no

Amikor kiderült a titokzatos X-ről, hogy nem is létezik

2014.03.10. 19:08

ŐRIZETBE VETTÉK SIMON GÁBORT

Hétfőn őrizetbe vették Simon Gábort, az MSZP korábbi elnökhelyettesét. Simon egy 240 milliós, Ausztriában tartott titkos bankszámlával bukott le, majd kiderült, a Sólyom korábbi vevőjével, Welsz Tamás segítségével máshol is tartott olyan összegeket, amelyek nem szerepeltek képviselői vagyonbevallásában. A nyomozás során előkerült Simon bissau-guineai útlevele is, amit hamis személyazonossággal nyitott bankszámlánál használt.

MEGJELENT A ZUSCHLAG-KÖNYV

Pikáns részletekkel tele jelent meg a Századvég kiadójánál Szalai Vivien könyve Zuschlag Jánosról. A legérdekesebb rész, miszerint a volt MSZP-s politikus az állítása szerint 50 millió forintot kapott pártjától, hogy ne induljon a 2006-os választáson, már pénteken napvilágra került. Az viszont nem, hogy 1998-ban egy képviselőtársa magáévá akarta tenni a liftben, valamint hogy az MSZP-ben a titkárnős szex dívott.

MEGKEZDŐDÖTT A CSEPELI HORRORGYILKOSSÁG TÁRGYALÁSA

Hosszú vádirattal és a szerb Dragan B. tört, nehezen érthető magyarsággal előadott vallomásával kezdődött el hétfőn a Fővárosi Törvényszéken a csepeli eperföldi gyilkosságok büntetőpere. Hat vádlott van, akiket előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, súlyos testi sérték, kifosztás, magánlaksértés, személyi szabadság megsértése miatt ítélnének el.

KÉTHARMADOS FIDESZ-TÖBBSÉG VÁRHATÓ

Az Index mandátumbecslése szerint 92 egyéni körzetben fog nyerni a Fidesz, 14-ben a baloldali pártszövetség, legalábbis a mostani közvélemény-kutatási adatokban szereplő népszerűséggel számolva. Tizenöt választókerületben lehet olyan szoros a választás eredmény, hogy megfordulhat az állás, így a Fidesznek 127-137 közötti mandátuma lehet, és akár három egyéni győzelmet arathat a Jobbik is.

UKRAJNA ÁPRILISBAN KAPHAT IMF-HITELT

Áprilisra várja az ukrán kormány az IMF hitel első részletét. A pénz megérkezését azért is várják már, mert az ország devizatartaléka nem elegendő az összes idei adósság teljes rendezésére. Olekszandr Slapak ukrán pénzügyminiszter hétfőn azt mondta, hogy Ukrajnának az idén 10 milliárd dollárnyi (2250 milliárd forintnyi) adósságot kell rendeznie. Közben a  hrivnya, amely március 3-án történelmi mélypontra, 11,6510-re gyengült a dollárral szemben, mára stabilizálódott. Az ukrán pénzügyminiszter reményei szerint idén átlagosan 10-10,1 hrivnya ér majd egy dollárt. A krími-megszállás hátteréről ebben a cikkünkben írunk

A MAGYAR TAKARÉKÉ A TAKARÉKBANK

A Magyar Takarék veheti meg a Takarékbank többségi részvénycsomagját. A MFB Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Posta vezetői hétfőn aláírták a Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt.-vel a Takarékbank 54,8 százalékos részvénycsomagjára vonatkozó adásvételi szerződést. Így nagyjából 85 százalékra nő majd a szövetkezeti hitelintézetek és azok vezetőinek közvetlen és közvetett tulajdonrésze a Takarékbank Zrt.-ben. 

BÍRÓSÁGON A SOUNDON MEGHALT BELGA DÍLERE

Vádat emelt a Somogy Megyei Főügyészség az ellen a 21 éves férfi ellen, aki a vád szerint tavaly kábítószereket adott el a 21 éves belga Robin Verweijnek. Verweij a Balaton Sound fesztiválon bulizott, majd később drogtúladagolásban meghalt. A vádirat szerint a vádlott a fesztiválon „jelentős mennyiségű kábítószert” árult a fesztiválon bulizó külföldieknek, egyebek mellett extasy tablettát, kokaint, amphetamint, ketamint, marihuánát. Fegyházat kaphat.

NINCS TITOKZATOS X BOLYGÓ A NAPRENDSZERBEN

Több évtizedes vitának vetett véget egy most közzétett tanulmány, amely kimondja, hogy a Naprendszerben nincs egy nagy, még nem felfedezett titokzatos bolygó a Neptunuszon túl. A NASA WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) projektje 13 napon át kutatta a világűrt az infravörös tartományban. A WISE nagyon érzékeny műszer, a leghalványabb égitesteket is képes észlelni. Több tízezer eddig nem ismert aszteroidát talált, de titokzatos hatalmas bolygót nem.