Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

A Fidesz és még mások is vesztettek

2014.12.10. 20:06

ZUHANÓREPÜLÉSBEN A FIDESZ ÉS ORBÁN

12 százalékot esett egyetlen hónap alatt a nagyobbik kormánypárt támogatottsága a teljes népesség körében. A Medián szerdán nyilvánosságra hozott felmérése szerint nemcsak a párt, hanem Orbán Viktor népszerűsége is nagyon megsínylette az utóbbi időszak botrányait, visszatetsző döntéseit, 16 százalékot esett a népszerűsége.

SEMJÉNÉK ELTITKOLNÁK, HOGYAN OSZTJÁK AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT

A Miniszterelnökség mindent megtesz, hogy ne kelljen kiadnia azokat az adatokat, hogy mikor melyik településen hányan kérelmeztek kettős állampolgárságot, és közülük hányan kapták is meg.  Még ősszel lepleztük le  kétrészben , hogy tízezrével ömlenek be hozzánk ukrán papírokkal oroszok, fehéroroszok, kazahok vagy épp szerbek, románok – és tulajdonképpen bárki, akinek van egy kis pénze uniós állampolgárságra. A szóban forgó adatokat azóta probáljuk megkapni, de hiába

LEMONDOTT AZ HBO MAGYAR SZÁRMAZÁSÚ VEZETŐJE

Az amerikai HBO saját fejlesztés, a HBO Go helyett egy külső céggel oldják majd meg streaming-szolgáltatásukat 2015-től. A cég leállította a Maui nevű projektet, amely házon belül oldotta volna meg a szolgáltatást. Az ok részben az, hogy a vállalat nem volt elégedett az amerikai HBO Go megbízhatóságával. A döntés miatt Berkes Ottó, a HBO technológiai igazgatója lemondott.

SEMJÉN NEMET MOND A FIDESZ EGYHÁZI TÖRVÉNYÉRE

 Elfogadhatatlannak tartja Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, hogy a Fidesz a német modell alapján kidolgozott új egyházi és vallási törvényt akar elfogadtatni. A pártelnök azt ígéri, hogy a KDNP minden eszközt bevet, és keresztbe fog feküdni a törvénynek.

BOLGÁROK BUHERÁLTÁK A BANKJEGYKIADÓT

 Novemberben összesen 4 bolgár állampolgárt fogtak el a rendőrök, akik összesen legalább 69 ember bankkártyájának adatait szerezhették meg egy bankjegykiadó automatára szerelt eszközzel. A megszerzett adatokkal ismeretlen társaik Malajziában, Amerikában és Peruban több mint 3,5 millió értékben kíséreltek meg pénzt felvenni, de a pontos kárérték megállapítására még a bankoktól várják az adatokat a rendőrök.

EGY OROSZ IPARMÁGNÁS NOBEL-DÍJAT VETT, HOGY AZTÁN VISSZAADJA A DÍJAZOTTNAK

Oroszország leggazdagabb embere, Aliser Uszmanov megvásárolta James D. Watson Nobel-díját, hogy visszaadja a tudósnak. Watson 1962-ben kapott Nobel-díjat a DNS szerkezetének felfedezéséért. A New York-i Christie's aukciósházban adta el, 4,7 millió dollárért (1,16 milliárd forint), ami világrekord: ennyit még sosem adtak Nobelért.  Uszmanov azt mondta Watsonról, hogy „az emberiség történetének egyik legnagyobb biológusa”.

JÖVŐRE IS VERHETETLEN LESZ A MERCEDES A FORMA 1-BEN

Aggódik Chris Horner RBR-főnök, hogy jövőre még erősebb lesz a Mercedes, holott szinte már az idén sem lehetett legyőzni. A Ferrari is kiskapukat keres, hogy február után is lehessen a motort fejleszteni, de úgy néz ki, a Mercedes idei szintjére tudnak csak felérni, míg a Mercedes még 70 lóerővel erősebb autóra lesz képes.

AZ ÉV MAGYAR FUTBALLISTÁJÁT JUHÁSZ ROLANDNAK HÍVJÁK

A hazai sportszövetségek közül az idén 50 sportág szövetsége választotta meg legjobbjait. A hosszú listát itt találja. A nagyobb nevek közül Michelisz Norbert, Hosszú Katinka, Cseh László, Varga Dénes, Miklós Editet emeltük ki, és a címben Juhász Rolandot.