Mi nem hiába kerestünk

2014.03.19. 19:03

NEM LESZ ORBÁN–VONA-VITA

Nem lesz miniszterelnök-jelölti vita Orbán Viktor és Vona Gábor között. Az eddig példátlan kampányeseményt maga Vona Gábor, a Jobbik elnöke harangozta be hétfőn, pártja pedig kedden egy újabb sajtótájékoztatón erősített rá a hírre. A bejelentésre Orbán Viktor stábja nem reagált. Egy vezető fideszes politikus szerdán viszont az Index kérdésére határozottan kijelentette: a hallgatás ebben az esetben nem beleegyezést jelent.

TALÁLTUNK EGY FLORIDAI BALOGH-HÁZAT

Saját villája van az Egyesült Államokban az adományokat gyűjtő Gyermekrák Alapítvány vezetőjének, a kétszintes floridai lakóépületről azonban még a szervezet gazdálkodása körül zajló vitákban sem tett említést. Balogh István másfél évtizedes alapítványi ténykedése alatt hivatalosan 40-50 milliós fizetést tehetett zsebre, ingatlanjai viszont ennél jóval többet érnek.

KERESIK, DE NEM TALÁLJÁK A MALÁJ GÉPET

Hétmillió-hatszázezer négyzetkilométer. Ekkora területen keresi 26 ország azt a maláj gépet, amely Kuala Lumpurból Pekingbe tartva, fedélzetén 239 emberrel tűnt el március 8-án. A repülési adatokat és a pilótafülkében elhangzott beszélgetések utolsó pár óráját rögzítő doboznak van egy akkumulátora, aminek segítségével csipogó hangot ad ki. Ez az akkumulátor körülbelül 30 napig jó, a gépet 12 napja keresik.

WIEDERMANN HELGA MAGYARÁZZA A SAKK ÉS PÓKER KÖRÜLI BOTRÁNYT

Wiedermann Helga, Matolcsy György jelenlegi jegybankelnök egykori kabinetfőnöke közleményt adott ki, amiben a Sakk és póker című regénye nyomán kialakult botrányt igyekszik kimagyarázni. "Az ellenzéki pártok által kifogásolt üzleti ebéddel kapcsolatban a könyv szerzőjeként kijelentem, hogy a tárgyaláson részt vett személyektől semmilyen információt nem kaptam, az ebéden magam nem vettem részt" - írta közleményében. Ettől függetlenül, mint írja, a könyve tényregény. Ám számos olyan esemény szerepel a kötetben, melyeken személyesen nem volt jelen, az ott történtekről csupán – gyakran többszörös – áttételeken keresztül szerzett tudomást.

ELKAPTÁK A COMBINÓN VEREKEDŐ KÜLFÖLDIEKET

P. D. M. Bruno (28 éves), P. D. M. Lincoln (30), T. Alves (31) és S. T. Marafa (24). Ők voltak azok, akik kedd éjszaka megvertek egy villamosvezetőt és egy utast. Egy másik villamosvezető is póruljárt, de ő nem volt vétlen: hat hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott, mert ittasan vezette a 24-es villamost.

A GOOGLE FELROBBANTOTTA AZ OKOSÓRÁK PIACÁT

A cég bemutatta a direkt okosórákra szánt Android Wear operációs rendszert, és az első két, ezt futtató kütyüt a Motorolától és az LG-től. Ezerszer jobban néznek ki, mint az eddigi hasonló órák, de az árakról egyelőre feltűnően hallgat mindenki.

m7 verge super wide

CRISTIANO RONALDO BEÉRTE PUSKÁST

Legalábbis, ami a Real Madridban lőtt gólok számát illeti. Puskás Ferenc 262 meccsen szerzett 242 gólt, ezzel a Real góllövő-listáján a 4. helyen áll, mostantól a vasárnapi Barcelona elleni meccsig legalábbis holtversenyben Ronaldóval, aki a BL-ben a Schalkénak lőtt duplájával 236 meccsen érte el ugyanezt a gólszámot.

Real Madrid vs Schalke 3-1 gól összefoglaló

MAGYAR FILMESEK KERESIK A DIE ANTWOORDOT

A dél-afrikai rave rap csapat I Fink U Freeky című számát szeretné felhasználni Kerékgyártó Yvonne készülő filmjében, de még nem kaptak engedélyt. Régóta nem kaptak választ a zenekartól, ezért vírusvideóban próbálnak kapcsolatba lépni velük