Hedvig
4 °C
15 °C
110 112 szavazat
163 984 szavazat

Dobhatunk a kukába mindent

2014.04.29. 19:05

SZÁZMILLIÓS ADÓSSÁGOT, MEG EGY MESÉS VAGYONT IS HAGYOTT MAGA UTÁN WELSZ

Összesen több mint 715 millió forintnyi adót nem fizetett be az államkasszába Welsz Tamás, emiatt különösen nagy értékű adócsalással vádolták meg. Az ügy már bírósági szakaszban volt, amikor a vállalkozó meghalt. Welsz afrikai vonalon próbálta meg az adóhatóság elől eltüntetni a pénzét. A magyar hatóság már 2012-ben vádat emelt ellene, éppen akkor, amikor a panamai csalást elkövette. Hétfőn lett volna a tárgyalás. Közben a Welsz-örökségért folyó harc is megindult. A több százmilliós vagyonra jogot formál a volt élettárs, Horthy Andrea, de a volt feleség is.

utcaban
Fotó: Charity March

2,5 SZÁZALÉKRA VÁGTÁK AZ ALAPKAMATOT

0,1 százalékponttal, 2,5 százalékra vágta a jegybanki alapkamatot kedden az MNB monetáris tanácsa. Elemzők korábban úgy vélték, közeleg a Magyar Nemzeti Bank kamatcsökkentő ciklusának vége, többen arra számítanak, hogy ez volt az utolsó, mások úgy vélik, a mostani vágást még egy követheti.

A RAIFFEISEN LETETT A KIVONULÁSRÓL 

 "A Raiffeisen International komolyan fontolóra vette, hogy megválik a magyarországi leánybanktól, alapos elemzéseket követően azonban kiderült, hogy az eladás – legalábbis az adott feltételek mellett – nem hozná meg a remélt előnyöket, így ez az opció lekerült a napirendről" - mondta Herbert Stepic, a Raiffeisen International  volt elnök-vezérigazgatója az  alapblog nak adott interjújában.

LECSAPOTT A RENDŐRSÉG A SZABADSÁG TÉREN

Kedd délután eltávolították a tüntetőket a budapesti Szabadság térre tervezett emlékmű építési területéről a rendőrök. Felszólították a tiltakozókat, hogy hagyják el a munkaterületet, ellenkező esetben kényszerintézkedést alkalmaznak. Akik nem tettek eleget a felszólításnak, azokat elkezdték kivinni a munkaterületről. Körülbelül egy tucatnyi tüntetőt igazoltattak a rendőrök, és az építési területen tartózkodók ellen szabálysértési eljárást indítottak. 

MÉG MINDIG NAV-VIZSGÁLÓBIZOTTSÁGOT AKAR AZ LMP

Konstruktív ellenzéki szerepre készül a Lehet Más a Politika, amely kemény és következetes kontrollja akar lenni a kétharmados kormányoldalnak - mondta Schiffer András az LMP társelnöke kedden Balatonalmádiban, miután megalakult az ellenzéki párt parlamenti frakciója. Schiffer lesz a frakcióvezető, helyettese Szél Bernadett. A fenntartható fejlődés bizottság elnökének Sallai Róbert Benedeket, parlamenti jegyzőnek Schmuck Erzsébetet, a kulturális bizottság alelnökének pedig Ikotity Istvánt jelölik.

KIRÚGTÁK, VÉGREHAJTÓT KÜLDÖTT A VOLT CÉGÉRE

Néhány nappal a választások előtt végrehajtóval akart érvényt szerezni több mint 300 milliós követelésének Reményik Kálmán régi munkahelyén, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-ben. Az egykori elnök-vezérigazgatót 2010 augusztusában bocsátották el rendkívüli felmondással egy szoftvervásárlási ügy miatt.

NINCS KÉTHARMAD, DE CSAK EGY IDEIG

A fideszes kormánymegbízottak közül tizenegyen kerültek be az április 6-i választáson a parlamentbe. A megbízatás az új szabályok szerint összeférhetetlen a parlamenti képviselői mandátummal. Egyelőre komoly jogértelmezési vita folyik a kormányoldalon, hogy részt vehetnek-e az új parlament szavazásaiban, amíg az összeférhetetlenség fennáll. Az sem mindegy, felveszik-e a mandátumot, vagy még előtte lemondanak róla és átadják a listán utánuk következőknek. A lényeg, hogy az első napokban nem lesz meg a kétharmad.

HIBÁS LEHET A VILÁG ÖSSZES EGÉRKÍSÉRLETÉNEK EREDMÉNYE

Elsőre viccesnek hangzik a hír, hogy kanadai kutatók kiderítették, az egerek félnek a férfiaktól, és ezért nem úgy viselkednek állatkísérletek közben, ha férfiak veszik őket körül, mint ha nők, vagy mint amikor senki. Csakhogy ez azzal járhat, hogy évtizedekre visszamenőleg hibás minden egérkísérlet eredménye, mert tudtukon kívül torzították azokat a kutatók. 

LELEPLEZTÉK A SZILÍCIUM-VÖLGY TITKOS PAKTUMÁT

A nagy techcégek a Google-től az Apple-ig, az Adobe-től az Intelig mind benne voltak a titkos egyezségben, amivel a munkaerőpiacot manipulálták. A megállapodás szerint azt vállalták, hogy nem szipkázzák el egymás alkalmazottait nagyobb fizetéseket ígérve - ezzel mindenki jól járt, kivéve az igazán értékes munkaerőt, akikért így nem volt akkora verseny, mint illett volna. A dologból botrány lett, majd per, 64 ezer érintettel. 

A KIELT KELL VERNIE A VESZPRÉMNEK A KÉZI-BL-DÖNTŐHÖZ

Kisorsolták a négyesdöntő párosításait a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjében. A május 30-június 1-én rendezendő kölni gálán a Barcelona, a Kiel, a Flensburg valamint a magyar bajnok vesznek részt.

RASSZISTA KOSÁRCSAPAT-TULAJDONOS MIATT LÁZAD AZ NBA

A Los Angeles Clipperst irányító Donald Sterling állítólag rasszista megjegyzésekkel alázta évtizedekkel fiatalabb szeretőjét, miután V. Stiviano többször is sötét bőrűekkel mutatkozott a nyilvánosság előtt. Az utolsó csepp a pohárban éppen Magic Johnson volt, akivel megjelent. A nyilvánosságra hozott felvételen hallhatók miatt Barack Obama is tiltakozott, a Clippers játékosai pedig azóta nem hajlandók a klub logójában játszani.