Az úszás veszélyes, számolni pedig nehéz

2014.06.23. 20:07

ÚJ RENDŐRFŐKAPITÁNYT KAP BUDAPEST

Július 1-jétől Bucsek Gábor dandártábornok lesz a budapesti rendőrfőkapitányság vezetője. Tóth Tamás a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának stratégiai és koordinációs helyetteseként folytatja pályafutását; a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda megbízott igazgatója Bezsenyi Mihály ezredes lesz.

CSEPELT BUKTÁK AZ AUTÓTOLVAJOK

Csepelen rendszámfelismerő kamerákat szerelnek fel az autótolvajok ellen. A programnak már a nevét úgy alkották meg, hogy rémületet keltsen: a rendszert "Átölelő Védelem" projektnek keresztelték, és mindez ráadásul a "Pannon Pajzs" rendszer része. Nagy felbontású rendszám-felismerő kamerafüggöny figyeli majd éjjel-nappal, a nap minden másodpercében Csepel összes be- és kivezető útját. Így szűrik ki a körözött és a forgalomból kivont járműveket.

VISSZAVONTÁK KÉT TAXISTÁRSASÁG MMŰKÖDÉSI ENGEDÉLYÉT

A BKK visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. működési engedélyét, mert nem feleltek meg a fővárosi taxirendeletben előírt pénzügyi feltételeknek. A főváros taxirendelete alapján a taxiszolgálat pénzügyi szempontból akkor megfelelő, ha saját tőkéje eléri az 50 millió forintot.

RISZTOV ÉS GYURTA IS KÓRHÁZBA KERÜLT A BALATONFÜREDI ÚSZÓVERSENY UTÁN

Fertőzést kaptak a vízben, mindketten kalici- vagy rotavírustól betegedtek meg, lázas, hányásos és hasmenéses tüneteik voltak. Infúziót kaptak, majd egy nap után hazamehettek. Nemcsak ők lettek rosszul, hanem szinte valamennyi induló is. A vírusok vagy a tömeges halpusztulással, vagy a nem megfelelően tisztított szennyvízzel kerülhettek a vízbe.

1,6 MILLIÁRD VAGY 1,6 MILLIÓ?

1,6 milliárd forint tiszteletdíjat fizetett a vezetőségnek az RTL Klub – írta a Napi Gazdaság. Csakhogy csúnyán benézték: valójában 1,6 milliót, tehát 1598,3 millió forinttal kevesebb tiszteletdíjat fizettek ki, derül ki az RTL beszámolójából. És nem is a cégvezetőknek, hanem a Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak. Először a nyomtató hibájára hivatkoztak, amit később technikai hibára módosítottak. 

KORÁBBAN JÖHET A DEVIZAHITELES CSOMAG

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy még a rendkívüli parlamenti ülés vége előtt terjessze be a Ház elé első törvénymódosítási javaslatát a devizahitelesek érdekében. A Fidesz frakcióvezetőjének, Rogán Antalnak a kijelentésében az az újdonság, hogy két lépésben jönne a devizahiteleseket segítő mentőcsomag: az első lépésben a kormány kompenzálná a devizahiteleseket, a második lépésben kivezetné azokat. 

SZERENCSÉS VOLT A DEBRECEN A BL-BEN

Az egyik legjobb, leginkább verhető ellenfelet, az északír Cliftonville-t kapta. A Loki idegenben kezd, július közepén (15. vagy 16.). Az Európa Ligában a Diósgyőr a máltai Birkirkarát kapta, vagyis a legkönnyebb riválist. A kiemelt Ferencváros is máltait kapott, a Sliema Wandererst. A Fradi idegenben kezd, július harmadikán, egy hét múlva lesz a visszavágó Budapesten. A Diósgyőr Debrecenben fogadja ellenfelét, utána utazik a szigetre.

FERTŐZÉS OKOZTA SZŐLLŐSY-CSÁK HALÁLÁT

Szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt a Dumaszínház egyik fiatal humoristája, a mindössze 36 éves Szöllősy-Csák Gergely. Sokan motorbalesetet emlegettek, de a család megerősítette: a humorista gyors lefolyású bakteriális fertőzéssel került kórházba, és a betegség legyőzte

MAGYAR KUTATÓK AZ EURÓPAI GRAFÉNPROJEKTBEN

Az MTA Természettudományi Kutatóközpont Nanoszerkezetek Kutatócsoportja csatlakozik az Európai Bizottság által kezdeményezett programhoz, a Graphene Flagship projekthez. Az egymilliárd eurós költségvetésből gazdálkodó Graphene Flagship célja, hogy a grafén a kutatólaboratóriumokból mihamarabb átkerüljön a mindennapokba, új munkahelyeket teremtve. Az Európai Bizottság hétfői döntése értelmében megduplázódik a projektben résztvevők száma. Az akadémiai kutatók egy kilenctagú konzorcium tagjaként csatlakoznak a programhoz.

SZUPERSZÁMÍTÓGÉP-TOPLISTA: FELTÖREKVŐ KÍNA, VISSZASZORULÓ AMERIKA

Hétfőn jelent meg a világ szuperszámítógépeinek sebességét rangsoroló TOP500 lista legújabb kiadása, amelyen megőrizte egy éve szerzett első helyét a kínaiak Tianhe-2 nevű rendszere. Az első helyezett a tavaly júniusi mérés óta a kínai Kantonban található Nemzeti Szuperszámítógép Központ rendszere, a Tianhe-2, 33,86 petaflops sebességgel, amely meglehetősen nagy előny korábbi éllovas, most csak második helyezett amerikai Titan 17,59 petaflopsához képest. A listát még mindig az Egyesült Államok dominálja, bár a novemberi 265 helyett már csak 233-at birtokol. Eközben Kína újabb 13 szupergéppel került fel a listára, így már összesen 76-tal képviselteti magát.