Hét napja nem tudjuk, hol az árfolyam

2014.03.21. 19:06

SCHIFFER MESTERHÁZYT NEM ÍRJA LE

Schiffer Andrásnak kezdetben pozitív élményei voltak Gyurcsányról és Bajnairól. Nem akar lemenni kutyába, mint a PM-esek, a pártszakadást saját hibájának is tartja, Mesterházy teljesítményét elismeri. Interjút adott az Indexnek az LMP társelnöke.

UKRÁN LÉPÉS AZ EU FELÉ

Pénteken Brüsszelben az EU és az új ukrán kormány képviselői társulási megállapodást kötöttek. Az Európai Bizottság elnöke azt is bejelentette, hogy fél éven belül Moldovával és Grúziával is ugyanilyen szerződést írnak alá. Ez lenne a tagság előszobája?

150 EZRET KAPUNK KÉZHEZ ÁTLAGOSAN

Idén januárban mindössze 0,9 százalékkal nőttek a nemzetgazdasági átlag bruttó bérek az előző évhez viszonyítva - közölte a KSH. A közfoglalkoztatottak nélkül a bérnövekedés 6 százalék lett volna. Januárban is közel 200 ezren voltak közfoglalkoztatottak, az ő átlagkeresetük 78 ezer forint volt.

226 MILLIÁRDOS VESZTESÉGE VAN AZ ÁLLAMNAK A MOL RÉSZVÉNYEIN

226 milliárd forintot bukott három év alatt az állam azon, hogy megvásárolta a Szurgutnyeftyegaztól a Mol 21,22 százalékos részvénycsomagját.  A Molért 2011-ben 1,88 milliárd eurót fizettünk – az akkori, 265 forintos árfolyamon számolva 498 milliárd forintot   az IMF-től felvett hitelből.  Most viszont a forint és a Mol árfolyama sem áll túl jól, 12 330 forint körül mozog a cég papírjainak az értéke, miközben az euróval 312 forint környékén kereskednek, ebből adódik össze a hatalmas mínusz.  Fellegi Tamás akkori fejlesztési miniszter a vásárláskor azt mondta, hogy a Mol árfolyama egy éven belül a 26 700 forintot is elérheti. Az árfolyam azonban azóta még az eladási szintet sem érte el.

FELROBBANTJA AZ AGYDAGANATOT EGY ÚJ SZER

Az egyik leghalálosabb agydaganat lehetséges ellenszerét találták meg a stockholmi Karolinska Intézet kutatói. Több mint ezer különféle molekula közt találtak egyet, amely szó szerint felrobbantja a glioblasztóma (GBM) sejteit, miközben az egészségeseket békén hagyja. Bővebben itt!

VÉGRE TITKOSÍTOTT LETT A GMAIL

A legnépszerűbb levelezőprogramban eddig is be lehetett állítani a titkosított kommunikációt, mostantól azonban ez az alapbeállítás, és ki se lehet kapcsolni. A Google azt ígéri, hogy senki sem tud hozzáférni a leveleinkhez, miközben azok az eszközeink és a Gmail szerverei közt közlekednek.

AZ INDEX IS KIÁLLÍT A CAPA-KÖZPONTBAN

Háromnapos rendkívüli minitárlat nyílik a Robert Capa Központban: március 21. és március 23. között ingyen megnézhető kiállítás témája az ukrán forradalom, a képek készítői pedig magyar fotósok és újságírók, többek között az Index munkatársa, Földes András. Néhány kép.

ÖSSZESORSOLTÁK A BAJNOKOK LIGÁJA NEGYEDDÖNTŐSEIT

Nyonban kisorsolták a futball-Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait. A Barcelona az Atletico Madridot, a Real Madrid a Dortmundot, a PSG a Chelsea-t, a Bayern München a Manchester Unitedet kapta. Az odavágókat április 1-2-án játsszák le.

MÉG NEM ÉBRESZTIK FEL A KÓMÁBAN FEKVŐ TÖRŐCSIK ANDRÁST

A Merényi kórházban kezelt Törőcsik Andrást egyelőre nem ébresztik fel a kómából, a hétvégét „átalussza” - mondta Polonkai Zoltán, az exfutballista közeli barátja. Törőcsik hétfőn verte be a fejét, agyműtétet hajtottak végre rajta.