Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csalás, szivárgás, bukás, kitálalás, rémhír

2014.03.27. 19:18

AZ MSZP TÍZ PÁRTOT VÁLASZTÁSI CSALÓZOTT LE

Új Magyarország Párt, Új Dimenzió Párt, Kisgazdapárt-MIÉP, Szabad Választók Pártja, MSZDP (nem a Schmuck-féle szocdemek!), Sportos és Egészséges Magyarországért Párt, Magyarországi Cigány Párt, Összefogás Párt, Elégedetlenek Pártja, Jólét és Szabadság Demokrata Közösség. Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja és EP-listavezetője, valamint Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke szerint ez a tíz párt állított jelölteket lemásolt ajánlási ívekkel.

BAJNAIT EKÉZTE A BALOS LISTA 14. HELYEZETTJE

Egy-két évvel ezelőtt készülhetett az a hangfelvétel, amin Velez Árpád az MSZP pártigazgatója, a Kormányváltás listájának 14. helyezettje úgy fogalmaz: Azért kell kormányváltás, mert baloldali kormányzást akarunk, ez nehéz lesz Bajnai Gordonnal meg a többi liberálissal.

BEÁRAZTÁK A PÁRTOK VÁLASZTÁSI PROGRAMJÁT

A Jobbik és az LMP hozná össze a legnagyobb költségvetési hiányt, de az MSZP is 10 százalék körüli szintre lökné 2017-re. A DK hozná a legtöbb beruházást, a szocialisták pedig a legtöbb munkahelyet. Bár az LMP alatt lenne a legnagyobb a növekedés, jelentősen nőne az államadósság is. Utóbbi az MSZP kormányzása esetén 100 százalék fölé kúszna. Részletek.

ÚJABB NAV-OS KITÁLALÁS AZ ÁFACSALÁSRÓL

Vancsura István, a NAV korábbi főosztályvezetője nem érti, miért számolták fel az adóhatóság szupercsapatának tartott KÜIG-et, és miért blokkolták az általa feltárt visszaélések kivizsgálását. A NAV tagadja a vádakat, szerintük az igazgatóság azért szűnt meg, mert nem volt elég hatékony. Horváth András örül, hogy társra lelt, ráadásul a választáson is mindketten indulnak egyéniben.

AZ UKRÁNOK MEGEGYEZTEK AZ IMF-FEL

Megszületett a megállapodás a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az ukrán kormány között, jelentették be csütörtökön Kijevben.  A megegyezés alapján a nemzetközi intézmény két évre 14-18 milliárd dollár készenléti hitelt ad Ukrajnának. Az IMF küldöttsége szakértői szinten megállapodott az ukrán kormánnyal egy gazdasági reformprogramról, de a döntést még jóvá kell hagynia az IMF igazgatótanácsának, ami áprilisban ül össze. Az ukrán parlament várhatóan még csütörtökön megszavazza a feltételként szabott intézkedéseket. 

TÖMEGES BUKTATÁS KÉNYSZERBŐL

Az Emmi az utolsó pillanatban értesítette a középsúlyos értelmi fogyatékosokat oktató intézményeket arról, hogy szeptembertől megszűnik náluk a 9. és 10. osztály. A gyerekeket a szülők nem tudták beíratni a teljesen telített szakképzésekre, ezért két iskola inkább az egész nyolcadik évfolyammal osztályt ismételtet, hogy időt nyerjen a szülőknek.

MALÁJ GÉP: SEMMI SEM BIZTOS

Thaiföld egyik műholdja 200-300 tárgyat vett észre az Indiai-óceán déli részén, nagyjából 200 km-re attól a helytől, ahol egy francia műhold 122 gyanús tárgyat vett észre. A tárgyak akár az eltűnt maláj gép darabjai is lehetnek. A hétfői felvételt szerdán küldték el a malajziai hatóságoknak. A tárgyak mérete 2-16 méter között váltakozik.

NEM TALÁLTÁK MEG ATTILA SÍRJÁT

Pedig egy külföldi rémhíroldal szerint Budapest legújabb hídján dolgozó munkások bukkantak rá. Sőt, egy Albrecht Rhübstein nevű professzor az ELTE-ről még nyilatkozott is. Sajnos ebből egy szó sem igaz, főleg mert se új híd nincs, se ilyen nevű ember az ELTE alkalmazásában.

TITANIC-TÚLÉLŐ EDDIG ISMERETLEN LEVELE KERÜLT ELŐ

Kicsit gyanús ugyan, hogy a francia nyelven írt levél a redditen bukkant fel, és a gazdája állítólag egy árverésen vette őket, de a lényeg, hogy a kézzel írt sorok között a süllyedő hajó utolsó pillanatai közül számos megelevenedik. A túlélő állítólag Rose Amelie Icard, aki 1955. augusztus 8-án írta a tízoldalas levelet. A tragédia után a nővel többször is készítettek interjút, 1959-ben például egy hosszas írás jelent meg a Paris March nevű folyóiratban visszaemlékezéseiből. 

EZ LESZ AZ ÚJ EURÓPA-BAJNOKSÁG?

Az UEFA szerint legyen Nemzetek Ligája, ami kiváltaná a barátságos meccseket. A 2018-as világbajnokság után induló sorozatban négy osztályban küzdene a kontinens 54 válogatottja, s a kategóriák legjobbjai feljutnának, a leggyengébbjei pedig kiesnének. A sorozat végén négyes döntő lenne.

MIT CSINÁLT MÁR MEGINT EZ A MAGYAR?

Még senkinek sem sikerült keresztül repülnie az Égei- és Földközi-tengert összekötő Korinthoszi-csatorna falai között, egészen mostanáig: Besenyei Péter műrepülő bajnoknak összejött, igaz, csak az engedélyekre nyolc éven keresztül vártak. A 6343 méter hosszú csatorna szélessége 21,8 és 50 méter között váltakozik, Besenyei 8 méter szárnyfesztávolságú gépével repült. 

NEKÜNK IS LESZ SAJÁT SONARUNK

Május végén az egész városra kiterjedő fesztivál lesz Budapesten több tucat önálló helyszínen. A barcelonai Sonar mintájára a Budapest Essentials nevű rendezvény nem csak bulikból áll majd, a programokat olyan napközbeni események egészítik majd ki, mint a Zwack-gyárlátogatás, City Matiné a szigetspiccen vagy a Random Trip buli a Vásárcsarnokban.