no

Ezen a napon volt aztán minden

2014.03.05. 19:20

AZ E.ON GÁZCÉGEIT IS MEGVESZI AZ ÁLLAM

Eladnák az E.On két gázelosztó társaságát és az energiaszolgáltató cégét is, az erről szóló szándéknyilatkozatot szerdán már alá is írták az MVM-mel, a tranzakció idén lezárulhat. Ezzel az állam lehet a legnagyobb tulajdonos már a gázellátásban is. Az MVM délelőtt még cáfolta, hogy az anyacég szándéknyilatkozatot írt volna alá, mint kiderült azért, mert az aláírás csak délután történt meg.

elosztó

ÁDER HÚGA IS KIAKADT A KLIKRE

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik) átvilágító miniszteri biztos lesújtó eredménnyel zárult vizsgálata után Áder János köztársasági elnök testvére is nagy tanulmányban elemezte a rendszer működését, és tarthatatlannak ítélte a rendszer mostani formáját. Pölöskei Gáborné, azaz Áder Annamária fél éve került az Emberi Erőforrások Minisztériumába (Emmi), ahol azóta az intézményfejlesztési főosztályt vezeti.

MEGHALT HACSER JÓZSA

82 éves korában elhunyt színésznőt legtöbben a Szomszédokból ismerhetnek, de számos népszerű rajzfilmhez is kölcsönözte a hangját. Egyedül, magányosan élt siófoki házában.

AMERIKAI HADIHAJÓ ÉRKEZHET A NAPOKBAN

Egy orosz tévé szerint a kijevi orvlövészeket a tüntetők bérelték fel, erre utal egy kiszivárgott telefonbeszélgetés. Az észt külügyminiszter szerint ugyanakkor ő csak a pletykákat mondta el Catherine Ashtonnak, az EU külügyi főképviselőjének. Az EU 11 milliárd eurót ad két év alatt Ukrajnának, ha megállapodnak az IMF-fel. Az EBESZ megfigyelői nem jutottak még be a Krímre, az ENSZ küldöttét fegyveresek támadták meg. Leült egymással John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Percről percre közvetítés itt>>>

ZSIGÓ RÓBERTNEK ELEGE LETT

Két kamerával próbálja elijeszteni Zsigó Róbert bajai plakátjaitól a rongálókat. A fideszes szóvivő és képviselőjelölt összesen 20 ezer forint plusz áfát fizetett a berendezések felszereléséért, amit állítólag képrögzítésre még nem is használtak.

A SKODÁNAK NINCS SZERENCSÉJE BUDAPESTTEL

A lengyel Solaris és az orosz Trolza maradt állva a 108 trolibusz beszerzésére kiírt BKK-tenderen. A cseh Skoda megtámadta az egész pályázatot a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. A BKK információink szerint a villamos- után a trolitenderen is előhúzta az offshore-kártyát a Skoda ellen.

Az orosz Trolza
Az orosz Trolza

KISBOLYGÓ HÚZ EL MELLETTÜNK MA

Szerda éjjel egy harmincméteres aszteroida repül el a Föld mellett alig 350 ezer kilométerre. Ez kisebb, mint a Hold Földtől való távolsága, de a kutatók szerint a kisbolygó nem jelent veszélyt ránk. Több távcsővel figyelik mozgását, néhányat ezek körül streamelnek is, így bárki követheti a mozgását.

VILÁGCSÚCCSAL EB-GYŐZTES A LÖVŐCSAPAT

Tasi Tamás, Sike József és Boros László nyerte a 30+30 lövéses számot a moszkvai légfegyveres Európa-bajnokság zárónapján, az egyéni döntőkben Miskolczi Julianna aranyérmet nyert női légpuskában, Sike bronzérmes lett a férfi futócéllövők 30+30-as számában.

ÖRÖKRE MEGBÉNULT A SZOCSIBAN BUKÓ SÍKROSSZOS

Nem fog teljesen felépülni Marija Komisszarova, akinek február 15-én, edzés közben eltört az egyik gerinccsigolyája a téli olimpián. Az orosz szövetség szerint a gerinccsatorna túlságosan megsérült ahhoz, hogy a sportoló teljesen meggyógyuljon, így valószínűleg járássegítő eszközökkel tud majd csak közlekedni.