Rossz volt ma Várkertnek, Suáreznek és RTL-nek lenni

2014.06.25. 20:12

VARGA AZ RTL-RE KÜLDI AZ ADÓHIVATALT 

A nemzetgazdasági miniszter a szerdai kormányülés alatt tartott egy sajtótájékoztatót, ahol közölte: felkéri a NAV-ot, hogy vizsgálja felül az RTL gazdálkodását. Szerinte  gyanús, hogy az RTL Klub fiktív tranzakciókkal (pontosabban veszteségelhatárolásokkal) próbál meg kibújni a reklámadó fizetése alól. A miniszter szerint a reklámadóról szóló törvény hatályba léptetése után derült ki, hogy "van olyan szereplő, amelyik ki akar bújni az igazságos, kölcsönös közteherviselés alól". Arról is beszélt, hogy a "kormány elutasítja a nyomásgyakorlást", amivel az RTL híradójának utóbbi időben érezhető, kritikusabb hangvételére utalhatott. Varga a devizahiteles csomagról is elárult pár dolgot, de ezek között sok újdonság nem volt. Rogán Antal is beszélt az ügyről

A SZOLIDARITÁS KIAKADT KÓNYÁN

A Magyar Szolidaritás Mozgalom folytatni kívánja az együttműködést az Együtt - a Korszakváltók Pártjával, Kónya Péter elnök ezzel kapcsolatos nyilatkozata pedig nem tükrözi az egyesület véleményét. − áll a párt közleményében. Kónyáék arra reagálva fogalmazták meg ezt, hogy az Együtt kedden azt közölte: felfüggesztette az együttműködést a Szolidaritással. Lépésüket Kónya Péter nyilatkozatával indokolták, amelyben az elnök önálló párt alapításáról beszélt.

EDDIG TARTOTT AZ ILLEGÁLIS FOGADÁS

Elkezdte az illegális online fogadási oldalak blokkolását a NAV Szerencsejáték-felügyelet. Három ismert oldal július közepétől nem lesz elérhető magyarországi internetszolgáltatókon keresztül. A blokkolási folyamat több lépcsőből áll. Most a bet-at-home.com, a betclic.com és a hu.sportingbet.com internetes oldalak esetében kezdődik meg, de további oldalak blokkolására is készül a felügyelet.

ROGÁNÉK JELÖLTBŐL CSINÁLTAK ALPOLGÁRMESTERT

A ciklus utolsó, rendkívüli ülésén távozik Puskás András, V. kerületi alpolgármester. Utódja Szentgyörgyvölgyi Péter lesz, akit a csütörtöki ülésen hívnak vissza a városüzemeltető cég éléről, és aki a Fidesz jelöltje lesz az őszi önkormányzati választáson. Az Index úgy tudja, hogy Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár az Eximbank vezérigazgató-helyettesének javasolta, de Puskás állításával szemben egyelőre hivatalosan még nem írták alá a kinevezését.

Rogán Antal polgármester a Fidesz frakcióvezetője (b3) és felesége Rogán-Gaál Cecília (b2) valamint Puskás András alpolgármester (b) és Sélley Zoltán jegyző (b4) az V. kerületi önkormányzat '56-os megemlékezésén
Rogán Antal polgármester a Fidesz frakcióvezetője (b3) és felesége Rogán-Gaál Cecília (b2) valamint Puskás András alpolgármester (b) és Sélley Zoltán jegyző (b4) az V. kerületi önkormányzat '56-os megemlékezésén
Fotó: Marjai János / MTI

NINCS SEMMI LÁTNIVALÓ A VÁRKERTBEN

Ha van is, senkit nem engednek be a biztonsági őrök hónapokkal a hivatalos megnyitó után. Most már biztos, hogy a Várkert bazár fő érdekessége nem az, hogy miként sikerül helyreállítani az évtizedek óta rohadó műemléket, hanem hogy milyen kommunikációs trükkökkel igyekszik eltitkolni a kormány, hogy hónapos csúszásokkal sem sikerült befejezni a munkát.

REJTÉLYES JELET ÉSZLELTEK A PERSZEUSZBAN

Röntgensugarakat észleltek a Földtől 240 fényévnyire, de a csillagászok nem találják a forrását. A sötét anyag összetevői sejtik a különleges jelenség hátterében.

FELSZÁLLÁSRA KÉSZ AZ ŰRLÉGBALLON

Turisták mehetnek a sztratoszférába a World View Enterprises léggömbjével, amit nemrég sikeresen leteszteltek. Ez nem egészen a világűr, hiszen csak 30 kilométeres magasságig szállnak fel, de már onnan is pazar a kilátás. Az első utasok 2016-ban indulhatnak.

FEGYELMI ELJÁRÁS SUAREZ ELLEN

A FIFA fegyelmi eljárást indított Luis Suárez ellen a szabályok nyilvánvaló megsértése miatt. Az uruguayi csatár beleharapott olasz Giorgio Chiellini vállába kedden az Olaszországgal játszott mérkőzésen. A szövetség szabályzata szerint a televíziós felvételek visszanézése után, utólagosan is szankcionálhatóak, akár el is tilthatók azok a játékosok, akiket az adott mérkőzésen a játékvezető nem büntetett meg.

A CHELSEA AVATJA FEL A FRADI-STADIONT

Augusztus 10-én a 2012-es Bajnokok Ligája-győztes, az előző szezonban BL-elődöntős, 2013-ban Európa Liga-győztes Chelsea elleni gálamérkőzéssel nyitja meg kapuit a Ferencváros új stadionja.

MEGHALT ELI WALLACH, A JÓ, A ROSSZ ÉS A CSÚF ÉS A HÉT MESTERLÖVÉSZ SZÍNÉSZE

98 éves korában meghalt Hollywood egyik legismertebb karakterszínésze, Eli Wallach. Rengeteg filmben játszott, mindenki számára ismert azonban Sergio Leone A Jó, a Rossz és a Csúf című, 1966-os westernjében vált. Legismertebb főszerepe Elia Kazan filmje, a Baby Doll. Több mint 80 filmben játszott, örök szerelme ugyanakkor a színház maradt. Sokat játszott sorozatokban is, nyert Tony- és Emmy-díjat, illetve szeretett együtt szerepelni a feleségével, Anne Jacksonnal, akivel három közös gyerekük született. Bár Oscar-díjra soha nem jelölték, 2010-ben, 95. születésnapján életműdíjat kapott az Amerikai Filmakadémiától.