Judit
3 °C
7 °C

A Fidesz és még mások is vesztettek

2014.12.10. 20:06

ZUHANÓREPÜLÉSBEN A FIDESZ ÉS ORBÁN

12 százalékot esett egyetlen hónap alatt a nagyobbik kormánypárt támogatottsága a teljes népesség körében. A Medián szerdán nyilvánosságra hozott felmérése szerint nemcsak a párt, hanem Orbán Viktor népszerűsége is nagyon megsínylette az utóbbi időszak botrányait, visszatetsző döntéseit, 16 százalékot esett a népszerűsége.

SEMJÉNÉK ELTITKOLNÁK, HOGYAN OSZTJÁK AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT

A Miniszterelnökség mindent megtesz, hogy ne kelljen kiadnia azokat az adatokat, hogy mikor melyik településen hányan kérelmeztek kettős állampolgárságot, és közülük hányan kapták is meg.  Még ősszel lepleztük le  kétrészben , hogy tízezrével ömlenek be hozzánk ukrán papírokkal oroszok, fehéroroszok, kazahok vagy épp szerbek, románok – és tulajdonképpen bárki, akinek van egy kis pénze uniós állampolgárságra. A szóban forgó adatokat azóta probáljuk megkapni, de hiába

LEMONDOTT AZ HBO MAGYAR SZÁRMAZÁSÚ VEZETŐJE

Az amerikai HBO saját fejlesztés, a HBO Go helyett egy külső céggel oldják majd meg streaming-szolgáltatásukat 2015-től. A cég leállította a Maui nevű projektet, amely házon belül oldotta volna meg a szolgáltatást. Az ok részben az, hogy a vállalat nem volt elégedett az amerikai HBO Go megbízhatóságával. A döntés miatt Berkes Ottó, a HBO technológiai igazgatója lemondott.

SEMJÉN NEMET MOND A FIDESZ EGYHÁZI TÖRVÉNYÉRE

 Elfogadhatatlannak tartja Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, hogy a Fidesz a német modell alapján kidolgozott új egyházi és vallási törvényt akar elfogadtatni. A pártelnök azt ígéri, hogy a KDNP minden eszközt bevet, és keresztbe fog feküdni a törvénynek.

BOLGÁROK BUHERÁLTÁK A BANKJEGYKIADÓT

 Novemberben összesen 4 bolgár állampolgárt fogtak el a rendőrök, akik összesen legalább 69 ember bankkártyájának adatait szerezhették meg egy bankjegykiadó automatára szerelt eszközzel. A megszerzett adatokkal ismeretlen társaik Malajziában, Amerikában és Peruban több mint 3,5 millió értékben kíséreltek meg pénzt felvenni, de a pontos kárérték megállapítására még a bankoktól várják az adatokat a rendőrök.

EGY OROSZ IPARMÁGNÁS NOBEL-DÍJAT VETT, HOGY AZTÁN VISSZAADJA A DÍJAZOTTNAK

Oroszország leggazdagabb embere, Aliser Uszmanov megvásárolta James D. Watson Nobel-díját, hogy visszaadja a tudósnak. Watson 1962-ben kapott Nobel-díjat a DNS szerkezetének felfedezéséért. A New York-i Christie's aukciósházban adta el, 4,7 millió dollárért (1,16 milliárd forint), ami világrekord: ennyit még sosem adtak Nobelért.  Uszmanov azt mondta Watsonról, hogy „az emberiség történetének egyik legnagyobb biológusa”.

JÖVŐRE IS VERHETETLEN LESZ A MERCEDES A FORMA 1-BEN

Aggódik Chris Horner RBR-főnök, hogy jövőre még erősebb lesz a Mercedes, holott szinte már az idén sem lehetett legyőzni. A Ferrari is kiskapukat keres, hogy február után is lehessen a motort fejleszteni, de úgy néz ki, a Mercedes idei szintjére tudnak csak felérni, míg a Mercedes még 70 lóerővel erősebb autóra lesz képes.

AZ ÉV MAGYAR FUTBALLISTÁJÁT JUHÁSZ ROLANDNAK HÍVJÁK

A hazai sportszövetségek közül az idén 50 sportág szövetsége választotta meg legjobbjait. A hosszú listát itt találja. A nagyobb nevek közül Michelisz Norbert, Hosszú Katinka, Cseh László, Varga Dénes, Miklós Editet emeltük ki, és a címben Juhász Rolandot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?