Napi 5000 forintból élünk – és van ennél ijesztőbb dolog is a világon

2014.08.22. 23:10

AZ ÁLLAM NYERT AZ ELSŐ DEVIZÁS PERBEN 

Elutasította az első devizahiteles banki keresetet a Fővárosi Törvényszék a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet kontra magyar állam perben pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében. A bíróság kötelezte takarékszövetkezetet, hogy 15 napon belül fizessen meg mintegy bruttó félmillió forint perköltséget az alperes magyar államnak. Az ítélet indoklásában az hangzott el, hogy az ügyben nem indokolt az Ab-hoz fordulni, mert nem sérültek az alkotmányos jogok.

154 EZER A MAGYAR ÁTLAGNETTÓ 

Az első félévben három százalékkal nőttek az átlagkeresetek a legalább 5 főt foglalkoztató munkaadóknál. A bruttó átlagkereset 235 ezer forintra, a nettó pedig 154 ezerre emelkedett – közölte a KSH. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan bruttó 250 800, míg a költségvetési intézményeknél 205 900 forintot kerestek. 

LELEPLEZTÜK A BAJOR IMRÉT IS KEZELŐ ÁLDOKTORT

Nem hogy doktori fokozata, diplomája sincs Vargha Zoltánnak, akit 2009-ben jogerősen elítélték közokirat-hamisításért, mert egy hamis diplomával próbálkozott, később pedig megfosztották doktori címétől. Azt állítja, még a rákot is tudja gyógyítani, miközben össze-vissza használ idegen szavakat. De nem csak az áldoktor múltjának mentünk utána, Joób Sándor kollégánk be is feküdt Vargha intézetébe, kipróbálni, mit írnak föl neki kamupanaszokra: faölelgetést és százezer forintos terápiát. Fákat azonban szigorúan csak délelőtt szabad ölelgetni, mert délutánra már tele vannak elektromossággal!

OROSZOK GYÜLEKEZNEK AZ UKRÁN HATÁRNÁL

Mármint nem civilek, hanem katonák, földi és légi csapatok. Ezt a NATO főtitkára jelentette be pénteken. Azt mondta, nagy mennyiségű modern fegyverzetet, tankokat, páncélozott csapatszállítókat és tüzérséget küldtek az oroszok a kelet-ukrajnai szeparatista csoportoknak. Közben Luhanszkba értek az első orosz segélykamionok, amit az ukránok álcázott katonai akciónak tartanak.

A PALESZTINOK ÚGY KÜZDENEK IZRAEL ELLEN, HOGY PALESZTINOKAT ÖLNEK

A Gázai övezet uraló iszlamista Hamász péntek hajnalban tizenegy palesztint kivégzett. Azzal vádolták őket, hogy együttműködnek Izraellel. Így már tizennyolcra emelkedett a nyilvánosan kivégzettek száma.

HAJÓTÖRÖTTEKET MÉSZÁROLTAK A TENGEREN, A YOUTUBE-ON BUKKANT FEL A VIDEÓ

A felvételen az látható, hogy a nyílt tengeren kivégeznek a hajójuk roncsaiba kapaszkodó öt embert, míg gyilkosaik nevetgélnek és fotózkodnak. A videót állítólag egy Fidzsi-szigeteki halász mobilján találták meg, melyet egy taxiban hagyott. Hogy kik az áldozatok és a gyilkosok, nem tudni. 

SZEPTEMBER 30-ÁN JÖN A WINDOWS 9

Mármint ekkor fogja hivatalosan bemutatni a Microsoft az új operációs rendszerét, de állítólag rögtön ezután kiadják a kipróbálható bétaváltozatot is. És hogy mi lesz benne? Start menü! És az egész erősen a cég személyi digitális asszisztense, a Cortana köré fog szerveződni. Egyéb infók itt.

IJESZTŐEN KÖNNYŰ FELTÖRNI A GMAILT

Amerikai kutatók olyan módszert találtak, ami minden mobilos operációs rendszeren, és szinte minden alkalmazáson 80-90% eséllyel működik. A Gmail a legveszélyeztetettebb. Persze ehhez az kell, hogy előbb a biztonsági rést kihasználó rosszindulatú kódot feltegyen valaki a telefonjára önként. Mondjuk mert elhitetik vele, hogy az egy megbízható app.