Csalás, szivárgás, bukás, kitálalás, rémhír

2014.03.27. 19:18

AZ MSZP TÍZ PÁRTOT VÁLASZTÁSI CSALÓZOTT LE

Új Magyarország Párt, Új Dimenzió Párt, Kisgazdapárt-MIÉP, Szabad Választók Pártja, MSZDP (nem a Schmuck-féle szocdemek!), Sportos és Egészséges Magyarországért Párt, Magyarországi Cigány Párt, Összefogás Párt, Elégedetlenek Pártja, Jólét és Szabadság Demokrata Közösség. Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja és EP-listavezetője, valamint Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke szerint ez a tíz párt állított jelölteket lemásolt ajánlási ívekkel.

BAJNAIT EKÉZTE A BALOS LISTA 14. HELYEZETTJE

Egy-két évvel ezelőtt készülhetett az a hangfelvétel, amin Velez Árpád az MSZP pártigazgatója, a Kormányváltás listájának 14. helyezettje úgy fogalmaz: Azért kell kormányváltás, mert baloldali kormányzást akarunk, ez nehéz lesz Bajnai Gordonnal meg a többi liberálissal.

BEÁRAZTÁK A PÁRTOK VÁLASZTÁSI PROGRAMJÁT

A Jobbik és az LMP hozná össze a legnagyobb költségvetési hiányt, de az MSZP is 10 százalék körüli szintre lökné 2017-re. A DK hozná a legtöbb beruházást, a szocialisták pedig a legtöbb munkahelyet. Bár az LMP alatt lenne a legnagyobb a növekedés, jelentősen nőne az államadósság is. Utóbbi az MSZP kormányzása esetén 100 százalék fölé kúszna. Részletek.

ÚJABB NAV-OS KITÁLALÁS AZ ÁFACSALÁSRÓL

Vancsura István, a NAV korábbi főosztályvezetője nem érti, miért számolták fel az adóhatóság szupercsapatának tartott KÜIG-et, és miért blokkolták az általa feltárt visszaélések kivizsgálását. A NAV tagadja a vádakat, szerintük az igazgatóság azért szűnt meg, mert nem volt elég hatékony. Horváth András örül, hogy társra lelt, ráadásul a választáson is mindketten indulnak egyéniben.

AZ UKRÁNOK MEGEGYEZTEK AZ IMF-FEL

Megszületett a megállapodás a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az ukrán kormány között, jelentették be csütörtökön Kijevben.  A megegyezés alapján a nemzetközi intézmény két évre 14-18 milliárd dollár készenléti hitelt ad Ukrajnának. Az IMF küldöttsége szakértői szinten megállapodott az ukrán kormánnyal egy gazdasági reformprogramról, de a döntést még jóvá kell hagynia az IMF igazgatótanácsának, ami áprilisban ül össze. Az ukrán parlament várhatóan még csütörtökön megszavazza a feltételként szabott intézkedéseket. 

TÖMEGES BUKTATÁS KÉNYSZERBŐL

Az Emmi az utolsó pillanatban értesítette a középsúlyos értelmi fogyatékosokat oktató intézményeket arról, hogy szeptembertől megszűnik náluk a 9. és 10. osztály. A gyerekeket a szülők nem tudták beíratni a teljesen telített szakképzésekre, ezért két iskola inkább az egész nyolcadik évfolyammal osztályt ismételtet, hogy időt nyerjen a szülőknek.

MALÁJ GÉP: SEMMI SEM BIZTOS

Thaiföld egyik műholdja 200-300 tárgyat vett észre az Indiai-óceán déli részén, nagyjából 200 km-re attól a helytől, ahol egy francia műhold 122 gyanús tárgyat vett észre. A tárgyak akár az eltűnt maláj gép darabjai is lehetnek. A hétfői felvételt szerdán küldték el a malajziai hatóságoknak. A tárgyak mérete 2-16 méter között váltakozik.

NEM TALÁLTÁK MEG ATTILA SÍRJÁT

Pedig egy külföldi rémhíroldal szerint Budapest legújabb hídján dolgozó munkások bukkantak rá. Sőt, egy Albrecht Rhübstein nevű professzor az ELTE-ről még nyilatkozott is. Sajnos ebből egy szó sem igaz, főleg mert se új híd nincs, se ilyen nevű ember az ELTE alkalmazásában.

TITANIC-TÚLÉLŐ EDDIG ISMERETLEN LEVELE KERÜLT ELŐ

Kicsit gyanús ugyan, hogy a francia nyelven írt levél a redditen bukkant fel, és a gazdája állítólag egy árverésen vette őket, de a lényeg, hogy a kézzel írt sorok között a süllyedő hajó utolsó pillanatai közül számos megelevenedik. A túlélő állítólag Rose Amelie Icard, aki 1955. augusztus 8-án írta a tízoldalas levelet. A tragédia után a nővel többször is készítettek interjút, 1959-ben például egy hosszas írás jelent meg a Paris March nevű folyóiratban visszaemlékezéseiből. 

EZ LESZ AZ ÚJ EURÓPA-BAJNOKSÁG?

Az UEFA szerint legyen Nemzetek Ligája, ami kiváltaná a barátságos meccseket. A 2018-as világbajnokság után induló sorozatban négy osztályban küzdene a kontinens 54 válogatottja, s a kategóriák legjobbjai feljutnának, a leggyengébbjei pedig kiesnének. A sorozat végén négyes döntő lenne.

MIT CSINÁLT MÁR MEGINT EZ A MAGYAR?

Még senkinek sem sikerült keresztül repülnie az Égei- és Földközi-tengert összekötő Korinthoszi-csatorna falai között, egészen mostanáig: Besenyei Péter műrepülő bajnoknak összejött, igaz, csak az engedélyekre nyolc éven keresztül vártak. A 6343 méter hosszú csatorna szélessége 21,8 és 50 méter között váltakozik, Besenyei 8 méter szárnyfesztávolságú gépével repült. 

NEKÜNK IS LESZ SAJÁT SONARUNK

Május végén az egész városra kiterjedő fesztivál lesz Budapesten több tucat önálló helyszínen. A barcelonai Sonar mintájára a Budapest Essentials nevű rendezvény nem csak bulikból áll majd, a programokat olyan napközbeni események egészítik majd ki, mint a Zwack-gyárlátogatás, City Matiné a szigetspiccen vagy a Random Trip buli a Vásárcsarnokban.