no

Ma nagyon sok minden történt

2014.01.13. 19:18

BANKOT ROBBANTOTTAK ANGYALFÖLDÖN

Hétfőn hajnalban bomba robbant a Lehel utcai CIB Banknál. A bombát a bank előterébe tették, ahol az ATM-ek vannak. A bank homlokzati fala beomlott, a bank bejárati ajtaja az utca másik oldalára repült át. Senki nem sérült meg, és pénzt sem vittek el a bankból. A rendőrség egy motorost keres, aki a robbantás előtt egy csomagot tett le a járdára.

MAGYARORSZÁGON VAN AZ ÍR GÁZOLÓ

18:30-kor a dublini járattal megérkezett Budapestre Francis Ciarán Tobin. Navracsics Tibor bejelentette: Tobin ezennel megkezdi börtönbüntetését. Az ír férfi 2000-ben Leányfalun gázolt halálra két gyereket, a magyar bíróság 2002-ben a távollétében három év fogházra ítélte.

NÉGY ÉVET KAPOTT WIESZT JÁNOS

A bíróság első fokon bűnösnek mondta ki Wieszt Jánost folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetésben, és négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte az egykori XI. kerületi szocialista frakcióvezetőt. Az ítélet nem jogerős.

ok 1
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

HOGY LEHET SÍELNI, HA NINCS IS TÉL?

Nem sok jót ígérnek az időjárás előrejelzések azoknak, akik a napokban vagy a hétvégén indulnának síelni Magyarországon. Egyelőre úgy néz ki, hogy fagypont alá csak mutatóban megy majd a hőmérséklet (csütörtök és péntek éjszaka), szombaton és vasárnap viszont újra enyhébb idő lesz, szombaton akár 16 fokos napi maximummal, vasárnap pedig esővel. De mi van a sípályákkal? Itt szedtük össze a tudnivalókat.

JÓL INDUL AZ ÉV A KORMÁNY KEDVENC CÉGÉNÉL

A Közgép által vezetett DAREH-I. Konzorcium 3,88 milliárdért rekultivál és épít hulladéklerakókat Békés és Csongrád területén. A megbízást közbeszerzés keretében nyerték el. A Közgép tavaly önállóan 29,8 milliárdnyi tenderpénznek örülhetett, konzorciumok tagjaként pedig 336 milliárdnak. A Közgép tulajdonosok novemberben már ki is vettek 1,8 milliárdnyi osztalékelőleget a cégből. 

KIDERÜLT, HOGY HALT MEG NAGY SÁNDOR

Kétezer éve vitatkoznak a történészek, mi okozta a legendás ókori uralkodó hirtelen halálát 32 éves korában. Most egy tíz éven át tartó vizsgálat azt mondja, valószínűleg megmérgezték.

JÖN! JÖN! JÖN! A WINDOWS 9!

Hivatalosan nem erősítette meg a Microsoft, de a céghez közel álló források szerint az új operációs rendszer 2015-ben jelenik meg, és pont úgy próbálja meg kiköszörülni a Windows 8 bénázásait, ahogy a 7 tette ezt a Windows Vistával.

RÁCSOK KÖZÖTT MARAD A FAJTALANKODÓ TENISZEDZŐ

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki a gyanú szerint tavaly két hónapon keresztül zaklatta, fajtalankodott egy csongrádi teniszpálya különböző helyszínein a rá bízott kislánnyal. A bíróság döntése alapján H. A. gyanúsított előzetes letartóztatása 2014. február hó 10. napjáig tart.

RAPPORT A VILÁGRANGLISTA-MÁSODIKKAL REMIZETT

Mintha a teniszben egy folyamatosan Grand Slam tornákat nyerő játékos egy éppen csak a százba bekerülővel játszana, ilyenek voltak az esélyei Rapport Richárdnak a Wijk aan Zee-i szupertornán a 3. mérkőzésén az örmény Levon Aronjan ellen. Enyhe fölényben volt a 17 éves magyar, de a vége döntetlen lett.

VICCESRE SIKERÜLT AZ ARANYGLÓBUSZ

Nemcsak a papírforma érvényesült a díjátadó szezon első nagyszabású estéjén, voltak bőven meglepetések. A gála idén is viccesre sikerült, a poénokat itt gyűjtötték össze, összefoglalónkat itt olvashatja

AZ MSZP BEVÁSÁROLTA MAGÁT A TV2-BE

Braun Róbert vett egy ProSiebenSat.1 részvényt, hogy a konferenciájukon elmondhassa, szerinte korrupciógyanús az eladás. Amerikai bírósághoz és az Európai Bizotttsághoz fog fordulni a kérdésben.