Árpád
-2 °C
4 °C

pÉNTEK ESTE VAN. tÉNYLEG HÍREKET AKAR OLVASNI?

2014.12.12. 19:30

NYOMOZNAK BUNGE-ÜGYBEN

Befolyással való üzérkedés miatt nyomoz a rendőrség ismeretlen tettes ellen abban az ügyben, amit először az Index írt meg, nem sokkal a kitiltási botrány után: eszerint kormányközeli személyek megkeresték a Bunge nevű amerikai étolajgyártó céget és stratégia megállapodást ajánlottak annak fejében, hogy a cég szintén visszacsorgatja a megállapodással összefüggésben szerzett pénzek egy részét. Úgy tudjuk, hogy ez volt az egyik olyan ügy, amely miatt magyar kormánytisztviselőknek és kormányhoz közel álló üzletembereknek megtiltották a beutazást az Egyesült Államokban.

JANUÁR VÉGÉRE HALASZTOTTA AZ NGM AZ ÁFACSALÁS ELLENI ELLENŐRZÉS BEVEZETÉSÉT

Péntek reggel írtuk meg , hogy az NGM új áfacsalás-ellenes csodafegyvere, az elektronikus közúti ellenőrző rendszer (ekaer) bevezetése kiakasztja az érintetteket, mert úgy látják, egész egyszerűen nem tudnak eleget az új rendszernek, és idejük sincs arra, hogy rendesen felkészüljenek az átállásra. Az NGM is visszavett aztán a tempóból, de nem sokat, január közepe helyett január végéig lehet büntetlenül árut fuvarozni a szükséges engedély nélkül. De még így is nagyon sok a megoldandó kérdés

A CBA-MODELLEL TERJESZKEDNE TOVÁBB A SPAR

Intenzívebbé teszi a 2012-ben megkezdett franchise-hálózat bővítését, amivel a CBA-hoz hasonlóan ki tud bújni  az élelmiszerlánc-felügyeleti díjnak hívott legújabb különadó megfizetése alól a Spar.  A Spar Magyarország  Kft. az élelmiszerláncokat sújtó különböző intézkedésekre, valamint a piaci változásokra azzal válaszol, hogy 2012-ben megkezdett franchise-hálózat bővítését intenzívebbé teszi, és újragondolja a fejlesztéseket és bővítéseket  

SCHIFFER JÓZSÁT KÉSZ TÁMOGATNI

Az egykor MDF-, majd MDNP-tag Józsa Lászlót ajánlják Schiffer Andrásék az MSZP-nek és a Jobbiknak, hogy be tudják húzni az erősen jobboldali körzetet a veszprémi időközi választáson. Korábban az LMP-társelnök azt mondta az Indexnek, hogy kizárólag a baloldali szavazatok optimalizálásával nincs esély a fideszes jelölt, Némedi Lajos alpolgármester legyőzésére. Ehhez szerinte LMP-s és jobbikos támogatásra is szükség van. Józsának az LMP-vel 2013 ősze óta van informális kapcsolata, de nem tagja a pártnak. Az Európai Bizottság szerint nem baj, hogy Navracsics Tibor uniós biztos részt vett a veszprémi kampányban, nevezetesen ő mutatta be Némedit. Előzőleg Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő fordult a bizottsághoz ez ügyben.

AZ OMBUDSMAN IS ELMARASZTALTA A RENDŐRSÉGET

Az alapvető jogok biztosa szerint is a nemi erőszak áldozatait tették felelőssé azok a rendőrségi videók, amelyek feltehetően megelőző és felvilágosító szándékkal készültek, de nagyon félrement az üzenetük. A Baranya megyei rendőrség kisfilmjei kicsapták a biztosítékot, számos civil szervezet tiltakozott az áldozathibáztatás ellen, volt egy tüntetés, és Nem tehetsz róla, tehetsz ellene néven Facebook-csoport is alakult.

57 MILLIÓÉRT MEGVALÓSÍTJÁK A BUKOTT POLGÁRMESTER KAMPÁNYÍGÉRETÉT

A siófoki képviselő-testület csütörtöki döntése szerint, akinek már van sorszáma, megkapja a várostól a beígért ingyen okostelefont, új igénylést azonban már nem fogadnak el, és ezzel lezárul az országos botránnyá fajult kampányhúzás. Szeptember végén jelentette be Balázs Árpád akkori fideszes polgármester, hogy minden 18. életévét betöltött siófoki okostelefont kap a várostól, ha kér. A telefonhoz elég, ha Siófok-kártyát igényel, ez 1800 forintért kiváltható.

NEKIMEGYÜNK A 2024-ES OLIMPIÁNAK

A MOB februárban elfogadja a terveket, és megpályázza a 2024-es olimpia rendezését, jelentette be Borkai Zsolt elnök. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a héten reformcsomagot fogadott el, egy rakat szigorú feltételen lazítottak, így Budapest más fővárosokkal, de akár Győrrel vagy Debrecennel együtt is pályázhat.  

59-SZERES VÁLOGATOTT A FRADIBAN

Hajnal Tamás pályafutása röviden: Schalke 04 – Saint-Truiden – Kaiserslautern – Karlsruhe – Borussia Dortmund – Stuttgart – Ingolstadt – Ferencváros.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?