Ma csupa érthetetlen dolog történt a világban

2014.05.16. 20:48

LÁZÁR JÁNOS A SAJÁT EMBEREIRE FOGTA A BLAMÁZST

1. Kenj mindent az elődödre. 2. Szervezd át a hivatalt. 3. Vegyél három borítékot – állítólag minden igazgatási vezető megörökli ezt a három, borítékba zárt tanácsot az elődjétől. Ha így van, Lázár Jánosnak már csak egy borítékja lehet, az viszont formabontó újítás, hogy az első két tanácsot összevonva épp azokat hívta át a hivatalába, akiket felelősnek tart a határ menti fejlesztési programok állítólagos kudarcáért. Kis magyar közigazgatási abszurd.

MOLNÁR ZSOLT BUKÁSA

Tegnap este lemondott az MSZP budapesti elnöke, ma pedig az is kiderült, hogy a kapucnis múlt és Rogán Antal lakásügyének altatása mellett miért: a pártokon és ideológiákon átívelő közös mutyizás a kerületben még csak-csak elment, de fővárosi szinten már túlságosan szem előtt volt. És akkor állítólag az igazán kínos ügyek még ki se derültek.

A FUTBALLVILÁG LEGNAGYOBB SZÉGYENE: EZER HALOTT ÉS EGY BEISMERÉS

Joseph Blatter, a FIFA, azaz a világ legnagyobb futballszervezetének elnöke elismerte, hiba bolt 2022-es világbajnoki rendezést Katarnak ítélni. Annak ellenére kapta meg az arab ország a rendezést, hogy a döntéshozók tudtak arról, hogy a vb idején akár 50 fok is lehet. Az sem tett jót közhangulatnak, hogy a katariak beismerése szerint legalább ezren meghaltak az építkezéseken. Blatter szerint politikai nyomásra döntöttek.

MESSI 2019-IG BARCELONÁBAN MARAD

Évente 20 millió eurót kap fizetésnek Lionel Messi négyszeres aranylabdás futballista, aki pénteken meghosszabbította a szerződését a Barcelonával. Amikor lejár a szerződése harmincegy éves lesz.

ÉRTHETETLEN, DE IMÁDJUK A PÁRIZSIT

A párizsi továbbra is a magyar háztartások közkedvelt terméke - ez derült ki egy kutatásból. A vásárlók döntéseiben az ár mellett a friss kinézet és az ízesítés fontos, a pulykát pedig a fogyasztók egészségesebb húsnak tartják. A párizsi az 1960-as években terjedt el, népszerűsége pedig töretlen: Magyarországon ez a legnagyobb mennyiségben vásárolt húskészítmény, évente kb. 30 ezer tonnát eszik belőle a magyar. A párizsik 20 százalékát ma már pulykából állítják elő. 

YVETT FÁJT IS, MEG NEM IS 

Az Yvette okozta kár összértéke több mint 10 millió forint volt a K&H-nál, péntek délelőttig hozzájuk 200 kárbejelentés érkezett. Érdeklődtünk a Mabisznál is az országos adatokról, egyelőre nem kaptunk választ. Az erős északi szélben a Balaton kilépett a medréből, a déli parton körülbelül 500 ingatlant kellett homokzsákokkal védeni. Öt helyen légvezetékek károsodtak, két helyen vasúti felsővezetéket szakított le a vihar. Öt megyében 12 településen volt átmenetileg áramszünet. A lakások viszont általában megúszták a vihart

KIHIRDETTÉK AZ MTA-N AZ IDEI LENDÜLET-NYERTESEKET

Mint 2009 óta minden évben, idén is kiválasztották azt az néhány kutatót, aki vállalta, hogy a Lendület program keretében hazatér Magyarországra, itthon folytatja kutatásait, cserébe pedig támogatást kap a Magyar Tudományos Akadémiától. Lovász László, az MTA múlt héten megválasztott új elnöke szerint kisebb átalakításokra szükség van, hogy ne csak a reálos tudományterületek művelői tudják kihasználni a lehetőséget. Idén 18 kutatót díjaztak, és most először sikerült külföldi kutatót Magyarországra csábítani a program keretében.

MEGDŐLT AZ SMS-ÍRÁS VILÁGREKORDJA

A világ leggyorsabb sms-ezője egy New Yorkban élő 17 éves brazil fiú. Marcel Fernandes Filho 26 szót vitt be hibátlanul 18,19 másodperc alatt, megdöntve a korábbi 18,44 másodperces Guinness-rekordot. Az angol mondat nem is volt olyan egyszerű, sok volt benne a hosszú és bonyolult szó, egyáltalán nem tartalmazott rövidítéseket. Így hangzott: “The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.” A rekordot egy Samsung Galaxy S4-gyel állította fel a fiú.

Az amerikaiak komolyan veszik Godzillát

Úgy tűnik, az amerikai hadsereget, a légierőt és a New York-i katasztrófavédelmet is foglalkoztatja a "mi van, ha egy 100 méter magas, a pofájából radioaktív sugarakat lövellő, szörny támad a nemzetre?"-szcenárió, és ha már így alakult, konkrét terveket is eszkábáltak a veszély elhárítására. A hadsereg esélyeiről a film katonai tanácsadója, James Dever alezredes nyilatkozott a Business Insidernek, és azt mondta, a hadsereg nagyon jó esélyekkel venné fel a küzdelmet Godzillával, mert megvan hozzá az emberanyag és a haditechnika is.

Godzilla-2014

Nem is drága a Sziget

Egy brit lap szerint a Sziget amellett, hogy az egyik legtöbb embert érdeklő európai fesztivál, a legolcsóbb is, hiszen 397 fontból abszolválható is az egyhetes, pontosabban nyolc napos program. Az átszámolva 115 000 forint, ebben a bérlet, a szállás (sátorban) és a kajapia is benne van, igaz, csak takaréklángon, a napi költés pedig nem éri el a 15 000 forintot. Bezzeg a belga Tomorrowland napi 180 font (67 000 forint) alatt nem úszható meg, igaz, három nap alatt le is megy