokat követően. Brüsszel nem tudott elég vonzó ajánlatot tenni a gazdaságilag kiszolgáltatott Kijevnek.

BONTJÁK A CSERNOBILI SZARKOFÁGOT

Elkezdődött a csernobili atomerőmű fölé emelt szarkofág bontásának utolsó, legkényesebb fázisa. Az 1986-os katasztrófa után a máig sugárzó reaktor romjait gigászi betonépítménnyel fedték le, ami mára veszélyessé vált, már 2006-ban el kellett volna bontani, és újat építeni helyette.

AZ ÁSZ NEM VIZSGÁLJA HORVÁTH MIATT A NAV-OT

"Az ÁSZ nem olyan, mint a tűzoltóság, amely szirénázva kivonul tűz esetén" – ezzel indokolta az Állami Számvevőszék, hogy miért nem kezd most vizsgálatot az adóhivatal ellen Horváth András, volt NAV-os vádai nyomán. Van egy éves ütemtervük, azon mennek végig. Amúgy áttételesen jövőre azért a látókörükbe kerül majd az adóhatóság, amikor az idei költségvetés végrehajtását vizsgálják.

DARU DŐLT A VB-NYITÓMECCS STADIONJÁRA, HÁROM HALOTT

Három munkás halt meg szerdán Sao Paoloban, a készülő Arena Corinthians stadionban, amikor az egyik daru eldőlt, és magával sodorta a lelátó egy részét is. A baleset helyi idő szerint dél körül történt, a legnagyobb brazil lap, a Globo szerint az már biztos, hogy az egyik halott a daru kezelője volt, egy másik munkást pedig a mintegy 500 tonnás betonszerkezet temette maga alá. A harmadik munkás a baleset következtében kialakult pánikban vesztette életét: a stadionon kívül törte össze az általa vezetett teherautót. A stadionban tervezik megtartani a 2014-es foci-vb nyitómeccsét.

EZ AZ IGAZI REZSICSÖKKENTÉS

Az év utolsó negyedében a korábbinál 20 százalékkal alacsonyabb tarifát határoz meg az Oroszországból hosszú távú szerződés alapján érkező gáz árképlete. A csökkentésről még az E.On Földgáz Trade (EFT) állapodott meg, a lap úgy tudja, a társaság MVM általi átvételének ez is feltétele volt.

BALÁZS NEM KÉRT BOCSÁNATOT

A Class FM műsorvezetője élő adásban mondta, hogy szerinte Teczár Szilárdot azért zavarták a Dobozba belépőt nem fizető lányok, mert a fiúkat szereti. Balázs nem kért elnézést, helyette védelmébe vette a Fidelitas és Schobert Norbi is. A Vudersőn és Zuperszexi című műsorát viszont leveszi az RTL Klub a képernyőről

1122253 1385331327 960x721 000000

ÖSSZEHASONLÍTJÁK A FELCSÚTOT A BAYERNNEL

Kiderülhet végre, hová helyezhetőek a hazai futballakadémiák a nemzetközi összevetésben, mert a belga Double Pass egy olyan szabvány szerint pontozza le őket, ami alapján a Bayernt vagy a Manchester Unitedet is. Eddig csak azt láttuk, hogy magyar akadémista a Rodáig tudott eljutni, most talán kiderülnek az okok is. Bővebben itt.