Jolán
2 °C
4 °C

Minden jó hírre jut egy rossz is

2014.03.25. 19:16 Módosítva: 2014-03-25 19:28:32

KÉT JÓ ÉS EGY ROSSZ HÍR BUDAPESTRŐL

Pénteken reggel 9-kor átadják a 4-es metrót. A négy évre tervezett, de csak tíz év alatt elkészülő , 195 milliárd helyett 452,5 milliárd forintba kerülő óriásberuházást Orbán Viktor és Tarlós István együtt avatják fel. Az utasok déltől használhatják az új vonalat, a vasárnapi üzemzárásig ingyenesen. A szerelvények 3 percenként követik majd egymást, a teljes vonalon a menetidő 13 perc. További örömhír, hogy júniusig 120 millióért megújul a Clark Ádám tér. Tovább csúszik viszont a Széll Kálmán tér felújítása: kitolták a pályázat határidejét, így legkorábban májusban lehet győztes, és a 2015 őszére ígért befejezés is eltolódhat.

KEZDHETNEK PÁNIKOLNI WELSZ ÜGYFELEI

Nemcsak a cégek és személyek neveit, de a pénzek útját is rögzítette a múlt héten életét vesztett Welsz Tamás, és az adathordozók a rendőrségen landolhattak. A gyanú szerint egyes üzletemberek afrikai segélyakciókhoz kapcsolódva tüntettek el pénzeket az adóhatóság elől. A Welsz halálának pontos okáról szóló szakértői vélemény legkorábban a jövő hétre készülhet el.

2,6 SZÁZALÉK LESZ SZERDÁTÓL AZ ALAPKAMAT

Újabb tizedszázalékkal 2,6 százalékra vitte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, egymás után huszadszor, újabb történelmi mélypontra. Az elemzők többsége szerint a jegybank az újabb kamatvágásokkal már növeli az ország sérülékenységét.

 

ÁTADTÁK A NYÍREGYHÁZI LEGÓGYÁRAT

Átadták a Lego új, mintegy 200 millió euró (60 milliárd forint) értékű gyárát kedden Nyíregyházán. A fejlesztéssel 250 új munkahely jött létre, ezzel a Lego összesen 1500 munkavállalót foglalkoztat. Az új üzem a nyíregyházi ipari parkban 2008 óta működő gyárat váltja ki (a gyárról készült videónkat itt megtekintheti ). A nyírségi város új gyárában készül a világ összes Duplo játéka, a társaság emellett Lego System készterméket is előállít majd. Tavaly 18 millió doboz játékot gyártottak Nyíregyházán, a tervezett kapacitás a beruházást követően eléri a 30 millió dobozt.

ELMARAD A HEGYALJA FESZTIVÁL

„A Hegyalja Fesztivál területén folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy' elmarad" – közölte a fesztivál hivatalos Facebook-oldala. Az írják, a végsőkig küzdöttek, de sajnos a döntés elkerülhetetlenné vált.

MÁRCIUS VÉGÉN BEZÁR A VÖRÖSMARTY MOZI

1935 óta üzemelt az Üllői úton, előbb Savoy, majd Ságvári és végül Vörösmarty néven, itt tartották a BuSho fesztivál, a büféje legendás bulik helyszíne volt. Az utolsó héten különleges filmeket vetítenek, de ha nem tud elmenni, nálunk még utoljára körbenézhet!

MEGHALT A VILÁGHÍRŰ SZIKLAMÁSZÓ

Sean Leary, híres bázisugró és sziklamászó a Utah államban lévő Sion Nemzeti Parkban lezuhant és meghalt. A 38 éves férfi holttestét egy nappal később találták meg, terhes felesége is gyászolja.

MŰHOLDAS ELEMZÉSEK SZERINT IS TENGERBE VESZETT A MALAJZIAI GÉP

Egy műholdas kommunikációs szolgáltató adatainak köszönhetően most már biztos, hogy az óceán volt a tragikus véget ért Malaysia Airlines 370 végső állomása. A hibahatár plusz-mínusz 100 mérföld (160 kilométer), de az utolsó adat így is egyértelműen az Indiai-óceán déli részének közepéről származik. Az eredmények egy Doppler-eltolódásra épülő tudományos modellből származnak: egy másik járat, az MH377-es jeleit követték az Inmarsat mérnökei, így tudták beazonosítani az eltűnt gép hozzávetőleges helyét.

A FIA-ELNÖK NYITOTT A VÁLTOZTATÁSOKRA

Jean Todt a Daniel Ricciardo kizárását érintő fogyasztási kérdéshez és a Forma 1-es autók hangjának felerősítéséhez is rugalmasan áll hozzá. Akár szezon közben is változtathatnak a szabályokon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?