Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Halál, rejtély, zsarolás

2014.03.20. 19:33

MEGHALT WELSZ TAMÁS, A SIMON-ÜGY ÉRINTETTJE

Meghalt Welsz Tamás, a Simon-üggyel összefüggésbe hozott vállalkozó csütörtökön. Egy rendőrautó ment érte a Logodi utcai irodájához, ahonnan bilincsben szállították el, menet közben azonban rosszul lett.  Informátorunk szerint a Novotel szállóval szembeni Budai Mentőállomásra vitték, itt a mentősök teljes felszereléssel várták, de már nem tudtak segíteni rajta.  Úgy tudjuk, az ügy kirobbanása óta nagyon rossz idegállapotban volt. Magánéleti problémái is voltak, illetve anyagilag is ellehetetlenült. Egy ismerőse az Indexnek elmondta, hogy az utóbbi napokban Welsz már öngyilkosságot fontolgatott.

 

RENDŐRÖKET VETTEK ŐRIZETBE

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vesztegetés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt szerdán összesen nyolc személyt  hallgatott ki  gyanúsítottként, köztük egy a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr alezredest, valamint több más budapesti rendőrt és ügyvédet.

NEM ÉRDEKLI A PÁRTOKAT, HOGY ÓVODÁBAN TILOS A KAMPÁNY

"A jogszabályok régóta egyértelműek: a közoktatási intézményekben párt vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, és nem lehet agitálni a gyerekeket és a pedagógusokat egy párt vagy jelölt támogatására." Ezt nyilatkozta Aáry­-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa azután, hogy ebben a kampányban fideszes, jobbikos és MSZP-s politikus is volt már óvodában.

1912536 10152387607584623 607877987 o

A CSALÓKAT VÉDI AZ NVI LEVELE

Csütörtökön tették közzé jogvédő szervezetek az első olyan levelet, amiben a Nemzeti Választási Iroda elutasítja egy állampolgár érdeklődését a saját aláírásának sorsával kapcsolatban. Ez alapján egyelőre nem lehet megtudni, hogy hány párt élt vissza az aláírásunkkal az ajánlóíveken, de jogvédők bíróság elé viszik az ügyet.

IMF: 2 SZÁZALÉKKAL NŐHET A MAGYAR GAZDASÁG IDÉN 

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nemrég adta ki az értékelését a magyar gazdaságról. Az elemzésről szóló közlemény emlékeztet arra, hogy a magyar gazdaság tavaly 1,1 százalékkal növekedett elsősorban a kormányzati beruházásoknak és fogyasztásnak köszönhetően, valamint a nettó export hozzájárulása következtében. Az IMF szerint idén 2 százalékra gyorsulhat a magyar gazdaság növekedési üteme, ugyanakkor a szervezet szerint hosszabb távon a növekedési kilátások visszafogottak.

FRISSEK A MAGNET BANK BISSAUI ÜGYFELEI

Nem követettek el szabálytalanságot a Magnet Bank alkalmazottai a bissau-guineai számlák nyitásakor, mondta az Indexnek a bank elnöke. Mind a kilenc "bissaui" ügyfél 2013. november és 2014. február között jelentkezett be a banknál. Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese mellett további nyolc magyar állampolgárnak is volt bissau-guineai útlevélre nyitott számlája a Magnet Bankban, köztük Welsz Tamásnak és Fürst György, korábbi VI. kerületi szocialista alpolgármesternek. A Pécsi Tudományegyetem polgári jogi tanszékének állásfoglalása szerint több jogcímen is visszakövetelhető Simon Gábortól az elmúlt években felvett csaknem 36 millió forintos képviselői jövedelem.

KÖZELEBB A MALÁJ GÉP REJTÉLYÉHEZ?

Az ausztrál hatóságok négy keresőgépet és két hajót küldtek abba a térségbe, ahol műholdképeken két olyan tárgy tűnt fel, amik az eltűnt maláj repülő darabjai is lehetnek. Az egyik 24 méteres lehet, de a helyszínre ért repülők és hajók még nem találják a tárgyakat. A malajziai hatóságok is fontos nyomnak tartják a műholdképeket.

MAGYARUL IS TERJED A HÍRHEDT ZSAROLÓ VÍRUS

Feltűnt a múlt héten Romániában tragédiát okozó zsaroló vírus (egy férfi bepánikolt a program fenyegető üzenetétől, és megölte magát, illetve a 4 éves gyerekét) magyar változata. Bár sok helyen kilóg a lóláb, hogy a rendőrségi üzenetnek álcázott szöveg kamu, rutintalan netezők belesétálhatnak a csapdájába. Eláruljuk, miből látszik, hogy vírussal van dolgunk, és hogyan kaphatja vissza a pénzét, aki esetleg fizetett.

MEGMŰTÖTTÉK ÉS KÓMÁBAN VAN TÖRŐCSIK ANDRÁS

Hétfőn egy baráti összejövetelen érte baleset az Újpest és a magyar válogatott volt futballistáját, az arca és a koponyája sérült meg. A volt sportolót Merényi kórházban megműtötték. Az agyműtét után Törőcsik kómába került.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!