Olivér
4 °C
8 °C

Elképesztően fontos dologban állapodtak meg a kormányváltást akaró pártok

2014.03.11. 19:01 Módosítva: 2014-03-11 19:50:28

LETARTÓZTATNÁK SIMON GÁBORT

Kezdeményezte Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselő előzetes letartóztatását a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a büntetőeljárás sikerének meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye miatt tartja indokoltnak ezt az intézkedést.Simon Gábort hétfőn gyanúsították meg újabb ügyekkel, és vették őrizetbe.

GYURCSÁNYTÓL MESTERHÁZYIG

A magukat kormányváltóknak nevező pártok (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) a budapesti Szabad sajtó útján tartják közös megemlékezésüket, 2014. március 15-én, délután 3 órától. A műsorvezető most is, ahogy október 23-án, Kulka János színész lesz. De nem is ez az érdekes, hanem a beszédek sorrendje: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Szabó Tímea, az Együtt–PM Szövetség társelnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, Bajnai Gordon, az Együtt–PM Szövetség vezetője, Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, a Magyar Szocialista Párt elnöke.

IRÁN ÁLLHAT A LOCKERBIE-MERÉNYLET MÖGÖTT

A Lockerbie-merényletet Irán megrendelésére egy Szíriában menedéket találó csoport hajtotta végre, állította egy volt iráni hírszerző az al-Dzsazírának. A Pan Am amerikai légitársaság Londonból New Yorkba tartó Boeing 747-es óriásgépén 270 utas, köztük négy magyar is életét vesztette az 1988-as merényletben.

JANUKOVICS ÚJRA BESZÉLT

Tízperces beszédet intézett az újságírókhoz, majd kérdésekre időt nem hagyva távozott Viktor Janukovics, Ukrajna elmenekült elnöke. Rosztov-na-donui száműzetésében azt ígérte visszatér Ukrajnába, ahol a hatalmat a Nyugat által finanszírozott neonáci banditák vették át. Az új vezetéssel szerinte Ukrajnára a szétszakadás és a gazdasági összeomlás vár.

MEGNÉZTÜK A NEMZETI SZÍNHÁZRÓL KÉSZÜLT FILMET

Salamon András készített filmet a Nemzeti Színház utolsó évéről, de sok újdonságot ahhoz, amit már az Index is megírt korábban az ügyről, nem tudott hozzátenni. De ha szeretnénk belesni a Mephisto kulisszái mögé, akkor mindenképpen érdemes megnézni

ÚJABB ÖT FIÓKOT ZÁR BE A CITIBANK

Még fél év sem telt el azóta, hogy négy kirendeltségét megszüntette a Citibank tavaly október végén, újabb fiókoktól búcsúzhatnak az ügyfelek. Március 28-i hatállyal ugyanis a pénzintézet bezárja az egri, a kecskeméti, a nyíregyházi, a pécsi és a szegedi fiókokat.

0,1 SZÁZALÉKRA ESETT AZ INFLÁCIÓ

Februárban 0,1 százalék volt az egy évre visszatekintő drágulás. Egyrészt a szeszes ital, dohány termékkörben nem ismétlődött meg a tavaly év eleji drágulás, másrészt az üzemanyagárak sem emelkedtek annyira, mint egy évvel ezelőtt. Az elemzők előzetesen arra számítottak, hogy a januári stagnálás után 0,5 százalékra gyorsul az infláció.

545 MILLIÁRDOT UTALTAK HAZA A MAGYAROK

2013-ban a hazautalások értéke Magyarországon elérte a 2403 millió dollárt (545 milliárd forint) a Világbank becslései szerint; az adatok ugyanakkor csak októberig szólnak, ezek után minden bizonnyal még nőtt az elutalt összeg mennyisége. A Magyarországra érkező összegeket elsősorban Németországból küldik: 426 millió dollárt (96 milliárd forintot) utaltak haza a kint élő, dolgozó magyarok. A második helyre az Amerikai Egyesült Államok (399 millió dollárral), a harmadikra pedig Kanada került (254 millió dollár). 

ORSZÁGOS MŰKÖDÉSI ZAVAR UTÁN HELYREÁLLT A TELEKOM HÁLÓZATA

A hétfő esti csúcsidőszakban országos működési zavar miatt akadozott a Magyar Telekom hálózata. Este 8 után a mobil-, IPTV- és internetszolgáltatásban az ország minden részén problémák jelentkeztek. A cég reggelre a vezetékes és mobilhálózatot is helyreállította, de akkor a vezetékes internetszolgáltatás, illetve az IPTV-adások még akadozhattak. Délre már minden vezetékes hibát is elhárítottak, így a cég összes szolgáltatása újra rendben működött.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?