Jenő
-3 °C
6 °C

Már megint egy nyamvadt csütörtök

2014.03.06. 18:57

A BALOLDAL RÁRONTOTT AZ LMP-RE

A sebtiben Kormányváltásra keresztelt Összefogás egyik pártjának, a Demokratikus Koalíciónak a politikusai azzal kampányolnak, hogy az LMP-re leadott szavazatok valójában a Fideszt segítik. Kerék-Bárczy Szabolcs „Kivel van az LMP?" címmel tart sajtótájékoztatót, Oláh Lajos pedig Ha Schifferre szavazol, Orbánra szavazol feliratú képet osztott meg a facebookon.

fb

MÁR NEM ÖSSZEFOGÁS AZ ÖSSZEFOGÁS

Egy hónappal a választás előtt Kormányváltásra változtatta nevét az MSZP vezette baloldali koalíció. A váltás hátterében az állhat, hogy a volt monoki polgármester, Szepessy Zsolt Összefogás Pártja is tud országos listát állítani, és nem akarják, hogy a választók pusztán félreértésből rájuk ikszeljenek a baloldali pártok helyett.

MEGGYÓGYÍTOTTAK EGY HIV-ES CSECSEMŐT

Ez komoly áttörés az AIDS-kutatásban. A fertőzött anya már a terhesség alatt gyógyszeres kezelést kapott, hogy a vírus minél kisebb mértékben tudjon átterjedni a gyerekre. A szülés után pár órával már a csecsemőn is elkeztdék a terápiát. Most 9 hónapos, és teljesen tiszta, ennek ellenére továbbra is kapja a gyógyszerkoktélt.

JÓL JÁRT MINDEN SPORTVEZETŐ A 2012-ES OLIMPIA MIATT

Összesen több mint 2 milliárd forintot fordított az állam, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság a 2012-es londoni olimpia résztvevőinek és hatalmas hátországának megjutalmazására. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma másfél évig titkolta, hogy pontosan ki és mennyit kapott, de ki kellett adniuk a listát. A lista egyik fele itt van, a másik pedig itt.

RUTTNER GYÖRGYÖT VETTÉK ŐRIZETBE

Őrizetbe vettek egy ügyvédet, aki 2010 és 2012 között ingatlanvásárlás fedezeteként összesen négy ügyfelétől, fejenként tízmillió forintot meghaladó összeget vett át ügyvédi letétként. A vásárlás nem jött létre, a letétbe helyezett összeget az ügyvéd azonban nem tudta visszaadni ügyfeleinek, mivel elköltötte. A korábban Stohl Andrást és Damu Rolandot is védő Ruttner Györgyről van szó, ezt a saját ügyvédje megerősítette.

LESZERZŐDTETNE A REAL MADRID EGY MAGYAR IFIT

Még csak 15 éves, és éppen ez akadályozza meg a Real Madridot, hogy szerződtesse Tajti Mátyást, a Puskás Akadémia ifi futballistáját, aki tavaly már a Barcelonánál is eltöltött egy hónapot. Csütörtökön a legnagyobb spanyol sportlap, a Marca cikkezett arról, hogy 16 évesen vinné a Real.

Az AUDI A LEGNÉPSZERŰBB MUNKAHELY

Az Audi, a Mercedes és a Bosch csoport Magyarország legvonzóbb munkáltatója 2014-ben, derül ki az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég és az AIESEC közös, munkáltatói márka kutatásából. a felmérésben résztvevő közel nyolcezer pályakezdő és komoly szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállaló válaszai alapján a magyarok egyértelműen a multinacionális cégeket tartják a legvonzóbb munkaadóknak. Az első tízbe gyakorlatilag egy hazai és kilenc nemzetközi tulajdonú, több országban aktívan tevékenykedő vállalat került be.

ELLOPTÁK AZ OREO-RECEPTET, BÖRTÖNT KAPHATNAK

Akár húsz év börtön is várhat arra a két kaliforniai férfire, akik ellopták annak az anyagnak a receptjét, amivel az Oreo kekszben lévő krémet fehérítik. A titán-oxid receptje mellett más ipari titkokat is kiszivárogtattak a DuPont gyárából, a 20 millió dolláros biznisz másik végén a rivális kínai Pangang Group állt, ami már régóta próbálta legálisan beszerezni a receptet, eddig sikertelenül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?