Az esőnél csak a pénz dőlt jobban ma

2014.07.11. 19:00

EGYMILLIÓS BÜNTETÉS AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOSI HIVATALNAK

Egymilliós büntetést kapott egy többmilliárdos vakcinavásárlás érvénytelenítéséért az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. A tenderen induló egyik gyógyszercég, a GSK azzal vádolta meg a hivatalt, hogy azért állította le a tendert, hogy ne kelljen szerződnie az egyik ajánlattevővel.

1,5 MILLIÁRDOT VÁGOTT CSÁNYIÉKHOZ A KORMÁNY

A kormány egyedi döntés alapján, 1,46 milliárd forinttal támogatja a Bonafarm csoport új vágóhídjának megépítését Mohácson, amelynek összköltsége 7,3 milliárd forint lesz.

HŰTLEN KEZELÉS MIATT INDUL NYOMOZÁS AZ ORGOVÁNYI TAKARÉKNÁL

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet ügyében ismeretlen tettes ellen - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság. A pénzintézet tényleges anyagi helyzete sokkal rosszabb a hivatalos mérlegében feltüntetettnél.

Azért ide tettem a pénzt, mert jó helyen van

AZ MNB MUNKÁCSY-KÉPET IS VENNE

A Matolcsy György vezette MNB az Értéktár programja keretébenvásárolná meg az állam Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című képét. Nem tettek le Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című képének a megvásárlásáról, de annak meg kell teremteni a jogszabályi hátterét - közölte Kósa Lajos, Debrecen polgármestere sajtótájékoztatón. Most ugyan visszaszállítják a képet a tulajdonos kanadai Hamilton galériába, de nyáron szeretnék véglegesen megvásárolni, amire a pénzt a Nemzeti Bank adná.

BOTRÁNY AZ EGYETEMI KANCELLÁROK MIATT

Még ebben a hónapban kiírják a pályázatokat az egyetemek kancellári pozícióira. Nem véletlenül nem derült ki eddig egyetlen lehetséges név sem. Információink szerint ugyanis ez a kérdés a kormányfő szűkebb környezetében dőlhet el. Úgy tudjuk, a miniszterelnök elejét akarja venni ezen a területen is a fideszes gazdasági érdekcsoportok harcának. A kérdés igencsak fontos. Ha a kormány meghosszabbított karjaiként működő kancellárok nem teljesítenek jól, egy egyetemi vezető szerint nagyon hamar botrányos működési problémák léphetnek fel a felsőoktatásban.

AZ UTCÁN DARÁLTÁK A SZAVAZÓLAPOKAT AZ ERZSÉBETVÁROSBAN

Nem a mostani, hanem a 2010-es országgyűlési választás szavazólapjait semmisítették meg egy utcán álló teherautón a VIII. kerületben. Pénteken a hvg.hu munkatársa vette észre, hogy meglehetősen szokatlan módon, az önkormányzat közelében, a Vajdahunyad utcában egy parkoló tehergépkocsi rakodó terében választási szavazólapokat darálnak. Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat az április választási lapokat a szabályoknak megfelelően 7-én meg is semmisítette, ám közben az önkormányzat pincéjében bedobozolva megtalálták a 2010-es parlamenti választás szavazólapjait.

A BOEING BEMUTATTA AZ ÚJ DREAMLINERT

A Boeing bemutatta az első, az utasforgalomban már aktív részt vállaló 787-9-es Dreamlinerét. A gép a 2011-ben szolgálatba állt, számos problémát megélt 787-8-as altípus hosszabb változata, az új gép törzse 6 méterrel hosszabb, mint 57 méter hosszú elődje. Az új, 15 ezer kilométeres hatótávú gép a pontos kialakítástól függően 250-290 utast szállíthat. A géptípus 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ fel, és húsz százalékkal kevesebb szennyező anyagot is bocsát ki, mint hasonló méretű vetélytársai.

SUÁREZ HIVATALOSAN IS A BARCELONÁÉ

A Liverpool és a Barcelona futballcsapata hivatalosan bejelentette, hogy a következő szezonban Luis Suárez már Spanyolországban, az FC Barcelonában folytatja. Hivatalos vételárat nem közöltek (pletykálnak 95 millió eurós vételárról), csak annyit tudni, hogy az uruguayi csatár 2019-ig írt alá. Suárez Giorgio Chilleini megharapása miatt kapott eltiltása értelmében október végéig biztosan nem játszhat majd a Barcelonában.

A MAGYAROK NEM TUDNAK HIBÁZNI

Legalábbis Karlovy Varyban nem. A filmfesztivál mindhárom magyar premierjére büszkék lehetünk, pénteken éppen Pálfi György filmjére. Pótcselekvésként csinálta meg a Szabadesést a Toldi-film helyett, mégis mindenkit padlóra küldött Karlovy Varyban. Minden kiforratlansága ellenére teljesen megérdemelten szerepel egy A-kategóriás fesztivál versenyprogramjában.