Furcsa, de Áder hírénél is volt fontosabb

2015.01.05. 19:08

ÁDER NEM KISPÁLYÁZOTT

A köztársasági elnök ritkán szólal meg a Sándor-palotában. A közvélemény vasárnap óta lelkesen találgatta, mit jelent be Áder János, a vérmesebbek már tudni vélték, hogy Orbán Viktornak helyet csináló lemondását jelenti be. Valójában valami egészen más történt: az elnök bejelentette, hogy  hivatala január elsejétől egy új szervezeti egységgel, a Környezeti Fenntarthatósági Igazgatósággal bővült.

KEZDŐDIK AZ IDEI CES

Hivatalosan kedden kezdődik Las Vegasban az év legnagyobb techexpója, a Consumer Electronics Show, de már vasárnap este mutogattak újdonságokat az újságíróknak, illetve a kiállító cégek is elkezdték kiadni a különféle okoskütyükről szóló sajtóközleményeiket. A helyszínen levő tudósítónk és a rendezvényt itthonról figyelő kollégánk írásait a CES2015 címke alatt találja.

BOTRÁNY EGY ROMA CSECSEMŐ FRANCIAORSZÁGI HALÁLA MIATT

Jacques Toubon francia emberi jogi ombudsman bejelentette: vizsgálatot indít annak a francia polgármesternek az ügyében, aki állítólag nem volt hajlandó engedélyezni egy roma bevándorló gyerekének temetését. A champlani polgármester utólag tagad, szerinte csak kiragadták a szövegkörnyezetből a szavait.

MEGVAN A BARCELONA ÁTIGAZOLÁSI-STOPJÁNAK A FELELŐSE

Azonnali hatállyal kirúgták Andoni Zubizarretát, a Barcelona futballkubjának a sportigazgatóját, aki felelősséget vállalt a klub megbüntetéséért. Az UEFA ugyanis két átigazolási szezontól is eltiltotta a csapatot a kiskorúak átigazolására vonatkozó szabályok megsértése miatt.

Andoni Zubizarreta
Andoni Zubizarreta
Fotó: Miguel Ruiz

320-IG GYENGÜLT AZ EURÓ/FORINT 

Hétfő reggel egy ideig közel 320 forintba került egy euró, a dollárt reggel hét órakor 266,87 forinton jegyezték, és a svájci frank árfolyama is 265,05 forintra emelkedett hétfő reggelre. Ez három éves mélypontot jelentett. Elemzők szerint  az esést nem lehet kifejezetten egy hírnek betudni, a befektetők most jöttek vissza szabadságról, és a forint árfolyamának gyengülése inkább az euró más pénzekkel szembeni gyengülésével hozható összefüggésbe.