Olivér
4 °C
8 °C

És akkor most kezdjünk együtt aggódni

2014.06.06. 19:09

MEGVALÓSUL ORBÁN ÉVTIZEDES ÁLMA: A VÁRBA KÖLTÖZIK

Ma megalakult a harmadik Orbán-kormány, és első ülésén, az első döntésével máris igazi szenzációt okozott. Régóta lehetett sejteni, de mostantól hivatalos: a miniszterelnök és hivatala a ciklus közepéig a Budai Várba, a volt karmelita kolostor épületébe költözik, a Sándor Palota tőszomszédságába. Orbán Viktor az első kormányzása idején a miniszterelnökségnek újíttatta fel a Sándor Palotát, ám a 2002-es kormányváltás után oda az államfő hivatala költözött. A kormány most azt is vizsgálja, hogy egyes minisztériumokat vidékre lehet-e költöztetni.

KÉT MAROKKAL SZÓRTÁK A PÉNZT A KAMUPÁRTOK

65 millió üzemanyagra és szállásra, 40 millió egy fél perces videóra: így, és még ennél is hajmeresztőbb tételekkel papírozták le a kamupártok a nekik jutó több százmilliós állami kampánytámogatást. Volt, aki 356 milliót egyetlen szóval tudott le.

VÉGRE ITT VANNAK A VAGYONBEVALLÁSOK!

Egy ország várta izgatottan, és mára virradóra kedvére át is böngészhette kedvenc parlamenti képviselőinek vagyonbevallásait. Jelszavaink valának: haza, haladás, átlátható állam, kiszámítható gyarapodás, fillérpontos elszámolás.

NORVÉGIA MÉLYSÉGESEN AGGÓDIK MAGYARORSZÁGÉRT

Vidar Helgesen, európai ügyekért felelős miniszter ma Oslóban bejelentette, hogy aggódik a magyar hatóságok szerződésszegő magatartása, és a civil társadalom elleni intézkedései, valamint a szólásszabadság korlátozásának kísérlete miatt. A norvég kormány a Norvég Alap támogatásait koordináló Ökotárs Alapítvány elleni kormányzati támadásra és a civil szféra megfélemlítésére reagált.

MIND MEGHALUNK! DE MÉG NEM MOST

Ugyanis elkerüli a Földet az elig egy hónapja felfedezett, focipálya méretű kisbolygó, a 2014 HQ124. A hétvégén száguld el mellettünk, és nem is az az ijesztő benne, hogy mennyire közel jön, hanem az, hogy ennyire az utolsó pillanatban vettük csak észre.

A VODAFONE KITEREGETI A SZENNYEST

A világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója megtöri a csendet a kormányzati ügynökségek lehallgatási tevékenységével kapcsolatban. Hamarosan jön a gigászi méretű jelentés a részletekkel, egyelőre annyit tudunk, hogy Magyarországon 75 ezer esetben adott hozzáférést a tárolt adatokhoz a hatóságoknak.

LONDONBAN IS TÜNTETNEK A MAGYAR SAJTÓSZABADSÁG MELLETT

Londonban élő magyar magánszemélyek tüntetést szerveznek a magyar követség elé június 13-ra, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat a sajtó- és a szólásszabadságot érő támadások ellen.

NEM GYÓGYULT MEG RIBÉRY, NEM LESZ OTT A VILÁGBAJNOKSÁGON

Franck Ribéry, a francia futballválogatott egyik legjobb játékosa, Aranylabda-jelölt, hónapok óta sérült, és úgy nézett ki, hogy a vb-re meggyógyul, de hátfájása kiújult, így a kapitány, Didier Deschamps kitette a keretből. Clement Grenier sem megy Brazíliába sérülés miatt.

NAGY BOTRÁNNYAL KEZDŐDÖTT AZ NBA DÖNTŐJE

A San Antonio Spurs fogadta a Miami Heatet az amerikai kosárlabda-bajnokság döntőjében. A csarnokban telt ház volt természetesen, de nem működött a légkondicionáló, a játékosok alig jutottak levegőhöz, Lebron James nem is bírta végig, le kellett vezetni, így a Spurs nyerte 110-95-re az első mérkőzést.

MARADTUNK A BÓVLIBAN 

Megerősítette Magyarország államadós-osztályzatait pénteken a Fitch Ratings, és még csak kilátást sem javítottak. Maradtunk tehát a BB+-ban, ami a befektetésre ajánlott kategória alatt, a bóvliban van. Ez azért lehangoló, mert az elemzők jelentős része arra számított, hogy a hitelminősítő végre javítani fogja Magyarország besorolását.

JÚNIUSBAN DÖNTHET AZ INTERPOL HERNÁDIRÓL 

Az Interpol döntésére vár a horvát belügyminisztérium. Reményeik szerint a napokban döntés születik a szervezetnél, hogy mi lesz a sorsa a Hernádi Zsolt Mol elnök-vezréigazgató ellen kiadott körözésnek, amelyet még februárban függesztett fel az Interpol. A horvát belügyminisztérium közlése szerint februárban a horvát rendőrség tudta nélkül vonták vissza ideiglenesen a Hernádi Zsolt elleni körözési parancsot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?