Simon, Szimonetta
-1 °C
15 °C

Vásárolhat-e jövőre Nyers Rezső vasárnap paypass-os kártyával?

2014.11.04. 19:01

NEM TUDNI MÉG, LESZ-E VASÁRNAPI PLÁZASTOP

Arra a kérdésre, hogy jövőre lehet-e internetadó, a Orbán azt válaszolta: "szerintem nem". Ezt a a Fidesz-KDNP-frakció ülése után mondta ezt. Most úgy gondolja, hogy a távközlési adó kiterjesztését levették a napirendről, az pedig egy jogtechnikai kérdés, hogy melyik nap nyújtják be a parlamentnek az erre vonatkozó indítványt. A KDNP sokadszorra bedobott ötletéről, a nagy boltok vasárnapi kötelező zárva tartásáról azt mondta, hogy majd még értekeznek róla.

A BANKOK CSAK 3 ÉVENTE VÁLTOZTATHATNÁNAK A KAMATON FOGYASZTÓI HITELEKNÉL 

A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy a fogyasztói kölcsönszerződéseknél a bankok csak háromévente változtathassanak a kamaton, kamatfeláron. Akkor is csak úgy, ha a bank előtte meghatároz egy kamatváltoztatási mutatót, amit a jegybanknak jóvá kell hagynia. Más díjakat csak az inflációval változtathatnának meg. A késedelmi kamat mértékét is maximálná a Fidesz-KDNP. Emellett ingyenes kölcsönszerződés-felmondási jogot biztosítanának a hitelfelvevőknek, szintén háromévente. 

AZ MNB ÁTVETTE TÖRÖCSKEIÉK BANKJÁNAK IRÁNYÍTÁSÁT

Az MNB mától felügyeleti biztosokat rendelt ki a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-hez, és korlátozásokat léptetett életbe náluk. Úgy is le lehetne fordítani a dolgot, hogy eltűnt a pénz és zavarosan működik a pénzintézet. A bank kártyái működni fognak , de ezen túl csak 5 millió forintig lehet hozzáférni az ottani betétekhez vagy más, banknak kölcsönadott összeghez. A bank tavaly 2 milliárdos veszteséget szenvedett el, és állólag kivágták a fél vezetőséget, mert ez a bank jegyzett tőkéjének harmada volt.

NEM JÖNNEK A NORVÉGOK

Tove Skarstein budapesti norvég nagykövet közölte, hogy nem fogadják el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter meghívását a Norvég Civil Alapnál folytatott Kehi-ellenőrzés megtárgyalására. Mint mondta, az illetékes norvég miniszter nem fogadta el a meghívást. Mint ismert, október 22-én lett nyilvános a Kehi jelentése, a hivatal a vizsgált 63 projektből 61 esetben állapított meg szabálytalanságot. Ezt követően Lázár János még aznap kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be: a Kehi-vizsgálat bizonyította, hogy az Ökotárs visszaélt a norvég kormány bizalmával.

BISZKU UTÁN NYERS REZSŐ

Novák Előd, a Jobbik alelnöke feljelentést tesz Nyers Rezső, az MSZMP KB egykori tagja, az MSZP első elnöke ellen felbujtóként elkövetett emberölés, jogellenes fogva tartás és bűnpártolás miatt, mivel szerinte részt vett Nagy Imre és társai kivégzésében. Novák Előd ezt kedden közölte sajtótájékoztatón, amikor mécseseket gyújtott Biszku Béla budapesti házának kerítésénél a volt politikus áldozatainak emlékére.

SÚLYOS BIZTONSÁGI HIBA AZ ÉRINTÉSSEL MŰKÖDŐ BANKKÁRTYÁKBAN

Brit kutatók jöttek rá, hogyan lehet kijátszani a kártyák PIN-kódot kérő rendszerét, és megkopasztani a tulajddonosaikat egy mozdulattal. Pánikra azért nincs ok, a Magyarországon elterjedt Paypass rendszernél a trükk nem működik. Bővebben itt.

ITT EGY ROHADT NAGY NAPFOLT, ÉS SENKI NEM ÉRTI

24 éve nem láttak a csillagászok akkora napfoltot, mint az AR 2192 jelű. Nagyobb, mint a Jupiter. És senki nem tudja, hogyan és miért nőtt ekkorára. Jelenleg nem látható, mert a Nap épp a másik felét fordítja felénk, de két hét múlva, ha körbefordult a Nap, megint bekerül a látóterünkbe, és tovább vizsgálhatják.

MEGHALT MARGITAI ÁGI SZÍNÉSZ

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész rövid, súlyos betegség után november 4-én otthonában, szerettei körében elhunyt. Utoljára a Senki szigete című magyar filmben láttuk, ebben a rövidfilmben pedig Haumann Péterrel játsszák a főszerepet: 

Fasírt

MEGGYÓGYULT A HERERÁKKAL KEZELT FUTBALLISTA

Jonas Gutiérrez a Newcastle United játékosa, gyógyultnak nyilvánították. Másfél éve egy bajnokin sérült meg egy ütközésnél, a fájdalma nem szűnt, ezért vizsgálták meg alaposabban, és kiderült, hogy rákos. A huszonkétszeres argentin válogatott játékos kemoterápiás kezelésen esett át, a bal heréjét el kellett távolítani.