Ilyet többé már nem olvashat az Indexen

2014.12.30. 18:54

MEGTALÁLTÁK A LEZUHANT AIR ASIA-JÁRAT RONCSAIT

A repülőgép roncsaira végül Borneó mellett, a tengeren találtak rá. A vízen úszó poggyászok és mentőmellények között a katasztrófa áldozatait is megtalálták. A balesetet senki sem élte túl.

ORBÁN AKÁR LOVAGOLHAT IS MAJD A VÁRBAN

Potom kétmilliárd forintba kerülő lovardával kíván kedveskedni a kormány a budai Várnegyedbe látogató turistáknak, legalábbis a friss kormányrendelethez fűzött államtitkári indoklás szerint. Ami jár, az jár, reméljük addigra a mélygarázst és a háromszor átadott Várbazár liftjeit is sikerül beüzemelni.

A BARCELONÁNAK NEM KEGYELMEZTEK

A FIFA tavaly két átigazolási szezonból is kizárta az FC Barcelona futballcsapatát a fiatalkorúakra vonatkozó szabályok kijátszása miatt. A klub a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, amely kedden elutasította a fellebbezést, így pénzbüntetés mellett a 2015-ös téli és a nyári átigazolásokból zárták ki a katalánokat. 

SÚLYOS SÉRÜLÉST SZENVEDETT AZ AFRIKA RACE-EN INDULÓ MAGYAR RALIST

A Szalay Balázs, Bunkóczi László páros a régi Dakar útvonalán haladó rali egyik esélyesének számított, de már az első szakaszon kiestek. Elnéztek egy gödröt, ezért homokfalba csapódtak. Az autó totálkáros lett, Bunkóczinak két csigolyája is tört el, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

DSC 9462
Fotó: dakar.hu

TÉNYLEG NINCS KARÁCSONY MACAULAY CULKIN NÉLKÜL

Az RTL Klub, okulva a tavalyi közfelháborodásból, idén karácsonykor már levetítette a Reszkessetek betörők! 1-2-t, kiütéssel megnyerve ezzel az ünnepi nézettségi versenyt. Az első rész december 24-én 1,35 millió nézőt érdekelt, ami a film időpontjában tévézők 30,9 százalékát jelentette a teljes lakosság körében. A fiataloknál még durvább a fölény: 37,5 százalékuk nézte a valaha készített legjobb karácsonyi filmet. A második rész december 25-én került adásba, ezt 18-49-ben a nézők 33,4 százaléka követte, a teljes nézőszáma 1,23 millió volt.

EMMA STONE ÉS A SZIKLA A LEGJOBB BEFEKTETÉS

Legalábbis a Forbes magazin szerint, ahol kiszámolták: az olyan filmek, amiben Emma Stone a főszereplő, minden elköltött dollár 61,45-öt termel vissza. Az expankrátor Dwayne Johnsonn 31,1 dolláros megtérülési rátával rendelkezik, a harmadik helyen lévő Thor, azaz Chris Hemsworth pedig 30,7 dollárt termel egyért cserébe, amivel olyan angyűgyúkat is beelőz, mint George Clooney, Russell Crowe vagy Christian Bale. Korábban a Forbes a legrosszabb megtérülési aránnyal rendelkező színészek listáját is közreadta: itt kiütéssel nyert Adam Sandler, akit Johnny Depp, Ben Stiller és Tom Hanks követ.

REKORDOT DÖNTÖTT A PRO4 ÉS A FEM3

A TV2 Csoport két fiókcsatornája, fennállása legmagasabb heti átlagos közönségarányát érte el az 52. héten, teljes napon és főműsoridőben is. Ráadásul nem is az anyacsatornánál használt 18-59-es, hanem a relevánsabb, 18-49-es korcsoportban. 

ÚJ BÖNGÉSZŐT KÉSZÍT A MICROSOFT

Egyelőre annyit lehet tudni róla, hogy a neve Spartan, a célja pedig, hogy megállítsa az Internet Explorer lassú, de biztos piacvesztését, és életképes konkurenciát nyújtson a Chrome-nak, és a Firefoxnak. Ennél többet januárban tudunk meg róla, amikor a Microsoft bemutatja a Windows 10 újdonságait.