Hirtelen és meglepően zárták le a keménykedést Goodfrienddel

2015.01.21. 19:15

VÉGE A KITILTÁSI BOTRÁNYNAK!!!

Budapest: Tisztelt USA, Vida Ildikó asszony, a magyar adóhatóság vezetője szeretné bíróság elé állítani a budapesti követségüket ideiglenesen vezető André Goodfriendet urat, aki szerinte megrágalmazta. Kérjük vonják vissza Goodfriend úr diplomáciai mentességét!

Washington: Tisztelt magyar kormány, köszönjük a megkeresést, de eszünk ágában sincs Goodfriend úr diplomáciai mentességét visszavonni. Segíthetünk még valamiben?

Budapest: Tisztelt USA kormány, nem, köszönjük, ennyi lett volna, és hát jó, akkor részünkről a dolog le van zárva. Reméljük ezzel az egész kitiltásos ügynek is vége van!?!

Jön, jön, jön

Maga Vlagyimir Putyin! Ide, hozzánk, Magyarországra! Február 17-én, már csak 27-et kell aludni!

MÁR 250 MILLIÁRD MEGY A MATOLCSY-TANOKRA 

Karácsony előtt az MNB még az előző évi eredményéből gyorsan 62 milliárd forintot juttatott Matolcsy alapítványainak. Ebből 37 milliárdot az ugyanaznap alapított Domus Innovationis alapítvány kapott. Az év végi pénzszórással még az előző évi nyereséget lehetett csökkenteni. Így viszont már 250 milliárd forintból terjeszthetik ismeretlen módon és formában a Matolcsy számára kedves közgazdasági ötleteket. Ez nagyjából a duplája a teljes magyar felsőoktatásra szánt pénznek.

BAJBA KERÜLT PÁR BRÓKERCÉG A SVÁJCI FRANK MIATT

Súlyos veszteségeket okozott a pénzügyi világnak a svájci frank váratlan felértékelődése a múlt héten. Ez a hullám a magyar piacot is elérte. Hogy a hatásai pontosan mekkorák, hogy melyik hazai céget és ügyfélkörüket hogyan érinti, még nem lehet pontosan megmondani. A piaci berkekben napok óta elég erős pletykák mennek akadozva fizető brókercégekről, tőkepótlási kényszerről, hisztiző ügyfelekről és nagyon heves jogértelmezési vitákról. Biztosra vehető, hogy perek sorozata indul a következő hónapokban.

KIVONUL A BAUMAX

A Baumax kivonul Magyarországról, jelentette be a barkácslánc szerdán. A vezetés a nehéz gazdasági körülményekkel indokolja a lépést. A cég közleménye szerint a vállalat inkább az osztrák, cseh és szlovák piacra koncentrál majd. "Mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk" - mondta Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke a cég MTI-hez eljuttatott közleményében. A 14 áruházat áprilisig bezárják. A telephelyek ingatlanjait a XXXLutz Bútorlánc veszi át és hasznosítja a továbbiakban.

ÓRIÁSI TRAGÉDIA A SZÖRFÖSÖKNÉL

Lelőtték a világ legjobbjának tartott Ricardo dos Santost: egy szolgálaton kívüli rendőr tette Brazíliában, mert a sportoló állítólag kést rántott. Az eddigi vizsgálatok szerint fegyvertelen volt. Bővebben itt.

MÁSFÉL ÚJ F1-AUTÓT MÁR BEMUTATTAK

A teljes Williams-Mercedes éjjel érkezett, és egy csütörtökön megjelenő magazinban lehet majd látni, a Force India-Mercedes szerda délután leplezett le egy átmeneti kocsit, aminek leglényegesebb pontja, az orra már 2015-ös és a fényezése is az. A Williamsen itt szörnyülködhet, a Force Indiában itt gyönyörködhet.