Mindenki csalt, lopott vagy leleplezett

2014.09.17. 20:29

MEGÍRTUK, HOGY CSALNAK AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGI KÉRELMEKKEL, EZT KAPTUK

A baloldal összehangolt támadást indított a kettős állampolgárság ellen - így reagált Semjén Zsolt az Index cikke alapján kirobbant ügyre. A kormányfő-helyettes úgy látja, hogy az Index átvette a külföldi titkosszolgálatok dezinformációit és az MSZP és a DK is csatlakozott a "támadáshoz". A maffiák által működtetett csalásokról szóló cikksorozatunk második részét itt olvashatja.

MEGVETTE A FRADI STADIONT ÉPÍTŐ CÉGET GARANCSI ISTVÁN MILLIÁRDOS

Új többségi tulajdonoshoz került a közelmúltban több állami beruházás - köztük a Fradi-stadion - kivitelezését elnyert Market Építő Zrt., a vevő Garancsi István milliárdos üzletember frissen bejegyzett cége, a Garhartt Invest 2014 Zrt. A Garhartt a Wing Zrt.-től vette meg az 51 százalékos részesedését a Market Építőben. A Céginfo.hu adatai szerint a Fradi-stadiont is építő Market tavaly 38,6 milliárdos nettó árbevétel mellett 740 milliós üzemi eredményt ért el.

ÁFACSALÁSOKRÓL ÍRT LEVELET WELSZ ÜZLETTÁRSA HALÁLA ELŐTT

Politikusok, üzletemberek és cégek neve is szerepel abban a levélben, amit Welsz Tamás nemrég gyanús körülmények között eltűnt, feltehetőleg már halott szlovákiai üzlettársa hagyott hátra. A levélben könnyen lehet, hogy államtitkok is vannak. Dömény Zoltán februárban hagyott hátra egy búcsúlevelet, azóta senki nem tudja, hol lehet.

ELLOPTÁK AZ ELSŐ BUBIT

A biciklit a Corvin-negyednél adta le bérlője, de rosszul helyezte a dokkoló állomásba, emiatt a kerékpárt újra ki lehetett venni kölcsönzés nélkül. Valaki el is vitte. Csak azt felejtette el, hogy van beépített GPS.

ITT TÁROLNÁK A GÁZT AZ OROSZOK 

Seszták Miklós NFM-miniszter hétfőn Anatolij Janovszki orosz helyettes energiaügyi miniszterrel tárgyalt, akivel abban egyeztek meg, hogy az oroszok félmilliárd köbméter földgázt hozhatnak még tél előtt a hazai tárolókba. A tárolók töltöttsége jelenleg 43,8 százalékon áll, és a kereskedők az elérhető 4,2 milliárd köbméter kapacitásból összesen csak 2,2 milliárd köbmétert kötöttek le. Az oroszok célja a lépéssel az lenne, hogy ha télen akadozna Ukrajnán keresztül a szállítás, akkor is el tudja látni az európai vevőit elegendő földgázzal.

AZ MLSZ MEGHALLGATTA PINTÉRT

Nem született döntés Pintér Attila jövőjéről a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi ülésén. Csányi Sándor elnök "felkérte a szakmai bizottságot, hogy értékelje a válogatott teljesítményét, az elmúlt nyolc hónapban elvégzett munka fényében", az elemzések pedig elkészültek. A testület meghallgatta a szövetségi kapitány beszámolóját is.

HAMAROSAN TÉNYLEG CSAK AZOK LÁTHATJÁK A FACEBOOK-POSZTJAINKAT, AKIKNEK SZÁNJUK

A Facebook már dolgozik a Moments nevű alkalmazáson, amit privát mikromegosztásokhoz fejlesztettek ki. A szoftvert egyelőre a Facebook munkatársai tesztelik, hogy kiirtsák a programhibákat és teszteljék a funkciókat. A Moments használata egyszerű: csak ki kell majd választanunk, hogy az adott tartalmat melyik körrel szeretnénk megosztani. Ehhez persze saját köröket kell létrehoznunk; külön körbe kerülhetnek a rokonok, barátok és üzletfelek. Így könnyebben beállítható, hogy a partifotókat a barátok, a gyerek képét a nagymama lássa.

MAGYAROK HOZTÁK EL AZ ASZTROFOTÓVERSENY ELSŐ DÍJAIT

Az egyik legnagyobb értékű asztrofotóversenyen, az ASA Astrophotography Competition 2024-en az első és a második díjat is magyar fotós hozta el. Éder Iván A Szív-köd című képével lett az első, míg Fényes Lóránd a Skorpió szíve című fotóval a második. A nyertesek nem pénzt kaptak, hanem speciális, asztrofotósoknak kifejlesztett, nagy értékű csillagászati eszközöket.