Már megint egy nyamvadt csütörtök

2014.03.06. 18:57

A BALOLDAL RÁRONTOTT AZ LMP-RE

A sebtiben Kormányváltásra keresztelt Összefogás egyik pártjának, a Demokratikus Koalíciónak a politikusai azzal kampányolnak, hogy az LMP-re leadott szavazatok valójában a Fideszt segítik. Kerék-Bárczy Szabolcs „Kivel van az LMP?" címmel tart sajtótájékoztatót, Oláh Lajos pedig Ha Schifferre szavazol, Orbánra szavazol feliratú képet osztott meg a facebookon.

fb

MÁR NEM ÖSSZEFOGÁS AZ ÖSSZEFOGÁS

Egy hónappal a választás előtt Kormányváltásra változtatta nevét az MSZP vezette baloldali koalíció. A váltás hátterében az állhat, hogy a volt monoki polgármester, Szepessy Zsolt Összefogás Pártja is tud országos listát állítani, és nem akarják, hogy a választók pusztán félreértésből rájuk ikszeljenek a baloldali pártok helyett.

MEGGYÓGYÍTOTTAK EGY HIV-ES CSECSEMŐT

Ez komoly áttörés az AIDS-kutatásban. A fertőzött anya már a terhesség alatt gyógyszeres kezelést kapott, hogy a vírus minél kisebb mértékben tudjon átterjedni a gyerekre. A szülés után pár órával már a csecsemőn is elkeztdék a terápiát. Most 9 hónapos, és teljesen tiszta, ennek ellenére továbbra is kapja a gyógyszerkoktélt.

JÓL JÁRT MINDEN SPORTVEZETŐ A 2012-ES OLIMPIA MIATT

Összesen több mint 2 milliárd forintot fordított az állam, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság a 2012-es londoni olimpia résztvevőinek és hatalmas hátországának megjutalmazására. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma másfél évig titkolta, hogy pontosan ki és mennyit kapott, de ki kellett adniuk a listát. A lista egyik fele itt van, a másik pedig itt.

RUTTNER GYÖRGYÖT VETTÉK ŐRIZETBE

Őrizetbe vettek egy ügyvédet, aki 2010 és 2012 között ingatlanvásárlás fedezeteként összesen négy ügyfelétől, fejenként tízmillió forintot meghaladó összeget vett át ügyvédi letétként. A vásárlás nem jött létre, a letétbe helyezett összeget az ügyvéd azonban nem tudta visszaadni ügyfeleinek, mivel elköltötte. A korábban Stohl Andrást és Damu Rolandot is védő Ruttner Györgyről van szó, ezt a saját ügyvédje megerősítette.

LESZERZŐDTETNE A REAL MADRID EGY MAGYAR IFIT

Még csak 15 éves, és éppen ez akadályozza meg a Real Madridot, hogy szerződtesse Tajti Mátyást, a Puskás Akadémia ifi futballistáját, aki tavaly már a Barcelonánál is eltöltött egy hónapot. Csütörtökön a legnagyobb spanyol sportlap, a Marca cikkezett arról, hogy 16 évesen vinné a Real.

Az AUDI A LEGNÉPSZERŰBB MUNKAHELY

Az Audi, a Mercedes és a Bosch csoport Magyarország legvonzóbb munkáltatója 2014-ben, derül ki az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég és az AIESEC közös, munkáltatói márka kutatásából. a felmérésben résztvevő közel nyolcezer pályakezdő és komoly szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállaló válaszai alapján a magyarok egyértelműen a multinacionális cégeket tartják a legvonzóbb munkaadóknak. Az első tízbe gyakorlatilag egy hazai és kilenc nemzetközi tulajdonú, több országban aktívan tevékenykedő vállalat került be.

ELLOPTÁK AZ OREO-RECEPTET, BÖRTÖNT KAPHATNAK

Akár húsz év börtön is várhat arra a két kaliforniai férfire, akik ellopták annak az anyagnak a receptjét, amivel az Oreo kekszben lévő krémet fehérítik. A titán-oxid receptje mellett más ipari titkokat is kiszivárogtattak a DuPont gyárából, a 20 millió dolláros biznisz másik végén a rivális kínai Pangang Group állt, ami már régóta próbálta legálisan beszerezni a receptet, eddig sikertelenül.