no

Krézi Kedd: ufóhívők vs. foci-vb, Kanada vs. Szegedi Csanád

2013.12.10. 19:08

KANADÁBAN NEM MINDENKI ÖRÜLT SZEGEDI CSANÁDNAK

A jobbikos EP-képviselőből bűnbánó zsidóvá változott, és történetével épp Észak-Amerikában turnézó Szegedi Csanádot nem fogadták kitörő örömmel Kanadában. Egy helyi közösség meghívására érkezett Montrealba, de valaki nem oszthatta a szervezők lelkesedését, mert Szegedit a hatóságok a repülőtéren feltartóztatták a Jobbikhoz és a Magyar Gárdához fűződő kérdéses viszonya miatt. Sikerült tisztáznia magát, de a kiutasító határozatot ellen inkább itthonról fellebbez majd.

Szegedi Csanád
Szegedi Csanád

TARLÓS ELVENNÉ VITÉZYTŐL A BKK-T

Kibővítené és részben le is cserélné a Vitézy Dávid vezette Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. döntéshozó testületét egy közgyűlési előterjesztés, így a városvezetés átvehetné az irányítást a cégnél, értesült a Népszava. Tarlós régóta bírálja Vitézy vezetési módszereit, ugyanakkor nem túl valószínű, hogy az őszi választások előtt egy évvel nyílt konfliktusra kerülne sor.

IMF: MÉG NINCS VÉGE A VÁLSÁGNAK

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója szerint ideje lenni valamit tenni a fiatalok munkanélkülisége ellen, mivel az hosszú távon veszélyezteti a gazdasági növekedést, és komoly bajokhoz vezethet. Tényleg lehetséges arról beszélni, hogy vége van a válságnak, amikor a munkaerő 12 százalékának nincs munkája? Amikor a fiatalok munkanélkülisége kétszámjegyű, ráadásul annyira magas, hogy Görögországban és Spanyolországban 50 százalék felett van? - kérdezte.

 

2020-IG MINDEN PANELT FELÚJÍTHATNAK

Magyarországon jelenleg nagyjából 700 ezer panellakás van, ebből eddig 320 ezer újult meg, a megmaradt 380 ezer lakást 2020-ig újíthatják fel. A harmadik panelprogram 500 milliárdos megrendelést adhat az építőiparnak. A pénz egyharmada lesz vissza nem térítendő támogatás, a kétharmad rész megosztásáról még folynak a tárgyalások, de önkormányzati támogatás és MFB-hitel is szerepel a források között.

NEM LESZ ARANYBÁNYA VERESPATAKON

A felsőház után a román képviselőház is elvetette az új bányatörvény tervezetét. A jogszabály a kiemelt fontosságra tekintettel a környezetvédelmi kockázatok ellenére is lehetővé tette volna a ciántechnológiás óriás beruházást. Ezzel az ausztrál befektetők által forszírozott óriásberuházás ismét évekre lekerült a napirendről.

TÉVÉTÖRTÉNELMET ÍR AZ INDEX

Az Indexen 2008 óta látható Attraktor 2014-től már a Discovery Channel műsorán lesz látható, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem Csehországban és Szlovákiában is.

A MAGYAR HEKKEREK MEGVÉDTÉK AZ ATOMBOMBÁT

Második helyezést ért el a Műegyetem csapata a legnagyobb, egyetemistáknak tartott nemzetközi hekkerversenyen. Tavalyelőtt indult itt először magyar csapat, akkor 36.-ak lettek, tavaly a 23. hely jött össze, idén már majdnem meglett a végső győzelem is. Egyébként egy atombombát kellett megvédeniük, és a konkurensekét tönkretenni, persze csak szimulációban.

MEGDŐLT A HIDEG VILÁGREKORDJA

Mínusz 93,2 fokot mért az Antarktiszon a NASA egyik műholdja. A déli sarkvidék keleti részén fekvő hátság a föld leghidegebb vidéke, ha kitisztul az ég, és napokig nincs felhő az égen, simán -90 alá megy a hőmérséklet. Ilyenkor a maradék hő is távozik a talajból, és egy vékony talajmenti rétegben szuperhideg levegő keletkezik, közvetlenül a hó és a jég fölött. Ez a fölötte lévő réteghez képest sűrűbb levegő beömlik a hátság mélyedéseibe, és ott csapdába esve még tovább hűl.

UFO-HÍVŐK TÁMADJÁK A VB-SORSOLÁST

Több millióan megnézték a futball-vb-sorsolásról készült videót, amelyen azt próbálják meg bizonyítani, hogy a húzás és a golyókban lévő, országnevet tartalmazó cetlik felmutatása között kicserélték az országok neveit. És így alakultak ki a vb-csoportok, amik valakiknek jók, dehogy kiknek, az nem derül ki, mindenesetre az X Akták zenéje szól, így feltehetően az idegeneknek állt érdekében a manipuláció.