A vidám híreket ne erre keresse

2014.07.29. 20:06

MEGHALT KISS PÉTER

Az MSZP befolyásos politikusa, volt kancelláriaminiszter hosszú betegség után 55 éves korában hunyt el. Betegsége jó ideje köztudott volt, 2014-ben a budapesti 11. számú (Újpest-Angyalföld északi része) választókerületben már halálos betegen szerzett egyéni képviselői mandátumot. Halála miatt itt időközi választást kell kiírni.

SESZTÁK BIZNISZÉBE FOLYTAK A FEJLESZTÉSI MILLIÓK

Egy sikeres üzlet rövid története:

1. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek van Kisvárdán egy veszteséges autószalonja.

2. Megjelenik az Új Széchenyi Terves pályázat, ingatlanok vásárlására is lehet pályázni.

3. Az autószalon társasházzá alakul, Seszták az ügyvédtársával cégeket alapít, ezek pályáznak Seszták autókereskedésének helyiségeire.

4. Összesen 30 millió vissza nem térítendő, és ugyanennyi visszatérítendő uniós támogatást nyernek, amelyből meg is veszik a kiszemelt ingatlanrészeket. A tranzakciónak fizikailag nincs nyoma, a nyertes cégek nincsenek feltüntetve a házon.

A SZÁZADVÉG SZERINT SZÉTSZAKADHAT A BALOLDAL, A POLICY SOLUTIONS SZERINT VAN ESÉLYE LEVÁLTANI A FIDESZT

Nem lennénk a baloldal helyében, miután két intézet is a politikai kilátásokkal foglalkozó tanulmányt tett ma közzé. A kormány háttérintézményének számító Századvég júniusi kutatása szerint a Fidesz-KDNP stabilan nyeri az őszi választást, míg a baloldal végleg szétszakadhat (mi úgy tudtuk, ez már megtörtént). A Policy Solutions elemzése szerint viszont akkor nyerhet a baloldal, ha nem a listákra, hanem a nyerhető körzetekre koncentrál. Vagy ha összeomlik a Fidesz. Esetleg ha Kádár János feltámad (az Index kiegészítése).

KÉTMILLIÁRD DOLLÁRT KAPOTT, MÉGIS SAJOG A SZÍVE A LOS ANGELES CLIPPER TULAJDONOSÁNAK

Egy Los Angeles-i bíró beszámíthatatlannak nyilvánította Donald Sterlinget, aki az egyik legrégebb óta volt tulajdonosa egy amerikai profi kosárlabdacsapatnak. A Los Angeles Clipper tulajdonosát tavasszal rasszizmussal vádolták meg, a szeretője kiteregette a szennyest, erre a csapat nagy része és az amerikai kosárlabdázók is ellene fordultak, majd a szövetség arra kényszerítette, hogy adja el a klubot. Sterling ellenkezett, átiratta külön élő feleségére, aki azonban eladta a Microsoft korábbi vezérigazgatójának, Steve Ballmernek. Ezért fordult Sterling bírósághoz.

HOLOGRAMKÉNT KAMPÁNYOLNAK A POLITIKUSOK

Indiában már bevált a módszer, Narendra Modi miniszterelnök az újraválasztásáért való küzdelemben hologrammá vált, hogy egyszerre 53 helyen tudja megtartani csaknem egyórás kampánybeszédét. Már az Egyesült Államokban is érdeklődnek a megoldás iránt, hiszen ott is sokat le tudnának faragni az utazási költségekből, ha a politikusok sok helyen csak virtuálisan jelennének meg. A biztonsági szempontokról nem is beszélve: kevésbé problémás, ha csak egy kijelzőt kell megvédeni, és nem a leendő elnököt.

MÁR ŐSSZEL JÖHET A NYUGDÍJREFORM

A kormány családpolitikai szellemisége összhangban van a Népesedési Kerekasztal által kidolgozott, új nyugdíjszámítási javaslattal, ezért akár már szeptemberben támogatást nyerhet a tervezet - nyilatkozta a  Magyar Nemzetnek  Harrach Péter. A felnevelt gyermekek számát és azok iskolázottságát is figyelembe vevő nyugdíj-megállapítási javaslat egyes elemeit a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság is megfontolandónak tartja.

FOLYADÉK VAN A HOLDBAN

A csillagászok azt látták, hogy a Hold furcsán mozog, ezért kitaláltak egy számítógépes modellt, amelyben folyadék volt a Hold magja körül. A modell pedig azt hozta ki, hogy tényleg a folyadék lehet a magyarázata a furcsa mozgásnak. Őrület!  

MINIMALISTA RAVATALOZÓ ÉPÜLT VÁCON

Egy fiatal tervezőnek, Kiss Zsombornak köszönhető a szokatlan látvány, de egy ennyire letisztult, puritán ravatalozó nagyon is jól működik. A tervező szerint a megbízó Váci Egyházmegye nem emelt semmilyen kifogást, nyitottak voltak a modernebb elképzelésekre. Képek és videók itt