Most végre befejeződhet a hablatyolás

2014.12.11. 19:07

VIDA TÉNYLEG FELJELENTETTE GOODFRIENDET

Csütörtök délelőtt Vida Ildikó feljelentette André Goodfriendet. A NAV elnöke nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős sérelmet okozó rágalmazás miatt tett feljelentést az amerikai ügyvivő ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen. Orbán Viktor múlt héten felszólította Vida Ildikót, hogy perelje be Goodfriendet. „Itt a lehetőség, hogy a bizonyítékok nélküli hablatyolásból az egész ügyet a jog egyértelmű és tiszta világába helyezzük át" – mondta a kormányfő.

AZ IPSOSNÁL IS ZUHANT A FIDESZ

 Az Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatása szerint október és november között 35-ről 30 százalékra apadt a Fidesz tábora, és az elmúlt hetekben is folytatódott ez a tendencia: további 5 százalékponttal csökkent a támogatók aránya, így most a választókorúak 25 százaléka áll a kormánypárt mögött. A Fidesz gyengüléséből az Ipsosnál se profitált a többi párt. A Jobbik 12-ről 14 százalékra nőtt, az MSZP maradt 11 százalékon. A futottak még kategóriában a DK és az LMP 3-3, az Együtt 1 százalékon áll.

INGYEN EHETNEK A RÁSZORULÓK GYEREKEI

2016 januárjától ingyen étkezhetnek a bölcsődékben és óvodákban azok a gyerekek, akik olyan családokban élnek, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön. idén például 66 ezer forint a nettó minimálbér, ennek a 130 százaléka 86 426 forint, tehát azok kaphatnának ingyenes étkezést, akiknél ennél kevesebb a családban az egy főre jutó jövedelem.

A MICROSOFT ÉS A GOOGLE PERELI AZ ADBLOCKOT

Francia kiadók egy csoportja, helyi újságok és nagy nevek, mint a Microsoft és a Google, azt tervezik, hogy beperlik az AdBlock nevű reklámblokkoló fejlesztőjét, mivel a megoldása hatással van az ő webalapú megoldásaikra. Az Adblock Plus nevű szoftvernek önmagában csak Franciaországban ötmillió felhasználója van, összesen pedig 144 millióan használják. A kiadók azt remélik, hogy a per után kevesebben fogják használni ezeket a megoldásokat.

VIZET TALÁLT A ROSETTA AZ ÜSTÖKÖSÖN, DE NEM OLYAT, AMILYEN A FÖLDÖN VAN

Új eredményeket közöltek szerda este a Rosetta űrszonda által vett minták vizsgálata után. Az eredmények kétségbe vonják az eddigi elméletet, miszerint a víz üstökösökkel érkezett a Földre. Az adatok szerint a 67P üstökösön talált vízgőz jelentősen más összetételű vízből származik, mint ami a Föld bolygón található: a hidrogén-deutérium arány kizárja, hogy a most megvizsgált üstököshöz hasonló lehetett volna a Földre a vizet hozó objektum. Rejtélyes a dolog, mert más üstökösökön már kimutattak a földivel megegyező deutériumtartalmú vízgőzt. Most az tűnik valószínűnek, hogy nem üstökösök, hanem aszteroidák hozták a vizet a Földre.

HT Comet on 20 Nov NavCam ll 141210 16x9 992
Fotó: NAVCAM/Rosetta/ESA

ALONSO-BUTTONNAL MEGY JÖVŐRE A MCLAREN

A McLaren Honda Jenson Buttonnal és Fernando Alonsóval versenyzik 2015-ben a Forma 1-ben. A bejelentés azért csúszott heteket, mert nem tudták eldönteni, Buttont vagy idei másik versenyzőjüket, Kevin Magnussent tartsák meg. A 34 éves brit  a 16. idényét kezdi meg jövőre.