Hétfőn kimondták a halálos ítéleteket

2014.03.24. 19:43

BAJA ÉS A PARLAMENT FIZETI ZSIGÓ AUTÓZÁSAIT

Jól meghajtotta hivatali Škodáját Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő az elmúlt három évben. A legjobban kereső parlamenti képviselők felső 10 százalékába tartozó Zsigó Róbert nemcsak az országgyűléstől kapott jelentős támogatást az utazásaira, hanem Baja városától is. A Zsigó vezette önkormányzat 2010-ben engedélyezte, hogy a Superbet magánútjaira is használhassa: 2013 végére össze is jött 163 000 kilométer.

NEM TUDNI HOL, DE A TENGERBE VESZETT A MALÁJ GÉP

Az eltűnt malajziai gép utoljára az Indiai-óceán déli részén, az ausztráliai Perth közelében volt a levegőben, jelentette be Nadzsib Razak malajziai miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatóján. A gépen 154 kínai utas volt, a családtagjaiknak egy pekingi hotelben jelentették be a híreket. A helyszínre rendőrök és mentők érkeztek, többen felsikoltottak, az egyik hozzátartozó állítólag elájult, amikor meghallotta a bejelentést.

528 HALÁLOS ÍTÉLET EGYIPTOMBAN

A tavaly júliusban elűzött Mohamed Murszi volt egyiptomi elnök támogatóit ítélték halálra. Az elítélteket többek között egy rendőr meggyilkolásában, valamint személyek és tárgyak ellen irányuló támadásokban találták bűnösnek. Az elítéltek még fellebbezhetnek. Murszi további 700 támogatója ellen kedden indul majd per.

A GOOGLE NEM VESZI LE A TÖRÖK KORMÁNY ÁLTAL KIFOGÁSOLT VIDEÓKAT A YOUTUBE-RÓL

A Google közölte, hogy nem vesz le YouTube-videókat a török kormány kérésére. A kormány által kifogásolt videókban a kormány korrupciójáról van szó, és ez természetesen nem tetszik Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök által vezetett kormánynak. A török hatóságok az elmúlt hetekben több kéréssel bombázták a Google-t, hogy blokkoljanak bizonyos videókat. Az ügyet ismerők szerint a Google azért utasította vissza ezeket a kéréseket, mert azokat jogilag nem tartja megalapozottnak. A Google ellenállása könnyen a YouTube blokkolásához vezethet Törökországban. Nem ez lenne az első nemzetközi szolgáltatás, amit betiltanak: múlt héten a Twittert blokkolták.

MÉGSEM ÉPÜL MAGYAR LAS VEGAS

Úgy néz ki, hogy nem fog elkészülni Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházása. A hatalmas kaszinóváros, a bezenyei Eurovegas-projekt építése már évek óta húzódik, és tulajdonosi perek is hátráltatták az indulást. És időközben összeomlott a legnagyobb tulajdonosának, az osztrák kavicsbárónak nevezett Hans Asamer cégbirodalma. A korábbi tervek szerint nagyjából félmilliárd euróra tervezett beruházás első részét idén tavasszal kellett volna átadni, de ez nem sikerült. A bezárt Eurovegas-székhelyen már csak az őrség van, a telefonokat nem veszik fel, és az ügyvezetőknek is felmondtak.

A NAV FELSŐVEZETÉSÉBEN KASZÁLTÁK EL AZ EGYIK ÁFACSALÁS-GYANÚS CÉGHÁLÓ ALAPOS ÁTVILÁGÍTÁSÁT

A NAV egyes vezetői állítottak le vizsgálatokat, és a kiemelt ügyekért és adózókért felelős főigazgató ténylegesen megakadályozta egyes áfacsalásgyanús ügyekben a felderítést. A tavaly megszüntetett, eredetileg többek között épp a hálózatos áfacsalások felderítésére létrehozott Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜIG) revizorai 2010-ben például egy cukorimportőr kapcsolatain keresztül próbálták több millió kiló cukor útját felderíteni. Somos Katalin, a központosított ellenőrzésért felelős főigazgató azonban megtagadta a láncolat feltárásához szükséges engedélyt.

MILLIÁRDOSOK KAPJÁK A LEGTÖBB TÁMOGATÁST

Az előző évekhez hasonlóan 2013-ban is a Mezort-, a Bonafarm- és a Forrás-csoport (azaz Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, Csányi Sándor, illetve Leisztinger Tamás érdekeltségei) taroltak a terület alapú támogatások kiosztásánál.  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által nyilvánosságra hozott adatokból kiderül, hogy a három nagyvállalkozó cégcsoportjai egyaránt milliárdos nagyságrendben részesültek mezőgazdasági támogatásban, de rajtuk kívül is akadnak cégcsoportok, amelyek jelentős összegeket kaptak. 

Nagyobb méretért kattintson!
Nagyobb méretért kattintson!
Fotó: K-Monitor

BEZÁRTÁK A BAYERN STADIONJÁNAK EGY SZEKTORÁT

Amikor az Arsenal ellen játszott a Bayern München futballcsapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, az egyik szektorban kiraktak a német válogatott Mesut Özilre vonatkozó drapériát, amelyen lebuzizták. Az UEFA most bezáratta a szektort, így ott nem lehetnek szurkolók a Manchester United ellen. Továbbá tízezer eurót kell fizetniük.

STABIL PSOTA IRÉN ÁLLAPOT AZ INFARKTUS UTÁN

A Kossuth-díjas színésznő szombat éjjel került súlyos akut keringési betegség következtében kórházba, ahol hétfőn mindenkit megnyugtattak, Psota Irén állapota stabil, az azonnali orvosi beavatkozást követően a gyógyulásához nyugalom szükséges.