Olivér
4 °C
8 °C

A nap, amikor megláttuk a jövőt

2014.06.30. 22:25

ILYEN LESZ BUDAPEST 2030-RA

Vagy nem. Új hidak és gyalogoshidak, 5-ös metró, Gödöllői HÉV és a 3-as metró összekötése, összefüggő bicikliút-hálózat, új járművek, trolik, vasúti alagutak, a kisföldalatti és a 3-as metró meghosszabbítása, ez mind szerepel a BKK új koncepciójában. Lényegében minden, ami az előző koncepcióban is szerepelt. Alig 5844-et kell aludnunk, és meg is látjuk, mi teljesül belőle. Az első jó hír már meg is érkezett: a 3-as metró felújítására még legalább három évet kell várni.

HIHETETLEN SZEMÉLYCSERE A BARANYAI MSZP ÉLÉN

A dinamikus megújulás és az előretekintés jegyében az MSZP országszerte tisztújítást tart. A vérfrissítés jegyében a baranyai MSZP-t eddig vezető Puch László volt országgyűlési képviselő és MSZP-pártpénztárnok helyére Puch László volt országgyűlési képviselő és MSZP-pártpénztárnok lép.

ORBÁN VIKTORNAK ÚJ, KOMOLY KIHÍVÓJA AKADT

Az ISIS iraki terrorszervezet önálló állam létrehozását jelentette be. A hatalmas iraki és szíriai területeket elfoglaló, az al-Kaidánál is szélsőségesebb szervezet vasárnap este jelentette be, hogy önálló országot hoz létre Iszlám Kalifátus néven. Az ISIS a bejelentést egy annyira durva videóval spékelte meg, hogy azt a Youtube gyorsan el is távolította. Az iszlám törvénykezést ígérő iszlám állam a keleti nyitást ezek szerint komolyan vevő arab barátaink szerint öt év múlva már Magyarországot is bekebelezi.

PISTORIUS MENTÁLISAN ÉP, BÜNTETHETŐ

Több mint egyhónapos szünet után folytatódott a per, a barátnőjét meggyilkoló műlábú futót a bíróság harmincnapos pszichiátriai megfigyelésre kötelezte, ennek az eredményét közölték hétfőn. A szakvélemény szerint Pistorius a gyilkosság idején nem volt mentálisan zavart.

MÉGIS FIZETHETI A REKLÁMADÓT EZ RTL 

Alig fogadták el, máris módosítják a reklámadóról szóló törvényt L. Simon László fideszes képviselő kiegészítéseivel. A javaslat kivételes eljárásban megy keresztül, szerda 9-ig lehet beadni hozzá a módosítókat, a vita és a zárószavazás pénteken lesz. A törvény legfontosabb része az, amelyik az RTL Klubot is adófizetésre kötelezi. Korábban ugyanis a TV2-vel együtt véletlenül őket is mentesítették a fizetés alól, kimondták, hogy az elhatárolt veszteséggel csökkenthető a reklámadó. A mostani módosítással viszont elérik, hogy az RTL-nek mégis kelljen adót fizetnie: az a cég nem alkalmazhatja majd az adócsökkentő szabályt, amelyik nyereséges volt. Az RTL klub szerint egyértelmű: Lex RTL született

LEHET, HOGY LAKHATÓ A MOST FELFEDEZETT GLIESE 832C

A University of New South Wales kutatói felfedeztek egy szuperföldet, amely a Gliese 832 nevű csillag lakható zónájában kering. Az új bolygót Gliese 832c-nek nevezték el a csillagászok. Keringési ideje 35,68 nap, tömege 5,4-szerese a Földének, nagyjából annyi energiát kap napjától, mint a Föld a Naptól. A bolygón valószínűleg a földihez hasonló hőmérséklet uralkodik, de sokkal extrémebben váltakoznak az évszakok. Légköre is sokkal sűrűbb lehet, mint Földünké így könnyen lehet, hogy túl forró az élethez, és inkább a Vénuszra hasonlít. Az eddigi adatok alapján azonban egyelőre a bolygó benne van a három, Földhöz legjobban hasonlító égitest között.

VESZÉLYBEN LEHET AZ ANDROIDOK 86 SZÁZALÉKA

Az IBM kutatói arra figyelmeztetnek, hogy biztonsági rés van az androidos telefonok nagyjából 86 százalékán: a támadók nagyon érzékeny adatokhoz férhetnek hozzá, például titkosítókulcshoz, banki szolgáltatásokhoz, pin-kódokhoz vagy a lezáráshoz használt mintákhoz. A Google csak a 4.4-es KitKat nevű Androidban javította a hibát, így a maradék, az eszközök 86,4 százaléka még mindig érintett. Szerencsére  a bugot nem könnyű kihasználni, alkalmazást is kell telepíteni hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?