Lenke
17 °C
29 °C

Ma Budapest volt a világ közepe

2014.06.18. 18:28

HAZÁNKBA LÁTOGATOTT TÜRKMÉNBASI II.

A Türkmenisztánt 2006 óta vezető Gurbanguly Mälikgulyýewiç Berdimuhamedowot az európai uniós tagországok közül elsőként Magyarország látja vendégül. A türkmén államfőt Áder János hívta Magyarországra, fontos adóügyi, külügyi és kulturális megállapodások születtek, de a lényeg valószínűleg a Kaszpi-tenger alatt építendő pót-Nabucco gázvezetékről szóló tárgyalás volt.

TITKOS NEMZETKÖZI ENERGIACSÚCS BUDAPESTEN

Kedd este érkezett Magyarországra egy energetikai kérdésekben komolyabbnak számító amerikai delegáció. Carlos Pascual energiaügyi különmegbízott és Hoyt Yee, az USA Közép- és Dél-Európáért felelős külügyi helyettes államtitkára mellett még számos vezető energetikai tanácsadó tartozott a csapatba, "Közép- és Délkelet-európai Energiabiztonsági Fórum" címmel tartottak megbeszéléseket.

FŐNIXKÉNT TÉRT VISSZA HUNVALD GYÖRGY

Akármit is gondolunk az első fokon 1,5 évre ítélt volt erzsébetvárosi polgármesterről, és pláne akármit az MSZP-ről, akkor is érdekes, hogy a júliusi tisztújító kongresszusra készülő párt erzsébetvárosi szervezete ismét Hunvaldot választotta elnöknek. Az Index ezúton gratulál a politikusnak és pártjának: közös sikerekben és eredményekben gazdag éveket kívánunk.

TIZENHÁROM ÚJ KISFILM KÉSZÜLHET

Filmezni fog Rudolf Péter, lesznek indiános, betyáros és ejtőernyős filmek is. 81 millió forinton osztozik a 13 kisfilm

KILENC FIÓKOT BEZÁR A K&H

Kilenc fiókját bezárja a K&H, tudta meg az Index. A hírt kérdésünkre a bank is megerősítette. Bár azt nem árulták el, hogy pontosan mely fiókok érintettek, úgy tudjuk, többek között bezárhatnak Albertirsán,  Nagykátán és Ócsán is.

MILLIÁRDOS BEFEKTETÉST KAPOTT A BALABIT

Komoly tőkebevonásról számolhat be a budapesti központú, magyar tulajdonban lévő Balabit. Az informatikai biztonság egy szűk, ugyanakkor egyre fontosabb szegmensére fókuszáló társaság a londoni C5 Capital kockázati tőketársaságtól tudott bevonni 8 millió dollárt (1,8 milliárd forint), amellyel az Egyesült Államokban akarja megvetni a lábát, valamint helyi képviseletet hoz létre az Egyesült Királyságban és a skandináv régióban.

ELON MUSK SZERINT AKÁR TÍZ ÉV MÚLVA INDULHATUNK A MARSRA

A civil űrrepülés és az elektromos autók úttörőjeként elhíresült Elon Musk szerint már következő évtizedben mód nyílik arra, hogy emberes űrutazások induljanak a Marsra. Musk úgy véli, űrvállalata, a SpaceX elsődleges célja az emberi faj túlélésének biztosítása. Szerint az ember egyetlen lehetősége, hogy képessé váljon a Földön határain túlra is költözni, különben előbb-utóbb egészen biztosan elpusztítja magát egy olyan katasztrófasorozattal, amit a saját tevékenységünknek köszönhetünk majd.