Judit
2 °C
7 °C

Ez a nap nem kerül fel Orbánék dicsőségtablójára

2015.01.14. 19:54

BORUL A BILI A BELVÁROSBAN

Szerda este belvárosi ANTIkorrupciós sétát tart Juhász Péter, az Együtt 2014 V. kerületi önkormányzati képviselője. A séta és tüntetés azoknak az ingatlanoknak egy részét érinti, amelyeket az V. kerület jóval áron alul értékesített. Azért nem az összeset, mert az nem férne bele egy könnyű délutáni programba: 2008 és 2013 között összesen 155 ingatlant adott el az önkormányzat jelentős kedvezménnyel, összesen 4 milliárd forinttal kevesebbért. A fontosabb, érdekesebb ügyeket itt gyűjtöttük össze. Rogán közben minden felelősséget hárít.

sas
Fotó: Google Maps

ÁDER JÁNOS BEGURULT A NAPELEMEK ADÓZTATÁSA MIATT

Áder János köztársasági elnök közleményben emelt szót a napelemek környezetvédelmi díja ellen, és amiatt, mert ezt egy salátatörvényben vezették be. Szerinte ezt a rendszert is fel kellene számolni. Közleményében a kormánytól az ellenzékik mindenkit hibáztat, még a saját fejére is hamut szór az állítólag az ENSZ-főtitkári posztot megcélzó államfő: "És hibáztam én is, mert magam sem figyeltem fel erre a „salátatörvény”-be rejtett környezetvédelmi képtelenségre."

MEGPUCCSOLTA ORBÁN KANCELLÁRJELÖLTJÉT A SZÍNMŰVÉSZETI

Körömszakadtáig harcolt a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése a kormány által megbízott kancellár, a számos okból alkalmatlannak és politikai ejtőernyősnek tartott Papp Csilla ellen. A szenátus januárban jelezte aggályait a minisztériumnak, azóta az ügy két forró hangulatú szenátusi meghallgatásba torkollott, ahol a kancellárjelölt a tanári karának és diákjainak tiltakozásával szembesült. Az ezzel foglalkozó írásunk megjelenése után gyökeres fordulat állt be az ügyben: Papp Csilla kancellártjelölt visszalépett, sőt, már van új kancellárjelölt is. 

BETILTOTTAK EGY CIKKET MAGYARORSZÁGON

A bíróság egy, a Kuruc.infón megjelent holokauszt-tagadó cikk törlését rendelte el. Az írás 2013 júliusában jelent meg az Auschwitzban fogva tartott zsidókról, kétségbe vonva a haláltáborban történteket.

207. A LEGJOBB MAGYAR FUTBALLKLUB

Az IFFHS listáját a Real Madrid vezeti, Bayern München, az Atlético Madrid, Barcelona a további sorrend, majd jön az első nem európai klub, a kolumbiai bajnok Medellin. Magyar csapat nevével a 207. helyig nem találkozunk, (pedig előtte van izlandi, iraki, kazah, kongói és moldáv is), a Debrecen áll ott, a Diósgyőr a 233., a Ferencváros a 389.

VÉSZRIADÓ VOLT AZ ŰRÁLLOMÁSON

Szerda reggel a Nemzetközi Űrállomás amerikai moduljában megszólalt a riasztó. A legénységet felszólították, hogy azonnal evakuáljanak, és menjenek át az orosz modulba. A NASA szerint a legénység nincs veszélyben, de még nem találták meg a riasztás okát. A riasztórendszer általában akkor aktiválódik, ha ammóniaszivárgást észlel, de ezúttal nem találtak erre utaló bizonyítékot. A NASA szerint lehetséges, hogy egy szenzor romlott el, vagy egy áramkör hibásodott meg, és ez okozhatta a riasztást.

ELTŰNT GYEREKEKET KERES A FACEBOOK

Új rendszert vezet be a Facebook az üzenőfalon megjelenő hirdetések és szponzorált tartalmak között, egyelőre csak Amerikában. Az ismerősök posztjai között ezentúl feltűnnek az amerikai Amber Alert riasztórendszer posztjai is – ez a rendszer eltűnt, illetve elrabolt gyerekek felkutatásában segít lakossági bejelentések alapján. Az eltűnt gyerekek fotói és személyleírásai úgy jelennek meg a hírfolyamban, mint a szponzorált posztok, kiemelten, és mindenféle leiratkozási lehetőség nélkül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?