Kiderült, mi vár ránk jövőre

2014.10.30. 19:22

25 MILLIÁRDOT VÁR A KORMÁNY INTERNETADÓBÓL 

Feszes lesz a 2015-ös költségvetés, a kormány alacsony hiányt vár és az államadósságon is nagyot vágna. Ha igaz, infláció fölötti béremelés lesz, de az adók is nőnek: jön az internetadó, sokkal több áfa- és személyi jövedelemadó bevételt vár az állam. Még többen kaphatnak közmunkát, az álláskeresés támogatása tovább csökken. A különadók maradnak, de enyhítés is várható bizonyos adónemeknél. Átalakul a cafeteria, jó lesz az első házasoknak, többet vihetnek haza a rendőrök és a katonák is. Nagyon sok pénzhez jut az állami MVM és tovább dübörögnek a stadionfejlesztések.

A TELENOR MEGÚSSZA AZ INTERNETADÓT 

A forgalom után fizetendő internetadó eredetileg nem Orbán Viktor, hanem az egyik nagy mobilszolgáltató ötlete volt a Portfolio szerint, és egy félrecsúszott lobbizás eredménye lehet. Tény, a törvényjavaslatba épített kedvezménynek köszönhetően a Telenor rövid távon teljesen megúszhatja az adófizetést. A cég ugyanakkor állítja, nincs közük az internetadó bevezetéséhez, az teljesen ellentétes az üzleti céljaikkal, és ők is azt szeretnék, ha a kormány visszavonná a javaslatot.

MOBILON FIZETHETJÜK A SÁRGA CSEKKET 

A Magyar Posta két új mobilalkalmazást mutatott be: egy üzleti és egy e-közigazgatáshoz kapcsolódó appot. Az üzleti alkalmazással jövő év elejétől már az összes újonnan kiállított sárga és fehér csekket be lehet majd fizetni QR-kód beolvasásával. A Postai Agora alkalmazás néven péntektől elérhető a mobilappstore-okban.

MARAD A BIZONYTALANSÁG UKRAJNÁBAN

Nem cáfolt rá a pesszimista jóslatokra az új ukrán parlament: nyert a két szövetséges, de egyből egymásnak is ugrottak a kormányalakításon. Az új kormány, ha feláll, sokak szerint legfeljebb egy évig fog tudni működni, és sem a kelet-ukrajnai oroszbarát szeparatisták leszerelésére, sem a gazdasági, pénzügyi gondok enyhítésére nem lesz ereje.

ÁTTÖRÉS: SVÉDORSZÁG ELISMERTE PALESZTINÁT

Stockholm ezzel az EU első nem kelet-európai tagja, amely így döntött. Magyarország, Bulgária, Románia, Csehország és Szlovákia 1988-ban ismerte el az arab államot. A svéd külügyminiszter végleges megállapodást szeretne Palesztina és Izraellel való békés együttéléséről. A Közel-Kelet nem IKEA bútor – reagált az izraeli külügyminiszter.

NAPI ÁLLATOS: FEKETEMACSKA-VÉSZHELYZET A SÁTÁNISTÁK MIATT

Október közepe óta egyetlen fekete és fehér macskát sem ad örökbe a Noé Állatotthon, nehogy halloweenkor sátánista szeánszok áldozatai legyenek. Nem lennénk most a fekete és fehér macskák helyében, de azért áldozóállat nélkül maradó sátánistáknak sem lehet túl könyű.

PINTÉR: HÁTBA SZÚRTAK

A volt szövetségi kapitány a menesztése óta először szólalt meg. Érezte, hogy nem minden játékosa áll mellette, és utólag nem mindenkit hívott volna meg. Megviselte, hogy a szurkolók tüntettek ellene, további részletek itt.

2
Fotó: Illyés Tibor

TÉNYLEG LESZ SAJÁT SPORT- ÉS ZENECSATORNÁJA A KÖZMÉDIÁNAK

Petőfi TV és M4 Sport néven két új csatornát is indít a köztévé, vagyis igazak voltak azok a információk, hogy  saját sportadót indítanak . A Petőfi TV az M2 esti műsorsávjában kap helyet este 8 órától reggelig március 15-től, a 16-35 éves korosztályt megcélzó műsoraival.  A korábban már megszellőztetett sportcsatorna végül nem M5, hanem M4 néven indul el, és kifejezetten a magyar sportra fókuszálnak összesen tizenhat kiemelt sportágról fognak biztosan rendszeresen beszámolni.