Csodagyerek

2014.09.26. 18:54

SZIJJÁRTÓ PÉTERT NAGYON SZERETIK A SZÜLEI

A külügyminiszterré kinevezett Szijjártó Péter évek óta milliókkal többet tesz félre, mint amennyit keres. Azt állítja, ingatlanjai jó részét szülei vették neki, és a most megvásárolt luxusvillához is 79 millió forinttal járultak hozzá. Akárhogy is számolunk, valami nem stimmel. Az is gyanús, hogy még senki nem vádolt meg minket azzal, hogy összejátszottunk valamelyik külföldi titkosszolgálattal ebben az ügyben is.

SENKI SEM SZÓRAKOZHAT PUSZTAMÉRGESSEL

Egyértelműen a hét híre, ami az ezer fős, Csongrád megyei Pusztamérges szüreti fesztiválján és kakaspörköltfőző versenyén történt. A NAV próbavásárlást végző ellenőrei lecsaptak egy kürtőskalácsosra - szóváltás és tettlegesség, majd halál lett belőle. Kötelező elolvasnia!

AZ MTA NEM UTASÍTJA EL A DEBRECENI EGYETEM ÁJURVÉDA TANSZÉKÉT

A Debreceni Egyetem Ajurvéda Tanszéket indít - jelentette be az egyetem rektora, Debrecen polgármestere és az indiai nagykövet még szerdán. Az MTA kérésünkre pénteken kommentálta a hírt. Mint írták, az ájurvéda legfeljebb komplementer medicinaként használható; vagyis nem a konvencionális gyógyítás részeként, hanem annak kiegészítéseként. Az ájurvéda tradicionális indiai orvoslás, ami a megfelelő táplálkozásra, meditációra, masszázsra és a megfelelő életvitelre helyezi a hangsúlyt, és a betegségek hátterében misztikus energiák rossz áramlását sejti.

NEM VETTÉK FEL A LESZBIKUSOK GYEREKÉT A KISPESTI WALDORFBA

Egy leszbikus élettársi kapcsolatban élő anya hiába szerette volna beíratni a fiát a kispesti Waldorfba, elutasították őket. Az iskola azzal védekezett, hogy ez a gyerek érdeke, mert nem tudnák megvédeni az osztálytársak piszkálódásától. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság elmarasztalta az intézményt.

SZALAI ÁDÁM VISSZATÉR A VÁLOGATOTTBA

Dárdai Pál, a magyar futballválogatott kapitánya pénteken kihirdette a keretet, amely az Eb-selejtezőn Románia ellen készül fel októberre. Nagy változások nincsenek, de visszatér a kapuba Király Gábor, továbbá Gera Zoltán, a csatársorba pedig Szalai Ádám.

VÉGRE MEGINT FÚRT A CURIOSITY

A Curiosity Mars-járó május óta haladt célja, a Sharp-hegy felé, és nem használta eszközeit. Ennek most vége: a jármű a Pahrump-hegyek nevű helyen mintát vett, három sziklába fúrt bele, és fedélzeti eszközei segítségével elemezte a kőzeteket. A Curiosity már nagyon közel van céljához, de eddig is értékes felfedezésekkel szolgált: megerősítette, hogy tó és folyók voltak a területen pár milliárd évvel ezelőtt.

MEGHIÚSULHAT AZ EU-USA SZABADKERESKEDELMI MEGÁLLAPODÁS

A korábbi kijelentések és ambíciók ellenére fennáll a veszélye annak, hogy minden idők legjelentősebb gazdasági megállapodása, az Európai Unió és az Egyesült Államok között kötendő szabadkereskedelmi és befektetési egyezmény meghiúsul – mondta Financial Timesnak adott interjúban Karel De Gucht, az Európai Bizottság kereskedelmi ügyekért felelős tagja. Szerinte, ha Berlin vagy Washington nem mutat kellő politikai akaratot, akkor nagyon kevés az esély rá, hogy jövőre le lehessen zárni a tárgyalásokat, az amerikai elnökválasztási kampány előtt.

177 EZERREL TÖBBEN DOLGOZNAK 

Június-augusztusban 4 millió 158 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 4,5 százalékkal, 177 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 3,4 százalékponttal 62,4 százalékra emelkedett - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal. A munkanélküliség 7,6 százalékra esett. Már csak 341 ezer munkanélküli van hivatalosan.