Győzött a józan ész, dől a pénz, sok-sok pénz

2015.01.22. 19:01

A KORMÁNY MEGHÁTRÁLT ÚTDÍJÜGYBEN

Győzött a józan ész, változtat az év végén bejelentett útdíjrendelet legabszurdabb pontjain a kormány. Ingyenes lesz a reptérre vezető út, több útszakaszt és a dunai hidakat ismét ingyenessé tesznek, kedvezményt kapnak a sokgyermekes családok és a mozgássérültek. Siófokig elég lesz három megyei matrica, de az autópályák fővárosi bevezetőiért fizetni kell. 

ELŐZETESBEN A KELETI NYITÁS ARCA

Kiss Szilárd Miklósról pár napja még azt sem tudtuk, hogy létezik. Ma viszont ő a hírek főszereplője: agrárattasé volt Moszkvában, a keleti nyitás miniszteri biztosa tavaly Budapesten, milliárdos orosz üzletemberek partnere, most pedig épp előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított egy félmilliárdos hitelügylet fedezetének elvonása miatt.

ZUGLÓNAK FIDESZES ALPOLGÁRMESTERE LETT

Nyílttá vált a harc a kerületi MSZP és a PM-es polgármester, Karácsony Gergely között, miután utóbbi megszavazta a fideszes Rozgonyi Zoltán alpolgármesterré választását. A konfliktus forrása pozíciók elosztása volt, Karácsony kifogásolta, és végül meg is akadályozta egy pöttyös múltú szocialista ejtőernyős érkezését. 

PÉNZNYOMDÁVAL KERÜLHETJÜK EL A GAZDASÁGI PANGÁST, AZ EURÓZÓNA A TÉT

Az Európai Központi Bank mostantól jövő szeptemberig havi 60 milliárd euróért vesz eurózónás államkötvényeket és egyéb értékpapírokat. Ez a szerdán kiszivárgott 50 milliárd eurónál valamivel több pénz lesz. Tizenkét hónap alatt tehát nagyjából a teljes magyar gazdaság több mint hétszeresét költheti az EKB a tagállamok adósságainak finanszírozására. A cél, hogy az eurózóna ne csússzon nagyon bele a deflációba (egy kicsit már benne van a decemberi adat szerint), ami tartósan emelkedő munkanélküliséget és gazdasági lassulást jelentene. A bejelentésre tovább gyengült az euró a dollárral szemben, a forint erősödött, a tőzsdék emelkedtek, a piacok boldogok.

7 DOLOG, AMIT A MICROSOFT SZUPERSZEMÜVEGÉRŐL TUDNI KELL

És ebből csak az egyik az, hogy a cuccot nem Edwin Marton találta fel. Ha nem szeretne zavarba jönni, mikor az ismerősei a legújabb Microsoft-csodáról kérdezik, olvassa el mozgóképekkel illusztrált összefoglaló cikkünket.

ENERGIAITAL: CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK?

 Álmosan szédelgő tizenévesek és a gazdasági csőd szélére kerülő iskolai büfék: ezeket hozhatja el a jövő, ha az EU felelős szervezete életkorhoz köti az energiaitalok vásárlását. Egyelőre csak tervezik, de érdemes átolvasni, mi fenyegeti az ebéd utáni ébrenlét egyetlen zálogát.

DZSUDZSÁK MOST CSAK A NYÁRON VÁLT CSAPATOT

Múlt héten már szinte eladták a Laziónak, csütörtökön viszont azt mondta a menedzsere, hogy nyárig várni kell az átigazolására. Nem tudni, mi lesz, de a helyzetről itt tájékozódhat.

16 ÉVES CSAPATTÁRSAT KAPTAK CRISTIANO RONALDÓÉK

A Real Madrid közölte, hogy leigazolta a tinédzser norvég szupertehetséget, Martin Ödegaardot. A srácot annyira tehetségesnek tartják, hogy 15 évesen már betették a válogatottba, sőt, 16 évesen már tétmeccsen, Eb-selejtezőn is játszott. Mostantól C. Ronaldóval és a többi sztárral edz, és ha elég jónak találják, mérkőzésen is pályára léphet velük. Bővebbet itt talál róla.