Valér
-2 °C
0 °C

Nagy nap lehet még egyszer a mából

2015.01.06. 19:07

ÁDER KÖVETI BAN KI-MUNT?

A Sándor-palota után a New York-i ENSZ-székház meghódítását célozta meg Áder János. A köztársasági elnök már be is indította a kampányát a szervezet főtitkárságért. Ez a magyarázat arra, miért kezdett nemzetközi szinten is foglalkozni a klímaváltozással és a fenntartható fejlődéssel a csornai politikus, aki néhány éve még ki sem ejtette a száján azt a szót, hogy környezetvédelem.

PUYIN BUDAPESTRE JÖN

A Népszava értesülései szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök márciusban Budapestre jön. Hogy miről fognak tárgyalni, azt még nem tudni. A látogatás pikantériája, hogy nem sokkal követi Angela Merkel német kancellár tényként kezelt budapesti útját, és olyan időszakban következik be, amikor soha nem látott mélypontra süllyedtek a magyar-amerikai kapcsolatok, épp azért, mert Washington nem nézi jó szemmel Budapest és Moszkva élénkülő barátságát.

A BKV-NAK SEM HIÁNYZOTT AZ ÚTDÍJ

Évi 5-10 millió forintos többletköltséggel kalkulálnak a BKV-nál a január 1-jétől bevezetett útdíj miatt. A cég hivatalosan elismerte, hogy az új matricás rendszer pluszköltséggel jár, de ennek pontos mértékét csak az év végén tudják megmondani, válaszolta a közlekedési társaság sajtóosztálya lapunk kérdésére.

MÉGSEM TESZIK TÖNKRE A KISEBB ALKOHOLKERESKEDŐKET 

A Miniszterelnökség kedden délután közölte, nem ért egyet sem a fideszes Gulyás Gergelynek, sem pedig a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a jövedéki biztosíték mértékéről, emeléséről szóló javaslataival, ezért törvénymódosítást kezdeményez, amely visszaállítja a jövedéki biztosíték mértékét a 2014. január 1-jei szintre. A tavaly elfogadott adótörvényekben a kormány úgy döntött, hogy az alkoholtermékek, a sör, a bor, a pezsgő, valamint a köztes alkoholtermékek forgalmazásánál a jövedéki biztosíték összegét árbevételtől függetlenül 22 millióról 150 millió forintra emeli. Ez megugorhatatlan akadályt állított volna durván 150-170 kisebb cégnek, mindössze 5-6 nagyobb nagykereskedő maradt volna a piacon. 

A LIVERPOOL LEGENDÁJA BECKHAMET KÖVETI LA-BE

Gerrard 17 év után a nyáron elhagyja a Liverpool futballcsapatát. A klub és az angol válogatott volt csapatkapitánya az LA Galaxyba szerződött, amely klubban David Beckham is meghosszabbította karrierjét. Gerrard évi 4 milliót kereshet.

OKNYOMOZÓ OLDALT INDÍT AZ ORIGO VOLT FŐSZERKESZTŐJE

Sáling Gergő, egykori főszerkesztő, a szintén volt origós Pethő Andrással és Weyer Balázzsal elindította a Direkt36 nevű oldalt, aminek az oknyomozó riportok készítése lesz az elsődleges és egyetlen profilja

A DUNA TÉVÉ LESZ A NEMZETI FŐADÓ, AZ M1 PEDIG A HÍRCSATORNA

Az M2-n este lesz a Petőfi TV, március 15-től az M1 hírtévé lesz, júliusban indul az M4 Sport. A hírtévé alkotóinak tematikában a BBC, adásszerkezetben pedig a CNN jelenti a mintát, a Duna tévére kerül az összes szórakoztató műsor és saját gyártású sorozat

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!