Amikor a dolgok végleg elszabadultak

2014.08.26. 19:34 Módosítva: 2014.08.26. 19:54

MATTHEW MCCONAUGHEY NEM ÍRT TÖRTÉNELMET AZ EMMY-GÁLÁN

Papírforma és meglepetések sora jellemezte a 66. tévés Oscart. Míg a vígjátékoknál a Modern család megint hozta magát, a minisorozatok és tévéfilmek kategóriájának nagy esélyesei üres kézzel távoztak. A legjobb drámai férfiszínész Bryan Cranston lett Matthew McConaughey előtt, aki így nem tudta ugyanabban az évben megnyerni az Oscart, az Aranyglóbuszt és az Emmyt. A legjobb sitcom zsinórban ötödjére a Modern család, a legjobb mini a Fargo, a legjobb dráma az idén búcsúzó Breaking Bad lett.

GYÖKERESEN ÚJ MEGÁLLAPÍTÁSOK A REZESOVA-PER ÚJ MŰSZAKI SZAKÉRTŐJÉTŐL

Két hét múlva lesz a következő tárgyalás a négy ember életét követelő baleset okozásával vádolt szlovák milliomosnő, Eva Rezešová perében. A nyáron befejezte a munkát az új igazságügyi műszaki szakértő, aki lényegi kérdésben vitatkozik elődjei, köztük Melegh véleményével. Eredményei alapján aligha elképzelhető, hogy az áldozatok Fiatjának hirtelen sávváltása, és nem Rezešová miatt történt volna a baleset.

ELSZABADULT EGY VILLAMOS SZEGEDEN

Reggel hét óra után nem sokkal elszabadult egy villamos a Szegedi Közlekedési Kft. telephelyéről. A   vezető egy váltót akart átállítani, ezért szállt le, közben a szerelvény ismeretlen okból elindult, és végül egy körforgalmon átvágva állt meg.

BEMUTATTA A LIBERÁLIS JELÖLTEKET FODOR GÁBOR, DK-S JELÖLT LESZ VÁGÓ ISTVÁN

A liberálisok országszerte összesen mintegy háromszáz képviselő- és polgármesterjelöltet indítanak önállóan vagy közös jelöltként, többségüket a fővárosban. Ez Fodor Gábor keddi sajtótájékoztatóján derült ki, amin a háromszázakból egy, Bodnár Zoltán vett részt. Szintén kedden látott napvilágot a hír, hogy az ismert tévés személyiség, Vágó István képviselő lenne ősszel, a XII. kerületben indul gyurcsányista politikusként.

EGYMILLIÁRD DOLLÁRÉRT VÁSÁROLT BE AZ AMAZON

A Twitch streamszolgáltatót vette meg a cég ilyen sok pénzért, ami korábban már majdnem a Googlwe-é lett, de az az üzlet végül nem jött össze. A Twitch arra specializálódott, hogy számítógépes játékosok közvetítik rajta élőben, amit éppen játszanak, mások meg ezt nézik. Egyik fő konkurense a magyar-amerikai Ustream.

TŰZSZÜNET A GÁZAI ÖVEZETBEN, TALÁLKOZOTT PUTYIN ÉS AZ UKRÁN ELNÖK

A nagy nemzetközi enyhülés napja volt a keddi: délután a Hamász bejelentette – majd ezt később Kairó is megerősítette –, hogy határozatlan idejű tűzszünetet kötöttek a palesztinok és Izrael. Szintén délután találkozott egymással az orosz és az ukrán elnök – igaz, délelőtt még orosz ejtőernyősöket fogtak el az ukránok –; a megbeszélésen Putyin és Porosenko is az ukrán válság megoldását sürgette, de más és más eszközt képzelnek el erre.

TÉNYLEG NEM NYÚLTAK A KAMATHOZ

A jegybank monetáris tanácsa most nem nyúlta az  alapkamathoz, 2,1 százalékon hagyta azt. Az utolsó, július végi kamatcsökkentésen jelentették be, hogy 2015 végéig nem fognak az alapkamathoz nyúlni. Ez persze optimális esetben nem csak Matolcsy csapatának a véleményétől fogg függni, hanem a környezet változásától is. 

MÁSFÉLSZERES ÁRON VÁSÁROL IRODÁT A JEGYBANK 

Az Menedzsment Fórumnak bevallotta az MNB, hogy a korábban piaci szakértők által becsült 12 milliárd forintos (40 millió eurós) ár másfélszereséért vette a meg az Eiffel Palace irodaházat, az offshore cégek mögé húzódó valódi tulajdonosoktól.  

A nagybevásárlásról az Index adott hírt, nekünk viszont semmit nem volt hajlandó elárulni az MNB az ügyről.  "Az MNB üzleti befektetésként vásárolta meg 45,3 millió euró+áfa összegért a budapesti Eiffel Palace irodaházat annak érdekében, hogy kedvező hatást gyakoroljon az MNB eredményére"- válaszolta a jegybank a lap kérdésére.

AZ OTP ÖSSZES BEADVÁNYÁT VISSZADOBTÁK FORMAI OKOKBÓL 

A bíróság különböző formai okokból elutasította az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a Merkantil Bank és az OTP Ingatlanlízing kereseteit a devizahiteles ügyben, a pénzintézetek ezeket módosított formában ismét be fogják nyújtani - közölte az OTP. A bank teljesen biztos abban, hogy hitelezési tevékenységük során a mindenkori jogszabályoknak megfelelően jártak el, és ezt bizonyítani szándékoznak a bíróság előtt is. A bank álláspontja szerint aggályos, hogy a devizahitelesek kimentését szolgáló 2014. évi XXXVIII. törvény megfelel-e az alkotmányos követelményeknek, ezért várhatóan az Alkotmánybírósághoz fordul.

RIDLEY SCOTT BUDAPESTEN FORGAT MATT DAMONNAL

Budapesten forgatja következő filmjét Matt Damonnal a főszerepben Ridley Scott. Ez pedig nem lesz más, mint az Amerikában népszerű, The Martian című könyv feldolgozása, egy magányos űrhajósról, aki a Marson rekedt. A forgatás idén novemberben kezdődik, a filmet 2015 novemberében szeretnék bemutatni Amerikában.

MŰKÖDŐ MESTERSÉGES SZERVET KÉSZÍTETTEK LABORATÓRIUMBAN

Méghozzá egy csecsemőmirigyet, ami nagyon fontos része az immunrendszerünknek, itt születnek a fertőzések ellen küzdő T-sejtek. Az, hogy mesterségesen sikerült ilyet növeszteni, hatalmas áttörést hozhat a szervátültetések világába, bár az emberi kipróbálásig még évek munkája és tesztjei vannak hátra.

ROSBERG NEM CÁFOLJA A SZÁNDÉKOSSÁGOT

Furcsán nyilatkozott a spái eseményekről Nico Rosberg, aki reagált Lewis Hamilton és a Mercedes-főnök állítására, vagyis hogy szándékosan ment neki, vagy legalábbis direkt nem kerülte el a koccanást az angollal az F1-futamon.

„Halottam, mit mondott Lewis, vázolta az ő szempontjából a történteket. Csak azt tudom mondani, hogy az én nézőpontom más, de jobb, ha nem részletezem. Remélem, megértik. Belsőleg kezelném az ügyet" - hangzott el Rosbergtől, vagyis egyáltalán nem cáfolja, igaz, meg sem erősíti a szándékosságot. Egyszerűen hallgat.