Dominódöntő napunk volt

2014.11.05. 19:40 Módosítva: 2014.11.05. 19:42

VIDA AZ EGYIK KITILTOTT

Hogy a NAV elnöke nem mond igazat vagy a kormány, azt nem tudni, mindenesetre Vida Ildikó interjújából, kiderült: rajta van az amerikai tiltólistán. Állítása szerint azonban erről már jóval korábban értesített valakit a kormányból – ez a valaki azonban nem közvetlen felettese, Varga Mihály volt. Sok a kérdés és a hazugság az ügy körül, de ön is hasznot húzhat: ha jól megtippeli, hogy mikor távozik a posztjáról Vida Ildikó, megcsináljuk az adóbevallását.

ŐK A LEGGAZDAGABB MAGYAROK

Kijött a Forbes a 33 leggazdagabb magyar nevével, meglepetés is van. Amerikai módszertannal számolva mondják meg, hogy kik vannak az élbolyban. Gattyán György a leggazdagabb, mögötte Csányi Sándor és Demján Sándor következik. A listára a 16. helyen felkerült Simicska Lajos is 45,3 milliárdos vagyonnal.

BOTRÁNYOS EXPOLGÁRMESTERBŐL KANCELLÁR

A kancellárok feladata a felsőoktatási intézmények pénzügyeinek menedzselése, ezért is különös, hogy Balog Zoltán miniszter a Budapesti Gazdasági Főiskola kancellárjának azt a Dietz Ferencet nevezte ki, aki Szentendre vezetőjeként olyannyira meggyengítette a város pénzügyi helyzetét, hogy a Fidesz nem is merte újra a polgármesteri székbe ültetni.

TAROLTAK A REPUBLIKÁNUSOK

A képviselőház mellé a szenátust is megszerezték a republikánusok a félidős választásokon, ahol a kormányzójelöltjeik is több demokrata államot elhódítottak. Barack Obama elnök népszerűsége egyébként is alacsony, most nehéz két év vár rá elnöksége végére. Innentől hamarosan kezdődik a versenyfutás, minden a 2016-os elnökválasztásról szól majd. Colorado és Washington államok után a félidős választással egyidőben tartott népszavazásokon élvezeti cikként is legalizálták a marihuánát Oregonban, Alaszkában és a fővárosban, Washingtonban is.

A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MÁR OKOSABB MINT EGY GIMNAZISTA

Újabb fontos határt lépett át a mesterséges intelligencia kutatása. Egy japán fejlesztésű szoftver a standard japán főiskolai felvételi teszten jobb pontszámot ért el, mint a középiskolás diákok átlaga (pedig a japán oktatás az egyik legerősebb a világon). Mindezt úgy, hogy nem alakították át a kérdéseket a gép számára, hogy könnyebben értelmezze őket, hanem betűről betűre ugyanazt kapta, mint a diákok.

HAMILTON HÁBORÚBAN ÁLL ROSBERGGEL

A Guardiannak adott interjúban mesélt a Forma1-es pilóta a csapattársával való kapcsolatáról, amely a Belga GP-n mérgesedett el egy baleset miatt. Hamilton 24 ponttal vezeti a tabellát két futammal a vége előtt. Szerinte az idén vezetett a legjobban, de úgy látja, csapattársa minden hétvégén képes újrakezdeni a nulláról. 

30 ÉVE NINCS ILYEN LÁTVÁNYOS ŰREPOSZ

A héten mozikba kerül Christopher Nolan régóta várt filmje, a Csillagok között. A vizuális orgiát kötelező moziban nézni, az űr nagyon régóta nem volt ilyen hideg és hatalmas, de a százas zsepit is készítsük be a pattogatott kukorica mellé. Kritika