Régen jutott ennyi lesújtó hír egy napra

2014.09.10. 19:33

MOST AKKOR TÉNYLEG JÖNNEK A NEMZETI ITALBOLTOK?

Lesz, nem lesz? Az biztos, hogy terjed a hír, a kormány kitartóan, de nem túl erőteljesen tagadja, hogy jönnek a nemzeti italboltok. A HVG szerint már csak azon folyik a vita, hogy hány százaléknál húzzák meg az alkoholfokhatárt, vagyis milyen töménységű szeszes italok árusítását korlátozzák az erre felszentelt szakboltokra. Közben mi is írtunk a hazai alkoholpiacról, cikkünket itt olvashatja.

MEGHALT SÁNDOR CSIKAR KÁROLY, AZ MTK-LEGENDA

86 éves korában, hosszan tartó betegség után meghalt a 75-szörös válogatott labdarúgó Sándor Károly. A válogatottban 27 gólt szerző jobb szélső az MTK egyik legnagyobb alakja volt, róla nevezték el az MTK akadémiáját is.

ÉSZAK-KOREA BETILTOTTA A WIFIT

Észak-Korea betiltotta az országban a nagykövetségek és nemzetközi szervezetek számára a wifi használatát, és egyúttal a műholdas internet-hozzáféréseket is. Mindezt azért, mert kezdett aggasztó méreteket ölteni a követségi wifire belógó, és azon az internetre fellépő észak-koreaiak száma. Az országban egyébként csak a nagyon magas szintű pártfunkcionáriusok érhetik el az általunk is ismert internetet, a népnek marad az ország agyoncenzúrázott belső hálózata.

KEVESEBB OROSZ GÁZ JÖTT, MINT VÁRTÁK

Kevesebb orosz földgáz érkezett Lengyelországba az utóbbi két nap alatt. A lengyel állami olaj- és gázkonszern (PGNiG) szerdán bejelentette, hogy a Fehéroroszországon és az Ukrajnán át érkező földgáz mennyisége is csökkent. Szerződéses kötelezettségeihez képest hétfőn 20, kedden pedig 24 százalékkal szállított kevesebbet a Gazprom orosz gázipari vállalat a lengyel partnernek.

KÖVÉR LÁSZLÓ CENZÚRÁZNI AKARTA A LENGYEL SAJTÓT

Kövér László Ukrajna-ellenes kirohanásának különös utóélete lett: Kövér kísérői ugyanis nem szerették volna, ha beszámol az esetről a lengyel média.  A Gazeta Wyborcza mégis beszámolt az esetről, ahol azt írják: azzal vádolták a lengyel köztévé dolgozóját, hogy manipulálni akarja a felvételt.

MEGJELENT A NAGY EPERJOGHURT-FEKETELISTA

38 vizsgált joghurtból 19-nél talált kisebb-nagyobb hibákat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Ezek nagyrészt jelölési hibák voltak, amelyekre egyenként 700 ezres bíróságot szórnak ki. A részletes eredményeket  itt találja .

CSENDBEN MEGHALT AZ IPOD

Miközben a világ az iPhone 6 és az Apple-okosóra bejelentésén ámult, a cég levette az online boltjának oldalairól, és azzal nem hivatalosan eltemette az iPod Classic zenelejátszót. Ez volt az a kütyü, ami annak idején menővé tette az mp3-zenék hallgatását és ami elindította az iTunes zeneboltot. Az Apple több százmilliót adott el belőle, hogy aztán az okostelefonok elterjedésével lassan értelmét veszítse az, hogy egy külön kütyüt tartsunk zenelejátszásra.

OTTHAGYTA A FERRARIT AZ ELNÖK

Luca di Montezemolo 40 év után hagyta maga mögött a csapatot és az autógyárat. A Ferrari-t amiatt hagyta maga mögött, mert mostantól a FIAT-elnök irányítja a Ferrarit is, és más elképzelésük van a cégről.