Egyszerre minden beütött

2014.07.31. 19:23

FOGY A LEVEGŐ SESZTÁK KÖRÜL

A pár hónapja kinevezett fejlesztési miniszter helyzete egyre nehezebb. Miután tegnap megírtuk, hogy hozzá köthető kisvárdai cégek vissza nem térítendő uniós támogatást kaptak a gyengén muzsikáló autószalonja épületrészeinek megvételére, ma az derült ki, hogy az offshore cég egyáltalán nem is kaphatott volna uniós pénzt. Seszták Miklóst az ellenzék mellett még a Magyar Nemzet is távozásra szólította fel. A kormányszóvivő viszont bevédte a bajba került minisztert, aki maga is azt mondta, nem mond le.

NAGYOT GYENGÜLT A FORINT

A reggeli órákban még 311 forintba került az euró, délután már 314 forint fölött is járt az árfolyam. Az idei, márciusi mélypont 315,3 forintnál volt. A dollárral szemben már délelőtt megvolt a forint közel másfél éves mélypontja. A globális piacokon nincs túl jó hangulat, ez, illetve az alacsony alapkamat is gyengíti a forint árfolyamát. 

KAMUCSŐDBE MENT ARGENTÍNA 

Nem sikerült megállapodniuk az argentinoknak a hitelezőik elszánt kisebbségével, mielőtt lejárt volna az erre szabott határidő. Csütörtök éjfélig nem tudták kifizetni a kötvényeik után aznap fizetendő 539 millió dollárt, amiatt csődbe került az ország. 13 év után ez már második államcsőd Argentínában, de azért a baj mégsem olyan nagy. Részlettek itt

VALÓDI KÉNYSZERLESZÁLLÁS FERIHEGYEN

A személyzet és a gép biztonsági rendszere Újvidék fölött füstöt észlelt, ezért a Lufthansa LH1788-as München-Bodrum (Törökország) járata visszafordult, és Ferihegyen szállt le 13 óra után. A gépet kiemelt készültségben várták a tűzoltók, de sérülés nem történt, csak az utasok ijedtsége volt nagy, például a gázmaszkos stewardessek miatt.

BEMUTATTÁK A FIDESZ 2018-AS VÁLASZTÁSI PROGRAMJÁT

Maketten és 3D-s videón is bemutatták, milyen lesz az új Puskás Ferenc Stadion. A kb 100 milliárdból felhúzott sportlétesítmény 2018-ra készül el, különlegessége, hogy megmarad a régi stadion, és abba építik bele az újat, illetve az, hogy nemcsak futballra hasznosítják, hanem szinte az összes kiemelt sportág kap benne edzőcsarnokot (vívók, tornászok, pingpong, atléták, stb), és a nézőtér tetején körbe panorámás futópályát építenek.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

LETARTÓZTATTÁK A GENERÁL MÉDIA VEZETŐJÉT

Egy német repülőtéren fogták el Holman Endrét, a Generál Média cégcsoport egyik tulajdonosát és vezetőjét. A cégcsoport  az olajügyeiről elhíresült Energol Rt. egyik egykori igazgatójának, Portik Tamásnak érdekeltségébe tartozik.

VÍRUSOS LEHET A TISZTÁNAK TŰNŐ PENDRIVE

Mindenki használ usb eszközöket, tehát igen nagy hatása lehet annak biztonsági hibának, amit Karsten Nohl és Jakob Lell fedezett fel a perifériák csatlakozását segítő szabványban. A két szakértő visszafejtette azt a programot (firmware), amely az usb eszközök és a számítógépek közötti kommunikációért felel, és úgy írták át, hogy az kártékony kódokat is tartalmazzon.