Judit
2 °C
7 °C

Most végre befejeződhet a hablatyolás

2014.12.11. 19:07

VIDA TÉNYLEG FELJELENTETTE GOODFRIENDET

Csütörtök délelőtt Vida Ildikó feljelentette André Goodfriendet. A NAV elnöke nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős sérelmet okozó rágalmazás miatt tett feljelentést az amerikai ügyvivő ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen. Orbán Viktor múlt héten felszólította Vida Ildikót, hogy perelje be Goodfriendet. „Itt a lehetőség, hogy a bizonyítékok nélküli hablatyolásból az egész ügyet a jog egyértelmű és tiszta világába helyezzük át" – mondta a kormányfő.

AZ IPSOSNÁL IS ZUHANT A FIDESZ

 Az Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatása szerint október és november között 35-ről 30 százalékra apadt a Fidesz tábora, és az elmúlt hetekben is folytatódott ez a tendencia: további 5 százalékponttal csökkent a támogatók aránya, így most a választókorúak 25 százaléka áll a kormánypárt mögött. A Fidesz gyengüléséből az Ipsosnál se profitált a többi párt. A Jobbik 12-ről 14 százalékra nőtt, az MSZP maradt 11 százalékon. A futottak még kategóriában a DK és az LMP 3-3, az Együtt 1 százalékon áll.

INGYEN EHETNEK A RÁSZORULÓK GYEREKEI

2016 januárjától ingyen étkezhetnek a bölcsődékben és óvodákban azok a gyerekek, akik olyan családokban élnek, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön. idén például 66 ezer forint a nettó minimálbér, ennek a 130 százaléka 86 426 forint, tehát azok kaphatnának ingyenes étkezést, akiknél ennél kevesebb a családban az egy főre jutó jövedelem.

A MICROSOFT ÉS A GOOGLE PERELI AZ ADBLOCKOT

Francia kiadók egy csoportja, helyi újságok és nagy nevek, mint a Microsoft és a Google, azt tervezik, hogy beperlik az AdBlock nevű reklámblokkoló fejlesztőjét, mivel a megoldása hatással van az ő webalapú megoldásaikra. Az Adblock Plus nevű szoftvernek önmagában csak Franciaországban ötmillió felhasználója van, összesen pedig 144 millióan használják. A kiadók azt remélik, hogy a per után kevesebben fogják használni ezeket a megoldásokat.

VIZET TALÁLT A ROSETTA AZ ÜSTÖKÖSÖN, DE NEM OLYAT, AMILYEN A FÖLDÖN VAN

Új eredményeket közöltek szerda este a Rosetta űrszonda által vett minták vizsgálata után. Az eredmények kétségbe vonják az eddigi elméletet, miszerint a víz üstökösökkel érkezett a Földre. Az adatok szerint a 67P üstökösön talált vízgőz jelentősen más összetételű vízből származik, mint ami a Föld bolygón található: a hidrogén-deutérium arány kizárja, hogy a most megvizsgált üstököshöz hasonló lehetett volna a Földre a vizet hozó objektum. Rejtélyes a dolog, mert más üstökösökön már kimutattak a földivel megegyező deutériumtartalmú vízgőzt. Most az tűnik valószínűnek, hogy nem üstökösök, hanem aszteroidák hozták a vizet a Földre.

HT Comet on 20 Nov NavCam ll 141210 16x9 992
Fotó: NAVCAM/Rosetta/ESA

ALONSO-BUTTONNAL MEGY JÖVŐRE A MCLAREN

A McLaren Honda Jenson Buttonnal és Fernando Alonsóval versenyzik 2015-ben a Forma 1-ben. A bejelentés azért csúszott heteket, mert nem tudták eldönteni, Buttont vagy idei másik versenyzőjüket, Kevin Magnussent tartsák meg. A 34 éves brit  a 16. idényét kezdi meg jövőre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?