Nem csak az autópályán döntünk ámokfutási világrekordot

2014.11.20. 18:52

LASSAN CIKI LESZ NEM A KÜLÜGYBEN DOLGOZNI

Nem, nem a teljes munkaképes korú népességnek, csak Szijjártó Péter dunakeszi futsalcsapatának tagjainak, közülük ugyanis – a külügyminiszteren kívül – négyen is a tárcát erősítik. A minisztérium magyarázata: azonos hobbijú emberekről van szó.

900 MILLIÓNYI KÖZPÉNZT KÖLTÖTT KAMPÁNYÁRA A FIDESZ

A kormánypárt ősszel kétmilliárdot költött a kampányára, de ebből csak 1,1 milliárdot fizetett saját maga: a többit a kormány és a fideszes önkormányzatok állták. Mé', gond?

VISSZACSINÁLNAK MINDENT: CSAK BÉNÁZÁSBÓL FOGADTÁK EL ÚGY A TÖRVÉNYT, HOGY TÖNKRE MENJENEK AZ ITALNAGYKEREK, NEM DIREKT

A kormány  mégsem teszi tönkre  száznál is több kisebb forgalmú ital-nagykereskedő életét. Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság fideszes elnöke cikkünk  megjelenése után elmondta, csak egy hiba miatt fogadták el így a törvényt, valójában nem akarják felforgatni az italpiacot. Úgyhogy majd utólag még módosítják a szabályokat, hogy a kisebb forgalmú kereskedők mégse lehetetlenüljenek el. Reggel arról beszámoltunk, a jövedéki törvény kedden elfogadott módosítása a jövedéki biztosíték összegét a vállalkozások forgalmától függetlenül 150 millió forintban határozta meg.

NEM ENGEDIK GYORSULNI A VILLAMOSOKAT 

Milliárdokért újították fel az 1-es villamos vágányait, hogy 60-nal lehessen rajtuk menni. Tízmilliárdokért vesz rá a város 70 km/óra végsebességű villamosokat. Egy dologra nem gondoltak csak: a kreszre.

ÁMOKFUTÁSI VILÁGREKORD AZ M3-ON

Több megyén keresztül hajtott az autópályán a forgalommal szemben két férfi, akiket Nyíregyházán akartak igazoltatni, de csak Heves megyében sikerült elcsípni. Az eset szerda éjjel történt, valószínűleg ezért nem történt baleset.

FÉLMILLIÓ EURÓT NYERT EGY MAGYAR STARTUP

Magyar startup nyerte a finnországi Slush nevű rendezvény 500 ezer eurós, vagyis nagyjából 150 millió forintos fődíját. Az Enbrite.ly egy olyan szolgáltatással győzte meg a verseny zsűrijét, ami kirostálja az internet forgalmából azt, amit emberek generálnak. Ez azért fontos, mert jelenleg tízből három internetes kattintást robotok végeznek. A weboldalak kódjába könnyen beépíthető megoldás folyamatosan gyűjti és elemzi a forgalmi adatokat, és riasztja az oldal gazdáját, ha valami furcsát talál.

BALAGE LETT AZ ÉV INFORMATIKAI ÚJSÁGÍRÓJA

Az Index.hu munkatársa kapta idén a Kovács Attila-díjat, mely annak az újságírónak jár, aki az adott évben a legtöbbet tette az infokommunikáció népszerűsítése érdekében. Tóth Balázs, azaz Balage 11 éve az Index Tech rovatának szerzője és szerkesztője, a díjat ma kapta meg

BÁRDOS ANDRÁS CELEB VOLT, KIMENTETTÉK

"Az én meggyőződésem, hogy bár az RTL kezeli legjobban a bulvármédiát, ők is elkövetik azt a hibát, hogy gyakran olyan alakokat tesznek középre, akiknek nincs sztorijuk, és ezzel saját magukkal szúrnak ki. És akkor erre mondta Kolosy Péter, hogy jó, akkor mutasd meg magad a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben, ami a tévés palettán messze a legtávolabb áll tőlem." Bárdos András mesélt arról, miért ivott gnúszemet

VETTEL A FERRARIÉ, ALONSO MEGY A...

Hivatalosan is bejelentette a Ferrari, hogy a következő Forma1-es szezontól Sebastian Vettel náluk folytatja, és Kimi Raikkönennek lesz a csapattársa. Ezt mondta a német világbajnok:

A Forma-1-es karrierem következő szakaszát a Ferrarinál töltöm, amivel egy régi álmomat váltom valóra.

Alonso a McLarenhez megy, de még nem jelentették be.