Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak a feszültség nőtt ezen a csütörtökön

2014.06.12. 19:12

BUDAPESTET IS ÜTI LÁZÁR, NEM CSAK AZ RTL-T ÉS NORVÉGIÁT

Lázár János kancelláriaminiszter magához vonta a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket, és leállíttatta őket. A 3-as metró felújítása, a villamosjármű-beszerzés folytatása, a kisföldalatti-járműcsere, a 2-es metró és a HÉV összekötése, a 4-es metró kelenföldi buszterminál és P+R parkoló fejlesztése is leáll. A következő hét évben így százmilliárdos forrásoktól eshet el a főváros. A pénzből vidéken épül majd sok minden, például Hódmezővásárhely-Szeged villamosvonal. Tarlós azért még bízik benne, hogy Lázár meggondolja magát, például azért, mert a 3-as metró katasztrofális állapotban van.

OROSZ TANKOK UKRAJNÁBAN

Három tank lépett be Ukrajnába az orosz határon át az ukrán belügyminiszter szerint. A BBC arról ír, a tankok Luhanszknál léptek be az országba, egy lázadók által ellenőrzött határátkelőnél. Az ukrán hadsereg tűz alá vett két tankot.

KISKAPUVAL MEGÚSZHATÓ A REKLÁMADÓ

Ha a reklámadó alanya nem tartozik a számviteli törvény vagy az szja hatálya alá, úgy sem megállapítható adóalapja, sem pedig adófizetési kötelezettsége nincs - állítja a Jalsovszky Ügyvédi Iroda. Emiatt nem elképzelhetetlen, hogy erre reagálva több itthon működő médiaszolgáltató külföldi cégekbe telepíti a médiatartalom-szolgáltatását és a reklámozási tevékenységét.

KÓRHÁZBA KERÜLT GROSICS GYULA

A nemzet sportolója, a 88 éves Grosics Gyula a szokásos kontrollvizsgálat után került kórházba, és jelenleg is ott kezelik. Az Aranycsapat kapusa 2005-ben kapott először infarktust, amit még másik kettő is követett. Egészségi állapota miatt minden csütörtökön felülvizsgálaton vesz részt.

BRÜSSZELBEN TÁRGYALTAK A NORVÉG ALAPRÓL, KÖZBEN NEMZETKÖZI CIVIL TILTAKOZÁS SZERVEZŐDÖTT

A Miniszterelnökség ma tárgyalt Brüsszelben a Norvég Alap képviselőivel. Lázár irányítása alá vonta a Norvég Alap támogatásai fölötti felügyeletet, ami miatt Norvégia leállította a kifizetéseket. A magyar kormány közben amiatt támadja Norvégiát, hogy politikai alapon oszt pénzt magyar civil szervezeteknek. Hogy mit kell tudni a konfliktusról, azt itt szedtük össze. Közben húsz ország hatvan civil szervezete online tiltakozik a magyar kormány és Lázár János lépései ellen, többek között Twitteren a #SpeakUpForHungary hashtaggel.

unnamed.png
Fotó: TASZ

VÉGE A BKV-JEGYPÉNZTÁRAKNAK

2015 elejére háromszáz jegyértékesítő automatát helyez üzembe a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amivel kiváltja a jegypénztárakat. Állítólag a jegy- és bérletárusítással foglalkozó kétszáz alkalmazottat nem rúgják ki, más területen kapnak munkát.

MEGHÖKKENTŐ HIDEGHÁBORÚS DOKUMENTUM KERÜLT KI A TITKOSÍTÁS ALÓL

Arról szól, hogy 1961-ben egy amerikai bombázó balesetet szenvedett Észak-Karolina felett, és két atombomba lezuhant a földre több ezer méter magasból. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem robbant fel egyik sem, a hidegháború legfeszültebb éveiben ez beláthatatlan következményekkel járt volna. Részletek itt.

VOLT FIDESZES ÁLLAMTITKÁR MOZGOLÓDHAT AZ ORIGO KÖRÜL

A Prestige Média, Várhegyi Attila volt fideszes államtitkár cége állhat az Origónál történi személyi változások hátterében a Figyelő szerint. Több alkalommal is tanácsot adott a cégnek, és kéréseket fogalmaztak meg feléjük, és a Prestige Média korábban sokat dolgozott Hódmezővásárhelynek is, ahol Lázár János polgármesterként tevékenykedett.

Orbán Viktor Várhegyi Attilával az MTVA kommunikációs tanácsadójával és Havasi Bertalan helyettes államtitkárral beszélget mielőtt a miniszterelnök interjút ad élő adásban a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Magyar Rádió stúdiójában 2013. február 15-én.
Orbán Viktor Várhegyi Attilával az MTVA kommunikációs tanácsadójával és Havasi Bertalan helyettes államtitkárral beszélget mielőtt a miniszterelnök interjút ad élő adásban a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Magyar Rádió stúdiójában 2013. február 15-én.
Fotó: Kallos Bea

MEGTÁMADTÁK BRÜSSZELBEN A PAKSI BŐVÍTÉST

Az új paksi atomerőmű tervezett finanszírozása tiltott állami támogatásnak minősül és sokszorosan sérti az európai jogrendet az Energiaklub és a Greenpeace szerint. A két szervezet ezért beadvánnyal fordul az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságához.