Vettünk műkincset és antennát utána

2014.03.26. 19:15 Módosítva: 2014.03.26. 19:20

ORBÁN RENDKÍVÜLI BEJELENTÉST TETT

Idejét se tudjuk, mikor tartott legutoljára rendkívüli sajtótájékoztatót a miniszterelnök. Szerdán tett, már-már azt hittük, újabb rezsicsökkentés lesz, de nem: csak azt árulta el, hogy titokzatos angol testvérpárnak kifizettünk 4,7 milliárdot a Seuso-kincsért, ami innentől a miénk.

ŐRÜLET LESZ A VÁLASZTÁS NAPJÁN

Még utoljára, április 6-án rákapcsolnak a pártok, hogy mozgósítsák szavazóikat. Az új szabályok szerint nem bűncselekmény, ha a választás napján is nyomulnak az aktivisták. A Fidesz és a kormányváltást akaró pártok azt ígérik, minden új lehetőséget ki fognak használni.

AZ ÁLLAM VISSZAVESZI AZ ANTENNA HUNGÁRIÁT

A kormány az Antenna Hungária visszavásárlásáról döntött. A döntés indoklása szerint ezzel újból állami tulajdonba kerül a nemzetstratégiai szempontból is különös jelentőségű országos földfelszíni és műholdas televízió- és rádióműsor-szórás. A kormány döntése összhangban van a hazai közművagyon újbóli köztulajdonba történő helyezésével, illetve a Nemzeti Infokommunikációs Stratégiával - állt. Az új tulajdonos a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató lesz.  

MIKOR ADJÁK ÁT A VÁRKERT BAZÁRT, HA NEM ÉPPEN MOST?

A Várkert Bazár megújult épületegyüttesét április 3-án, nyilvános avatóünnepség keretében adják át a közönségnek, majd ezt követően április 6-ig tartó programsorozattal ünneplik a kétszáz éve született tervezőt, Ybl Miklóst, és a megújult műemléket. A több mint 9 milliárd forintból megvalósuló program az európai uniós támogatáson felül kormányzati forrásokkal is kiegészült.

LEHET MÉG KAMATCSÖKKENTÉS

A keddi kamatcsökkentés  kapcsán, ami után 2,6 százalékra csökkent az alapkamat, megkérdeztük Balog Ádámot, a jegybank alelnökét, hogy pontosan mit is jelent a keddi kamatvágást magyarázó jegybanki indoklásokban megfogalmazott "óvatos kamatcsökkentés". Ő azt mondta, hogy bár a jegybanki alapkamat jövőbeli alakulására vonatkozó várakozások némileg bizonytalanabbá váltak az elmúlt időszakban, de szerinte több pozitív fundamentális tényező is van, erre alapozva pedig újabb kamatvágás jöhet. 

VILLANYOSZLOPON KAMPÁNYOLNI? SZABAD!

Elutasította az Alkotmánybíróság azt a beadványt, ami a Kúria villanyoszlopon való kampányolást megengedő döntését támadta. A Kúria egy berettyóújfalui ügyben mondta ki azt, hogy a közlekedési jogszabályok tiltása ellenére mégis szabad villanyoszlopokra is választási plakátot függeszteni, mert a választási eljárásról szóló törvény ezt nem tiltja, a kampányban pedig csak ezt a törvényt kell alkalmazni.

MIT KERESETT KÓKA JÁNOS SZAÚD-ARÁBIÁBAN ORBÁN OLDALÁN?

Az SZDSZ egykori elnöke üzleti tárgyalásokat folytatott Szaúd-Arábiában, ahol az Orbán Viktort kísérő üzleti delegáció tagjaként vett részt. A diplomataútlevéllel utazó Kóka annak a mobilfizetési szoftverekkel foglalkozó Cellum-csoportnak keresett új piacot, amelyben érdekeltsége van Gyurcsány Ferencnek. Sőt, Oszkó Péternek is.

ÚJABB RONCSOKAT TALÁLTAK AZ INDIAI-ÓCEÁNBAN

Több mint száz gyanús tárgyat fedeztek fel francia műholdak az Indiai-óceánnak azon a részén, ahol a gyanú szerint lezuhanhatott a március 8-án eltűnt malajziai gép – közölte a malajzai közlekedési miniszter. A Boeing-777-esnek fedélzetén 239 emberrel veszett nyoma. A felvételek szerint egyes darabok hossza a 23 métert is eléri.

BÁRKI KÉRHET ANIMGIFET KULKÁTÓL

A Katona József Színház gifszínház nevű akciója a március 27-i színházi világnapra készült, és még nincs vége. Ha valaki úgy gondolja, hogy kimaradt valami fontos érzelem, szituáció, arckifejezés, akkor a Katona Facebook-oldalán lehet leadni a rendeléseket, ők leforgatják

NAGY BAJ VAN AZ RTF DOKUMENTUMOKKAL

A Microsoft riasztást adott ki egy biztonsági résről, amit kihasználva egy hekker átveheti a gépünk felett az irányítást, és ehhez elég egy rtf kiterjesztésű dokuentumot megnyitnunk. Megnyugtató megoldás egyelőre nincs a hibára, a legtöbb amit tehetünk, hogy a biztonsági javítócsomag érkezéséig nem használunk ilyen fájlokat.

SCHUMACHERNÉL MÁR A LEGELEJÉN ELSZÚRHATTAK VALAMIT

Hetek óta nincs hivatalos hír a kómában fekvő F1-pilótáról, így elméletileg továbbra is próbálják felébreszteni. A Forma-1 volt orvosa szerint viszont nem jók az esélyei, főleg, ha igaz, amit ő a héten megtudott a német síbaleset utáni ellátásának körülményeiről.

DZSUDZSÁK MESSI MELLETT

Ne örüljünk hamar, még nem a támadósorban, hanem a brit Mirror lap netes kiadásának futballcímlapján. De ott legalább képpel, ugyanis állítják, a legjobb magyar játékosért - újra - sorban áll a Liverpool, de már a városi rivális Everton is.