István, Vajk
19 °C
33 °C

Minden jó hírre jut egy rossz is

2014.03.25. 19:16 Módosítva: 2014-03-25 19:28:32

KÉT JÓ ÉS EGY ROSSZ HÍR BUDAPESTRŐL

Pénteken reggel 9-kor átadják a 4-es metrót. A négy évre tervezett, de csak tíz év alatt elkészülő , 195 milliárd helyett 452,5 milliárd forintba kerülő óriásberuházást Orbán Viktor és Tarlós István együtt avatják fel. Az utasok déltől használhatják az új vonalat, a vasárnapi üzemzárásig ingyenesen. A szerelvények 3 percenként követik majd egymást, a teljes vonalon a menetidő 13 perc. További örömhír, hogy júniusig 120 millióért megújul a Clark Ádám tér. Tovább csúszik viszont a Széll Kálmán tér felújítása: kitolták a pályázat határidejét, így legkorábban májusban lehet győztes, és a 2015 őszére ígért befejezés is eltolódhat.

KEZDHETNEK PÁNIKOLNI WELSZ ÜGYFELEI

Nemcsak a cégek és személyek neveit, de a pénzek útját is rögzítette a múlt héten életét vesztett Welsz Tamás, és az adathordozók a rendőrségen landolhattak. A gyanú szerint egyes üzletemberek afrikai segélyakciókhoz kapcsolódva tüntettek el pénzeket az adóhatóság elől. A Welsz halálának pontos okáról szóló szakértői vélemény legkorábban a jövő hétre készülhet el.

2,6 SZÁZALÉK LESZ SZERDÁTÓL AZ ALAPKAMAT

Újabb tizedszázalékkal 2,6 százalékra vitte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, egymás után huszadszor, újabb történelmi mélypontra. Az elemzők többsége szerint a jegybank az újabb kamatvágásokkal már növeli az ország sérülékenységét.

 

ÁTADTÁK A NYÍREGYHÁZI LEGÓGYÁRAT

Átadták a Lego új, mintegy 200 millió euró (60 milliárd forint) értékű gyárát kedden Nyíregyházán. A fejlesztéssel 250 új munkahely jött létre, ezzel a Lego összesen 1500 munkavállalót foglalkoztat. Az új üzem a nyíregyházi ipari parkban 2008 óta működő gyárat váltja ki (a gyárról készült videónkat itt megtekintheti ). A nyírségi város új gyárában készül a világ összes Duplo játéka, a társaság emellett Lego System készterméket is előállít majd. Tavaly 18 millió doboz játékot gyártottak Nyíregyházán, a tervezett kapacitás a beruházást követően eléri a 30 millió dobozt.

ELMARAD A HEGYALJA FESZTIVÁL

„A Hegyalja Fesztivál területén folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy' elmarad" – közölte a fesztivál hivatalos Facebook-oldala. Az írják, a végsőkig küzdöttek, de sajnos a döntés elkerülhetetlenné vált.

MÁRCIUS VÉGÉN BEZÁR A VÖRÖSMARTY MOZI

1935 óta üzemelt az Üllői úton, előbb Savoy, majd Ságvári és végül Vörösmarty néven, itt tartották a BuSho fesztivál, a büféje legendás bulik helyszíne volt. Az utolsó héten különleges filmeket vetítenek, de ha nem tud elmenni, nálunk még utoljára körbenézhet!

MEGHALT A VILÁGHÍRŰ SZIKLAMÁSZÓ

Sean Leary, híres bázisugró és sziklamászó a Utah államban lévő Sion Nemzeti Parkban lezuhant és meghalt. A 38 éves férfi holttestét egy nappal később találták meg, terhes felesége is gyászolja.

MŰHOLDAS ELEMZÉSEK SZERINT IS TENGERBE VESZETT A MALAJZIAI GÉP

Egy műholdas kommunikációs szolgáltató adatainak köszönhetően most már biztos, hogy az óceán volt a tragikus véget ért Malaysia Airlines 370 végső állomása. A hibahatár plusz-mínusz 100 mérföld (160 kilométer), de az utolsó adat így is egyértelműen az Indiai-óceán déli részének közepéről származik. Az eredmények egy Doppler-eltolódásra épülő tudományos modellből származnak: egy másik járat, az MH377-es jeleit követték az Inmarsat mérnökei, így tudták beazonosítani az eltűnt gép hozzávetőleges helyét.

A FIA-ELNÖK NYITOTT A VÁLTOZTATÁSOKRA

Jean Todt a Daniel Ricciardo kizárását érintő fogyasztási kérdéshez és a Forma 1-es autók hangjának felerősítéséhez is rugalmasan áll hozzá. Akár szezon közben is változtathatnak a szabályokon.