Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindenki jobban él mint 400 éve

2014.12.15. 21:04

TÚLÉLTÜK AZ ORSZÁGOS FORGALOMLASSÍTÁST

A LIGA, a dohányipari dolgozók szakszervezete és más csatlakozó szervezetek országos forgalomlassítást tartottak hétfőn, hatalmas dugók mégsem lettek. A szakszervezetek a bérfejlesztésért, a munka törvénykönyvének felülvizsgálatáért, az alkotmányos sztrájkjogot elvonó sztrájktörvény módosításáért, a korkedvezményes nyugdíjrendszer megtartásáért és a béren kívüli juttatások adózásának változatlanul hagyásáért tüntettek. Budapest körül furgonokkal zártak le fél útpályákat, majd a parlamenthez vonultak. Tüntetők egy másik csoportja közben reggel blokád alá vette a parlamenti mélygarázs bejáratait. Ők a szociális megszorítások és az iskolai szegregáció ellen demonstráltak.

KISEBB BANKADÓT ÍGÉRT ORBÁN 

Orbán Viktor egy interjúban elmondta, hogy a kormány vissza akarja szerezni Magyarország befektetői besorolását, és azt tervezi, hogy legkésőbb 2017-ben csökkenti a bankadó mértékét és már jövőre felülvizsgálhat más adókat is.  "Tárgyalásban állunk a bankszektorral a bankadó mértékének normalizálásáról, mert az rendkívül magas Magyarországon."

HABONY ÁRPÁD GUCCI TÁSKÁT VILLANTOTT, MIKÖZBEN GULYÁS A FIDESZES URIZÁLÁST KRITIZÁLTA

A miniszterelnöki főtanácsadó ötről háromszáz valahányezerre leértékelt Gucci-luxustáskával futott bele remek időzítéssel a szociális megszorítások ellen tiltakozókba, miközben a fideszes Gulyás Gergely szintén a legjobb pillanatban beszélt arról, hogy tudni kell a határt a jólét és a luxus között. 

TÚSZDRÁMA SYDNEY-BEN

Több tíz embert ejthetett túszul feltehetően egy iszlamista terrorista Sydney-ben, akivel a rendőrségi túsztárgyalók már felvették a kapcsolatot. Öt túsz már kiszabadult a zsúfolt üzleti negyedben lévő kávézóból. Egyelőre nem tudni, milyen követelései vannak a túszejtőnek. A rendőrség több mint fél nappal a túszdráma kezdete után jelentette be, hogy a túszejtő Man Haron Monis, egy iráni származású muszlim pap lehet, aki menedékjogot kapott Ausztráliában.

NYOMOZ AZ ÜGYÉSZSÉG GOODFRIEND ELLEN

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn VidaI ldikó NAV-elnök feljelentése alapján, aki nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazásért jelentette fel André Goodfriend nagykövetségi ügyvivőt. Hogy az egész feljelentősdi miért hülyeség, azt egyébként már pénteken megírtuk.

PSG-CHELSEA, MANCITY-BARCA A BL-BEN

Kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőit, idén is City-Barca és Schalke-Real volt a 16 között, a két spanyol könnyedén továbbment. A PSG-Chelsea is ismétlődik, ez negyeddöntő volt legutóbb. Lesz még Juventus-Borussia Dortmund, Arsenal-Monaco, Leverkusen-Atletico, Sahtar-Bayern, Basel-Porto. A meccseket február végétől március közepéig játsszák, mindenhol a volt csoportelsők kezdenek idegenben.

KISZIVÁRGOTT A WINDOWS 10 ÚJ VERZIÓJA

Bár a Microsoft januárban tervezi bemutatni a következő operációs rendszere legújabb funkcióit, vasárnap nyilvánosságra került egy változat, amelyben már látni a friss változtatásokat. A rendszerben többek közt megjelent egy új Xbox app, amelyen keresztül az egész Xbox-ökoszisztéma elérhető lesz. Frissítettek a Beállítások appján is, amely így jobban hasonlít a hagyományos Vezérlőpultra.

A FACEBOOK SZAKÍT A MICROSOFTTAL

Eddig a Bing is a Facebook Graph Search nevű keresőjének a része volt, de Zucerbergék úgy döntöttek, hogy ezentúl saját keresőmotorral fognak dolgozni. A Facebook eredetileg azért választotta a Microsoft keresőjét, hogy a nagy rivális Google ne férjen hozzá a közösségi oldal értékes adataihoz.