Karácsonyi másnapos napinapi

2014.12.19. 19:44

HABONY ÁLLHAT KÖVÉR LÁSZLÓ FÚRÁSA MÖGÖTT

Nem is a partvonalra szorult Pokorni Zoltán, hanem a még mindig a párt erős emberének számító Kövér László „betámadása″ az igazán érdekes Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi interjújában. A Fideszben információink szerint a Kövérrel rossz viszonyban lévő Orbán-főtanácsadót, Habony Árpádot sejtik a háttérben.

ÁDER ÁLLAMFŐ KÉT TÖRVÉNYT VISSZADOBOTT A PARLAMENTNEK

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását jogszabályellenesnek tartja Áder János, ezért visszadobta őket az Országgyűlésnek.

JELÖLTDÖMPING VESZPRÉMBEN

Újabb pártokat vett nyilvántartásba a februári veszprémi időközi országgyűlési képviselőválasztásra a Nemzeti Választási Bizottság, már 12 szervezet jelöltjei állnának rajthoz.

A KORMÁNY REAGÁLT AZ AZBESZTMÉRGEZÉSES CIKKEKRE

Közleményük szerint a kormány a legutóbbi ülésén határozott a Lőrinci-Zagyvaszántó térségben található azbeszt tartalmú hulladékok jelentős környezeti, valamint egészségre gyakorolt kockázatának végleges felszámolásáról. A témával sokat foglalkozott az RTL és mi is írtunk róla. Amikor legutóbb a minisztériumokat kérdeztük, semmi hasonló választ nem kaptunk.

MŰSZAKI GONDOK MIATT JANUÁRBAN INDULHAT CSAK A DRAGON AZ ŰRÁLLOMÁSRA

Januárra halasztotta a NASA a Dragon teherszállító űrhajó péntekre tervezett indítását a Nemzetközi Űrállomásra.

A néhány nappal korábban elvégzett hordozórakéta-tesztnél problémák merültek fel, amelyeket meg kell vizsgálni. Az űrhajó legkorábban január 9-én indulhat útnak.

REKORDMÉLYSÉGBEN TALÁLTAK HALAT

Egy korábban sosem látott halfaj döntötte meg a legmélyebben élő hal rekordját, és erről videós bizonyíték is készült. A Hawaii Egyetem kutatói a Mariana-árokban tett kutatóút során bukkantak rá a furcsa formájú, szárnyszerű úszókkal és angolna-szerű farokkal rendelkező halra, ami 8143 méteres mélységben úszkált a tengerfenék közvetlen közelében. A korábbi rekordot a Pseudoliparis amblystomopsis nevű hal tartotta 7703 méterrel.

HATODIK A KÉZICSAPAT

Bíró Blanka kapuban óriásit játszott, de a védekezésünkben sok volt a hiba az Eb utolsó meccsén, a franciák 26-25-re megnyerték a hazai rendezésű torna helyosztóját.