Csak a feszültség nőtt ezen a csütörtökön

2014.06.12. 19:12

BUDAPESTET IS ÜTI LÁZÁR, NEM CSAK AZ RTL-T ÉS NORVÉGIÁT

Lázár János kancelláriaminiszter magához vonta a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket, és leállíttatta őket. A 3-as metró felújítása, a villamosjármű-beszerzés folytatása, a kisföldalatti-járműcsere, a 2-es metró és a HÉV összekötése, a 4-es metró kelenföldi buszterminál és P+R parkoló fejlesztése is leáll. A következő hét évben így százmilliárdos forrásoktól eshet el a főváros. A pénzből vidéken épül majd sok minden, például Hódmezővásárhely-Szeged villamosvonal. Tarlós azért még bízik benne, hogy Lázár meggondolja magát, például azért, mert a 3-as metró katasztrofális állapotban van.

OROSZ TANKOK UKRAJNÁBAN

Három tank lépett be Ukrajnába az orosz határon át az ukrán belügyminiszter szerint. A BBC arról ír, a tankok Luhanszknál léptek be az országba, egy lázadók által ellenőrzött határátkelőnél. Az ukrán hadsereg tűz alá vett két tankot.

KISKAPUVAL MEGÚSZHATÓ A REKLÁMADÓ

Ha a reklámadó alanya nem tartozik a számviteli törvény vagy az szja hatálya alá, úgy sem megállapítható adóalapja, sem pedig adófizetési kötelezettsége nincs - állítja a Jalsovszky Ügyvédi Iroda. Emiatt nem elképzelhetetlen, hogy erre reagálva több itthon működő médiaszolgáltató külföldi cégekbe telepíti a médiatartalom-szolgáltatását és a reklámozási tevékenységét.

KÓRHÁZBA KERÜLT GROSICS GYULA

A nemzet sportolója, a 88 éves Grosics Gyula a szokásos kontrollvizsgálat után került kórházba, és jelenleg is ott kezelik. Az Aranycsapat kapusa 2005-ben kapott először infarktust, amit még másik kettő is követett. Egészségi állapota miatt minden csütörtökön felülvizsgálaton vesz részt.

BRÜSSZELBEN TÁRGYALTAK A NORVÉG ALAPRÓL, KÖZBEN NEMZETKÖZI CIVIL TILTAKOZÁS SZERVEZŐDÖTT

A Miniszterelnökség ma tárgyalt Brüsszelben a Norvég Alap képviselőivel. Lázár irányítása alá vonta a Norvég Alap támogatásai fölötti felügyeletet, ami miatt Norvégia leállította a kifizetéseket. A magyar kormány közben amiatt támadja Norvégiát, hogy politikai alapon oszt pénzt magyar civil szervezeteknek. Hogy mit kell tudni a konfliktusról, azt itt szedtük össze. Közben húsz ország hatvan civil szervezete online tiltakozik a magyar kormány és Lázár János lépései ellen, többek között Twitteren a #SpeakUpForHungary hashtaggel.

unnamed.png
Fotó: TASZ

VÉGE A BKV-JEGYPÉNZTÁRAKNAK

2015 elejére háromszáz jegyértékesítő automatát helyez üzembe a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amivel kiváltja a jegypénztárakat. Állítólag a jegy- és bérletárusítással foglalkozó kétszáz alkalmazottat nem rúgják ki, más területen kapnak munkát.

MEGHÖKKENTŐ HIDEGHÁBORÚS DOKUMENTUM KERÜLT KI A TITKOSÍTÁS ALÓL

Arról szól, hogy 1961-ben egy amerikai bombázó balesetet szenvedett Észak-Karolina felett, és két atombomba lezuhant a földre több ezer méter magasból. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem robbant fel egyik sem, a hidegháború legfeszültebb éveiben ez beláthatatlan következményekkel járt volna. Részletek itt.

VOLT FIDESZES ÁLLAMTITKÁR MOZGOLÓDHAT AZ ORIGO KÖRÜL

A Prestige Média, Várhegyi Attila volt fideszes államtitkár cége állhat az Origónál történi személyi változások hátterében a Figyelő szerint. Több alkalommal is tanácsot adott a cégnek, és kéréseket fogalmaztak meg feléjük, és a Prestige Média korábban sokat dolgozott Hódmezővásárhelynek is, ahol Lázár János polgármesterként tevékenykedett.

Orbán Viktor Várhegyi Attilával az MTVA kommunikációs tanácsadójával és Havasi Bertalan helyettes államtitkárral beszélget mielőtt a miniszterelnök interjút ad élő adásban a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Magyar Rádió stúdiójában 2013. február 15-én.
Orbán Viktor Várhegyi Attilával az MTVA kommunikációs tanácsadójával és Havasi Bertalan helyettes államtitkárral beszélget mielőtt a miniszterelnök interjút ad élő adásban a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Magyar Rádió stúdiójában 2013. február 15-én.
Fotó: Kallos Bea

MEGTÁMADTÁK BRÜSSZELBEN A PAKSI BŐVÍTÉST

Az új paksi atomerőmű tervezett finanszírozása tiltott állami támogatásnak minősül és sokszorosan sérti az európai jogrendet az Energiaklub és a Greenpeace szerint. A két szervezet ezért beadvánnyal fordul az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságához.