Ilyenek voltunk

2014.10.07. 19:19

ORBÁN SZEGEDEN VILLANTOTT

A miniszterelnök rajtaütött a baloldali fellegváron. A kampányaktivistáknak egy padon állva tartott beszédet, a fideszes jelöltet a kilencedik emeleti lakásában kereste fel, a rajongóinak pdig azt mondta: Botka elvette, amit a rezsicsökkentéssel adtunk. Tombol a kampány Szegeden.

1795282 10152743562536093 5125514891785087974 o
Fotó: Burger Barna / Facebook

A POLITIKAMENTES PINTÉR TÉRFIGYELŐT AVATOTT

Minden bizonnyal egy fatális véletlen miatt avatták fel most, az önkormányzati választás előtt pár nappal az új, VIII. kerületi térfigyelő kamerákat. Kollégánk már az új irányítóközpontból követte nyomon a vendégek útját a rendőrségig, miközben a motorjára is figyeltek. Kocsis Máté polgármester azt mondta: semmilyen rokonságban nem áll a kocsisorral.

NYOLC KERÜLETBEN NYERHET AZ ELLENZÉK

2010-ben ez csak háromban sikerült, most azonban a Fidesz-közeli Nézőpont szerint nyolc kerületben születhet baloldali győzelem, 14-ben a Fidesz az esélyes. A 23. kerületben a független Geiger Ferenc esélyes a győzelemre. Az esélyes baloldali polgármester-jelöltek közül három MSZP-s, három DK-s, kettő pedig Együtt-PM-es. A megyei jogú városok közül Miskolcon háromesélyes a meccs, Szegeden pedig csak megszorongatni lehet Botka Lászlót.

KIOSZTOTTÁK AZ IDEI FIZIKAI NOBEL-DÍJAT

Japán kutatók kapták a nagy fényerejű kék LED feltalálásáért. Ez nagyon egyszerűnek hangzik, de valójában nem az, az InGaN (indium-gallium-nitrid) dióda tette lehetővé a már korábban is ismert monokromatikus fényforrásokkal (a vörös és a zöld LED már az 1960-as évek óta létezett) együtt a fehér fény előállítását. Ezzel pedig megnyílt az út a ma ismert kijelzők és fényforrások gyártásához.

BEPERELTE AZ MNB-T A TRANSPARENCY

Már egy hónapja nem válaszolt a Transparency International (TI) kérdéseire a Magyar Nemzeti Bank (MNB), ezért a civil szervezet perel. Kik és milyen eljárásban döntöttek az MNB öt alapítványának létrehozásáról, az azoknak adott, egyenként is sok tízmilliárdos támogatásról, milyen hatásvizsgálatok, megvalósíthatósági tanulmányok, felmérések, előkészítés előzte meg ezeket, hogyan illeszkedik ez az MNB törvényben előírt feladataihoz – többek között ezekre a kérdésekre kíváncsi a TI, ezért közérdekű adatigényléssel fordult pár héttel ezelőtt a jegybankhoz.

JOBBAN TETSZIK AZ IMF-NEK MAGYARORSZÁG 

Javultak a kelet-európai régió gazdasági kilátásai a Nemzetközi Valutaalap legfrissebb, World Economic Outlook jelentése szerint. Részben például pont Magyarország miatt. Hazánk ugyanis a korábban gondoltnál erősebb növekedést produkálhat 2014-ben és 2015-ben is. A Nemzetközi Valutaalap szakértői enyhén pesszimistábban ítélik meg a globális gazdaság kilátásait és egyúttal növekvő kockázatokat látnak.

AZ FBI SZERINT NAGY GÁZ VAN AZ AMERIKAI NETEN

"Kétféle nagyvállalat van az Egyesült Államokban. Vannak azok, akiket megtámadtak a kínai hekkerek, és azok, akik még nem tudják, hogy megtámadták őket a kínai hekkerek." - mondta az FBI igazgatója, és aztán még ijesztőbb dolgokkal folytatta, amiketitt elolvashat.

SCHUMACHER MAJDNEM NORMÁLIS ÉLETET FOG ÉLNI

Ezt mondta a hétszeres Forma1-es világbajnok egykori csapatfőnöke, Jean Todt, aki meglátogatta svájci birtokán a síbalesete után hónapokig kómában lévő, azóta lábadozó versenyzőt. Szerinte Schumacher felépülése már csak idő kérdése, de autót többé nem vezethet.