És akkor Orbán Viktor elmagyarázta

2014.08.25. 19:28 Módosítva: 2014.08.25. 19:49

OROSZ PÁNCÉLOSOK LÉPTÉK ÁT AZ UKRÁN HATÁRT

Legalább tíz páncélos szállító, két tank és néhány teherautó szelte át Oroszország felől az ukrán határt, hogy segítséget nyújtson az oroszbarát szeparatistáknak. Legalább ötven járműből állt az Oroszországból behatolt egység, amelynek nagyobbik része az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol felé ment, kisebbik része pedig a Donyeck város közelében fekvő Ilovajszkba indult.

INDUL AZ ÖNKORMÁNYZATI KAMPÁNY

Elindult az ajánlásgyűjtés és az október 12-i önkormányzati választás kampánya. Budapesten tíz jelölt próbálja meg összeszedni a jelöltség elnyeréséhez szükséges 5 ezer ajánlást, a fő esélyes Tarlós István, legerősebb kihívója Falus Ferenc. De Falus azonnal megpróbálta lenullázni esélyeit az eddigi legszánalmasabb jegesvödrös videóval. Készül közben az LMP is, akik Vasas-focistákat és Király Zoltánt is leigazolták. Ezalatt Újpesten a KDNP és a Fidesz eléggé összebalhézott.

ORBÁN ELMAGYARÁZTA A NAGYKÖVETEKNEK, MIT MIÉRT CSINÁL

Magyarország radikális eszközökkel nagy sikert ért el az elmúlt négy évben – mondta az 2014-es külképviselet-vezetői értekezleten Orbán Viktor miniszterelnök. Az eseményen felszólalt Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter is. Az értekezletet nyár végén szokták megrendezni, a nagykövetekkel a miniszterek és államtitkárok is egyeztetnek ezen alkalmakkor. Orbán az orosz kapcsolatról, a keleti nyitásról és arról is beszélt, hogy Magyarországot nem állíthatják a szőnyeg szélére.

LE IS MONDOTT A FRANCIA KORMÁNY, MEG NEM IS

Hétfő reggel Manuel Valls miniszterelnök benyújtotta a francia kormány lemondását Francois Hollande államfőnek, viszont Hollande rögtön újra felkérte Vallsot arra, hogy alakítson új kormányt, amelynek összetételét kedden jelentik be.

MEGTALÁLTÁK A TITANICOT ELKASZÁLÓ JÉGHEGYET

A gyilkos 102 éve több mint 1500 emberrel végzett, ezen felül felelős több milliárd dollárnyi mozijegyért és legalább egy Celine Dion-slágerért is. A tudósok most azonosították, kiderült, hogy Grönlandról szakadt le, és már a negyedére olvadt, amikor találkozott a híres hajóval.

174512975
Fotó: Barcroft Media

A MICROSOFT DURVÁN OFFSHORE-OL

A cégnek annyi pénze parkol különféle tengerentúli leányvállalatoknál, hogy abból majdnem a teljes magyar államadósságot ki tudná fizetni, ha akarná. De nem akarja. És hazavinni sem akarja a pénzt, mert több mint 30 milliárd dollárnyi adót kéne rá fizetnie.

HIVATALOS: BALOTELLI A LIVERPOOLÉ

A Liverpool honlapja szerint Mario Balotelli hivatalosan is az angol klub futballistája lett. A szerződés időtartamát és összegét nem hozták nyilvánosságra, de brit lapok szerint a Pool 16 millió fontot fizetett az AC Milannak.

A 32 ÉVES BEYONCE ÉLETMŰDÍJAT KAPOTT AZ MTV VMA-N

Az MTV Video Music Awards dögunalomba fulladó gálájáról  Beyonce három szobrot vihetett haza (legjobban fényképezett videó, legfontosabb közérdekű üzenet, legjobb duett), és kapott egy életműdíjat is.

Untitled.gif

Az év videója Miley Cyris Wrecking Ballja lett, az év legjobb női előadója Katy Perry, Ed Sheeran pedig a férfiaknál nyert.  

VERRASZTÓ SZAROZOTT, DE MEGKAPJA A PÉNZJUTALMAT

Az úszó győzött 400 vegyesen, majd utána közölte, hogy az Eb-arany otthon szart se ér. Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke szerint ennek ellenére Verrasztó Dávid pénzjutalmat kaphat, hiszen ezt a vízben kiérdemelte. „Ugyanakkor biztos, a közeljövőben szóvivőként nem kívánjuk alkalmazni” - olvasható a MÚSZ közleményében.