Ezt csak azért sem ússzuk meg

2014.10.27. 19:10

HÍREK A MAGYAR-AMERIKAI VISZONY KIISMERHETETLEN VILÁGÁBÓL

1. A külügyi államtitkár szerint kitűnő a kapcsolatunk az USA-val. Igaz, a beutazási tilalom ügye "rányomta a bélyegét" a kapcsolatokra, "ettől elvonatkoztatva" azonban minden a legnagyobb rendben van. Micsoda megkönnyebbülés ez, miután a nemzetközi sajtóban a firkászok Budapest és Washington viszonyában jégkorszakról beszélnek.

2. A két ország között annyira nagy a harmónia, hogy bár nem kötöttünk jogsegélyegyezményt, Polt Péter ennek ellenére kollégájához, az amerikai legfőbb ügyészhez fordult adatokért a kiadatási botrány ügyében. Nyilván mindent oda fognak adni neki.

3. De nem szólhat minden kizárólag a jó hírekről. A jelek szerint egyes, az atlantista diktátummal elégedetlen Észak-Amerikában honos élőlények máris csatlakoztak a kelet felé nyitó Magyarországhoz: mosómedvére bukkantak Ferencvárosban!

moso 1
Fotó: vadaspark-budakeszi.hu

ELON MUSK SZERINT VESZÉLYES JÁTÉK A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA

Elon Musk, a Tesla elektromos autók, illetve a polgári űrrepülés úttörőjeként ismert SpaceX alapítója egy előadáson elhangzott kérdésre válaszolva elmondta, hogy szerinte a mesterséges intelligencia az emberiségre leselkedő legnagyobb veszély. Musk szerint a tanulásra és az így megszerzett információn alapuló, önálló döntéshozásra képes számítógépes rendszerek programozói a gonoszt idézik meg, ha nem figyelnek eléggé, és az önállóan tanuló, gondolkodó és döntő gépek veszélyesebbek, mint az atomfegyverek.

HAMAROSAN ELKEZDHETJÜK A DÉLI ÁRAMLAT ÉPÍTÉSÉT 

Az MVMelnök-vezérigazgatója azt nyilatkozta a Napi Gazdaságnak, hogy hat hónapon belül elindulhat a Déli Áramlat magyarországi szakaszának építése, és a tervek szerint 2017-re át is adnák a vezetéket. A Rogán Antal vezette gazdasági bizottság múlt héten adott be egy módosító javaslatot , amiben lehetővé teTTék, hogy az uniót és a nemzetközi egyeztetést megkerülve megkezdjük a Déli Áramlat építését.

KIAKADT EGY BÍRÓ A BANKOK ELLENI PEREKEN 

Az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a K&H Bank Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében, amelyet egyben az AB határozatáig felfüggeszt, jelentette be az ügyben eljáró bíró a hétfői tárgyaláson. A végzés indoklásában a bíró kifejtette: azért fordul az AB-hoz, mert szerinte az első devizahiteles törvény több paragrafusa alaptörvénybe ütközik, sérti például a jogállamiság elvét, a tisztességes eljáráshoz való alkotmányos alapjogot, valamint veszélyezteti a jogbiztonság elvét.

MODOSULT AZ INTERNETADÓ-TERVEZET 

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfő délután be is nyújtotta módosító javaslatát az internetadóhoz ( pdf ). Az lett, amit várni lehetett: a telefonadóhoz hasonlóan a törvényhozók felső korlátot vezetnének be, a magánszemélyek maximum 700, a vállalkozók havi 5000 forintot kellene fizessenek.  A módosító szerint az adó alanya a szolgáltató és az adót áthárítani a fogyasztókra nem lehet. Utóbbit betartatni persze nagyjából lehetetlen lesz

ELHUNYT A HUNGÁRIA EGYKORI ÉNEKESNŐJE

A Plexi művésznéven is ismert Csordás Ilona halálhírét Fenyő Miklós jelentette be. A halálesetről többet egyelőre nem tudni.

Plexi és Frutti - Tűzforrás - 1989